YLE Teema

 

Anonyymi

Taneli kirjoitti:
Veronique kirjoitti:

Hei Taneli,

Heräsi mielenkiinto työhösi, missä opetat ranskaa, opetatko mahdollisesti kesäisin jossain kesäkursseilla??

Salut Véronique, lopetin kesäyliopiston opetuksen vuosia sitten, koska varsinainen työni on humanistisessa tiedekunnassa. Eli mulla on nykyään vain arvosanaopetusta. Opiskelijat osaavat jo jonkin verran ranskaa, kun he tulevat meille.

Haaveeni olisi ollut opettaa kesäisin ranskaa suomalaisille jossain burgundilaisessa pienessä kaupungissa. Mielestäni täytyy ehdottomasti osata oppilaiden äidinkieltä, muuten ei ymmärrä heidän vaikeuksiaan eikä heidän käytöstään ja mitä pitää painottaa opetuksessa.

No haave ei toteutunut, sillä se olisi vaatinut markkinointiosaamista ja minä olen vain opettaja.[/quote]

Hei Taneli!
Onneksi ei haaveesi ole toteutunut - vielä, sillä sitten , kun olet toteuttamassa haavettasi , toivon, että olisin ( ja varmaan meitä olisi monta) mukana toteuttamassa omaansa: saada olla Ranskassa, jossain pienessä kaupungissa, opiskelemassa kaikessa rauhassa, ilman pudotuskilpailuja, intensiivisesti ja hyvässä opastuksessa ranskan kieltä ja kulttuuria.
"Lykkyä tykö" haaveesi toteuttamiseksi!
terv. nimim. Haave
Talo Ranskassa -kilpailuun osallistujat vaikuttavat sympaattisilta, toivoisi lähes kaikkien voittavan.
Pudotuskilpailuformaatti on minusta vastenmielinen .
Miksei joskus voisi olla niin, että kaikki kilpailisivat yhdessä loppuun saakka ja paras sitten voittaisi.Eihän Formula-kuskejakaan karsita pudotuspelillä joka osakilpailun jälkeen.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.