YLE Teema

 

Anonyymi

Taneli kirjoitti:
Hetkinen, Cher Linguiste, pitäisi ehkä muistaa, mistä koko jupakka (si on peut parler de jupakka) lähti liikkeelle. Häviäjä esitti kitkeriä kommentteja ja syytöksiä ohjelman tekijöistä ja kilpailijoista ja tämä ihmetytti ja ärsytti. Muuten en olisi esittänyt niin ikäviä kommentteja suoraan, kylmiltään.

Silti asianomainen vastasi minulle hyvin ystävällisesti eikä jäänyt mitään hampaan koloon. Joten en ymmärrä, miksi pitkität tätä turhaa keskustelua, vaikka onneksi sanot lopussa laisse tomber. Oli aikakin!

Katsotaan seuraavia jaksoja. Olen ilahtunut siitä, että Mika pärjäsi niin hienosti lopulta, vaikka hän oli aikaisemmin niin jännittynyt jalkapallofanien kanssa, että olin aika pessimistinen jatkomahdollisuuksistaan.

Odotan suurella mielenkiinnolla myös muiden kilpailijoiden esiintymisiä, erityisesti Eeron, Jaanan ja Mikon. Tähän asti Lauran ranska kuulosti todella kauniilta. Hänen ääntämisensä oli ylivoimaisesti paras. Musiikkikorva auttaa varmasti.

Minusta on ollut mielenkiintoista katsoa ohjelmaa sekä lukea keskustelua täältä. Kiitos siitä ihan kaikille!

Tanelin virkistävän ravistelevista kirjoituksista minulle tuli mieleen, että kieltä ja kulttuuria ei voi koskaan erottaa toisistaan. Kun opiskelee ranskankieltä, on opiskeltava myös ranskalaista kulttuuria ja käyttäytymisen säntöjä (ei vain sanoja ja kielioppia). Osa kilpailijoista selvästi tajuaa tämän ja harjoittelee sitä mitä ilmeisen nautinnolla. Ranskalainen kohteliaisuus ja asioista suoraan puhuminen voi olla suomalaiselle haaste! Tässä keskustelussa taitaa olla mukana sama ilmiö: suoraan asioista puhuminen ei ole meille suomalaisille niin totunnaista. Ymmärän, että muut kirjoittajat ovat kavahtaneet Tanelin kirjoituksia. Sanoisin, ei se ole niin vaarallista. Joskaan ei ole sekään, että Anna-Maija kirjoittaa rehellisesti siitä, miltä tuntuu ja miten tilanteita hahmottaa. Ihanan inhimillistä ja aitoa.

Kiitos Anna-Maijalle ja kaikille muillekin kilpailijoille rohkeudesta lähteä ohjelmaan mukaan. Pelin henki on mitä on, mutta kaikesta huolimatta tämä on minusta varsin sivistynyttä tosi-tv:tä. Ja juontaja Ella on ihana!

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.