YLE Teema

 

Veronique

Taneli kirjoitti:
Bonjour Veronique! en muista miten sanotaan suomeksi: tekevälle sattuu??? Joka tapauksessa mielestäni on parempi yrittää kommunikoida eikä pysyä aivan jähmettynä kun pelkää tekevänsä virheitä.

Ranskalaiset ovat tottuneet siihen, että tullista tulleet puhuvat omituisesti, luoden omia sääntöjä, mutta se on tuhat kertaa parempi kuin vaikeneminen! Suomalainen hiljaisuus on sietämätön ranskalaisille. Emme yksinkertaisesti ymmärrä sitä. Tulkitsemme, että se on joko tyhmyyttä tai ylimielisyyttä!

Joten tsemppia! Ja olen yhä enemmän sitä, mieltä että tällainen kilpailu ei edistä kielen oppimista! Voi jos mun olis pitänyt oppia suomea samoissa olosuhteissa kuin te, mitään ei olisi tapahtunut! Piti olla rauhaa ja paljon paljon aikaa!
Katson tästedes ohjelmaa koska se on hyvä tilaisuus nähdä kauniita kuvia Ranskasta, mikä on harvinaisuus Suomen tv-kanavilla!


Hei Taneli,

Olen samaa mieltä ettei ohjelma ole paras tapa oppia kieltä, mutta tämähän onkin vain osa ranskankielen kurssia ja toivon mukaan tämä ohjelma saa opiskelijat innokkaammin lukemaan ja huomaamaan, että ei se ole niin vaarallista jos mokailee, rohkeasti vain puhumaan. Minua kyllä kielikärpänen puraisi ja vakaa aikomus on lähteä samanlaiselle kielikurssille Ranskaan, mutta ilman niitä kameroita ja pudotusuhkia, tulen siitä nauttimaan ja varmaankin opin myös sitä kielioppia:)

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.