YLE Teema

 

Lingvisti

Taneli Oulusta kirjoitti:
Sorri Niisku, mutta olen ranskalainen ja olen opettanut ranskaa suomalaisille 33 vuotta ja täytyy sanoa rehellisesti, että Anna-Maija oli koko ajan pois pelistä, sekä kotona emäntänsä kanssa että torilla ja puhelimessa vävyn kanssa.

Hän esittää lisäksi uskomattoman rumia väitteitä muista, kun ei ymmärrä, että hän ei yksinkertaisesti pysty oppimaan vierasta kieltä ja omaksumaan vieraan kulttuurin tapoja. A-M pitäisi ymmärtää, että on suuri ero jännittyneisyyden ja jäykkyyden/kankeuden välillä!

Hei Taneli! Oletko tosiaan ehta ranskalainen vai ehkä varhaiskaksikielinen ranska-suomi? Kirjoitat niin täydellistä ja vivahteikasta suomea, että kaikki suomalaisetkaan eivät taida pystyä siihen 33 vuoden jälkeen. :)

Anna-Maijalle tsemppiä ranskan opintoihin! Olit todella reipas, ja mielestäni oli todella mahtavaa, että otit härkää sarvista ja aloit opiskella ranskaa. Monet ikäisesi opiskelijat eivät uskalla edes yrittää, koska he ovat "päättäneet", etteivät pysty oppimaan. Oppiminen on halusta ja motivaatiosta kiinni. Jatka samalla innolla! :)

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.