YLE Teema

 

Matti E Simonaho

Minä (Sinä joka luet) edustan ruumiillisesti ja sielullisesti lähinnä biologista äitiäni ja isääni ja heidän vanhempia, ja luonnollisesti kaikkia ihmisiä suvussani ennen heitä, jotka ammoisista ajoista saakka ovat mahdollistaneet minun olemassaoloni tänään.

Kaikki ihmiset jotka ennen minua ovat sukuni ja ihmiskunnan historiassa, ovat selviytyneet kaikista mahdollisista koettelemuksista toivoen aina hyvää ja parempaa tuleville sukupolville; lapsilleen.

Samalla tavalla niinkuin minun, kaikkien Suomalaisten henkilökohtainen, kansallinen ja kansainvälinen identiteetti, rakentuu totuuden mukaisesti ammoisista ajoista saakka.

Kenelläkään ei Raamatun Lain, eikä Suomen Lain eikä kansanvälisten ihmisoikeuksia suojelevien sopimusten mukaan ole koskaan ollut eikä koskaan ole oikeutta sanoilla ja/tai teoilla loukata minun todellista Suomalaista identiteettiäni; ihmisarvoani, kunniani, omatuntoani, vakaumustani ja/tai oikeuksiani (Lakia), ja kenelläkään ei ole koskaan ollut eikä ole sanoilla ja/tai teoilla oikeutta loukata minua ruumiillisesti ja/tai henkisesti, ja kenelläkään ei ole ollut eikä ole oikeutta sanoilla ja/tai teoilla vaarantaa minun terveyttäni ja/tai henkeäni.

Totuus Suomen maasta, kansasta, kielestä ja mielestä, alkaa päivästä jolloin Suomen maata, kansaa, kieltä ja mieltä loukkaavia henkilöitä sanoineen ja tekoineen ei ollut olemassa. Samalla tavalla totuus minusta, alkaa päivästä jolloin minä synnyin, ja minä näin, kuulin ja kuuluin maailman, jossa minun perheeni ulkopuolisia henkilöitä minua loukkavine sanoineen ja tekoineen ei ollut läsnä.

Siinä on lähtökohta 'pyhien ja pahojen' arvioinnille henkilökohtaisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla historiassa ja tänään.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.