YLE Teema

 

Anonyymi

Quote:
Ranskalainen älymystö on ollut jatkuvasti väärässä ja uskonut löytäneensä maanpäällisen paratiisin ihmeellisiltä paikoilta, joista he eivät tienneet mitään, koska he puhuvat ainoastaan ranskaa ja viihtyvät ainoastaan Pariisissa!
...
Esim. kun hän puhuu äidin vaistosta (vai sanotaanko vietistä? instinct maternel) hän lähtee kahdesta faktasta: 1700- luvun aristokratian naiset antoivat heti vauvansa imettäjälle ja nakivät lapsensa hyvin harvoin. Toinen on että hän katsoo miten naiset näyttävät ikävystyneiltä kun vievät lapset leikkimään Pariisin Luxemburgin puistoon. Mutta onko hän koskaan mennyt haastattelemaan heitä?

Badinter tosiaan vaikutti tuossa ranskankielisessä lehtileikkeessä sellaiselta, ettei ole juuri tutustunut asioihin muissa maissa. Saksan hän mainitsee, mutta ei tosiaan Skandinaviaa tai Portugalia. Tai entä sitten Espanja, missä naiset vastaavat kyllä kodista, mutta saavat kuitenkin täysin käytettäväkseen miestensä palkkarahat.

Hesarissa E.B. paljasti, että hänellä itsellään on kolme lasta. Mutta mielipiteissä kuitenkin heijastuu jonkinlainen katkeruus. Muiden haastattelut voisivat tosiaan saada hänet hämmästymään.

Olen eräällä keskustelukurssilla kuullut muidenkin mielipiteitä noista artikkeleista. Ja useimmat kokivat, että Edwige Antier kuvasi enemmän tämän päivän käsityksiä. Lähinnä siinä mielessä, että naiset eivät koe tilannetta niin kielteisenä.

Kiitos kommenteista :)

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.