YLE Teema

 

Taneli

Anonyymi kirjoitti:

Hämmästelin kovasti aiheen saamaa suurta huomiota, koska täällä kotomaassa on äitiyden ja uran yhteensovittaminen jollain tavalla itsestäänselvyys;

Se on Pohjoismaissa itsestäänselvyys, koska luulisin, että työn jako kotona on paljon tasapainoisempi, tasa-arvoisempi kuin Ranskassa. Mainitsemasi lehdessä esitettiin tuore tutkimus, josta ranskattarien arjen laatu käy ilmi.

Naiset huolehtivat yhä 80 % kotitöistä ja naisten taakka painaa yhä enemmän sitä muka kun syntyy lapsia! Tässä suhteessa Badinter on valitettavasti oikeassa. Äitiys kahlitsee yhä enemmän ranskalaisia naisia.

Silti yksi varoitus. Ranskalainen älymystö rakastaa abstraktisia rakennelmia ja ideologioita, joten täytyy suhtautua varovasti heidän sanomaansa. Ranskalainen älymystö on ollut jatkuvasti väärässä ja uskonut löytäneensä maanpäällisen paratiisin ihmeellisiltä paikoilta, joista he eivät tienneet mitään, koska he puhuvat ainoastaan ranskaa ja viihtyvät ainoastaan Pariisissa!

Pitäisi tarkistaa, mihin Badinterin väitteet perustuvat. Hän on filosofi eikä sosiologi, joka harrastaa "tylsää" kenttätutkimusta.

Oliko Badinterilla käytettävissä tutkimuksia naisten arjesta? mielipiteistä? suhtautumista äitiyteen? Vai onko taustalla ainoastaan ideologia ja mutu-tietoa?

Esim. kun hän puhuu äidin vaistosta (vai sanotaanko vietistä? instinct maternel) hän lähtee kahdesta faktasta: 1700- luvun aristokratian naiset antoivat heti vauvansa imettäjälle ja nakivät lapsensa hyvin harvoin. Toinen on että hän katsoo miten naiset näyttävät ikävystyneiltä kun vievät lapset leikkimään Pariisin Luksemburgin puistoon. Mutta onko hän koskaan mennyt haastattelemaan heitä?

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.