YLE Teema

 

Matti E Simonaho

Suomen kieli johon yhdistetään Suomen ja Suomalaisen mieli, on periytynyt Suomalaisilta vanhemmilta Suomalaisille lapsille ammoisista ajoista saakka. Suomen kielen Äiti ja Isä ovat Suomalaisia ja Suomen kieli on huomattavasti vanhempaa perua kuin 1500 -luku; Suomen kieltä ei ole 'Mikael Agricola' kehittänyt ja 'Mikael Agricola' ei ole Suomen kielen isä.

Suomen kieli on jatkomuotoinen kieli, mikä merkitsee m m sitä, että sen voi ajoittaa +-100 vuoden tarkkuudella. Jatkomuotoisessa kielessä (alkuperäisen) sanan aspektit kerätään sanan jälkeen, mikä merkitsee sitä että Suomen kieli ja kielioppi on ajaton. Jatkomuotoisuuden lisäksi, merkittävää Suomen kielessä on että kirjoitus vastaa puhetta; Suomen kielessä ei esiinny epämääräisiä äänteitä joille ei löydy vastinetta aakkosissa. Suomen kielessä sana ei saa alkaa kahdella tai useammalla konsonantilla.

Suomen kielessä samalla tavalla niinkuin kaikissa kielissä maailmassa, osa sanastoa ja oppeja on sidottu eri ammatteihin ja aikakausiin. Kun jokin ammatti katoaa historiassa, katoaa luonnollisesti ammattiin kuuluva sanasto kaikkien kielestä ja mielestä. Lyhyesti selvitettynä; Kaikki mahdollinen mitä kuluneen 500 vuoden aikana on 'uutta' Suomen kielessä, sitä ei ollut Suomen kielessä eikä Suomalaisen mielessä 501 vuotta sitten.

Kun siirrymme 500 vuotta taaksepäin ajassa, Suomen kielestä katoaa esimerkiksi kaikki uskontoihin suoraan (Kristinusko) tai epäsuoraan (näennäistiede) yhdistetyt ihmisarvoa, kunniaa, omatuntoa, vakaumusta ja oikeuksia (Lakia) loukkaavat sanat/opit, ja kaikki ruumiillisesti ja/tai henkisesti vahingoittavat sanat/opit katoavat, sekä kaikki terveyttä ja/tai henkeä vaarantavat sanat/opit katoavat. Tämä todistaa sen, että Suomalaiset olivat sivistyneitä ja aina voimassa olevaa Raamatun Lakia noudattavia ihmisiä ennen Ruotsista tullutta ja Suomalaisille terrorilla ja väkivallalla pakotettua "sivistystä ja Kristinuskoa".

Suomalaisille on suoraan tai epäsuoraan opetettu, että "Ruotsalaiset toivat sivistyksen ja kristinuskon Suomalaisille", mutta sota, terrori, terrorismi ja väkivalta sen kaikissa mahdollisissa muodoissa ei ole sivistystä, eikä sodalla, terrorilla, terrorisimilla ja väkivallalla sen kaikissa mahdollisissa muodoissa ole minkänlaista tukea Raamatun Laissa, Jeesuksen opeissa, eikä Suomen perustuslaissa.

Kristinusko ei ole tänään niin väkivaltainen kuin se oli 200+ vuotta sitten, mikä kaikessa yksinkertaisuudessaan merkitsee sitä, että Kristinusko ja Ruotsalaiset eivät ole sivistäneet Suomalaisia niin kuin 'uskottavassa historiassa' (propagandassa) väitetään, vaan Suomalaiset ovat sivistäneet Ruotsalaisia ja Kristinuskoa.

Samalla tavalla Suomalaisille on opetettu, että "Ruotsin kieli on tie sivistykseen ja muiden kielten oppimiselle", mutta Suomalaisen ei ole ihmiskunnan historiassa koskaan tarvinnut osata sanaakan Ruotsin kieltä oppiakseen Suomen kielen, sivistyäkseen, ja oppiakseen muita kieliä.

Ruotsin kieli ja kielioppi on sidottu 1540-41 kun Gust af Wasa Biblen 'Biblia, Thet är All then Helgha Scrifft på Swensko' julkaistiin Ruotsin kielellä, ja Ruotsalainen Å lisättiin sille kuuluvalle paikalle aakkosiin. Aakkoset päättyvät sanoin '(Zet) Ruotsalainen Å Ä ja Ö'.

Ruotsin kieli ja kielioppi on Euroopan kielihistoriassa viimeisenä kehitetty, ja se on ainut kieli maailmassa jossa käytetään aakkoston kaikkia kirjaimia. Ruotsi ja Ruotsin kieli katoavat Suomen Kansan historiasta samalla tavalla niin kuin uskonnot ja näennäistiede katoavat.

Kansanhistoria on vanhempi kuin "kan sann historia".

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.