YLE Teema

 

Taneli

No onko ihmisystävällisempää tarjota pashaa, veriplättyjä, mämmiä, kossua tai rössypottuja ulukomaalaisille vieraille? Entäs kun raahaa lehemän raadon korpeen, jotta saisi kauniita "aitoja" luontokuvia villeistä eläimistä? Jos vaikka ahne mesikämmen saa siitä lapamadon tai ruokamyrkytyksen?

Itse olin vähän järkyttynyt, että heitettiin eläviä rapuja paistinpannuun, en ymmärrä, että Mösjö Pompadour ei protestoinut eikä haastanut ujon kapakoitsijan Haagin tuomioistuimeen!

Mutta entäs kun menee pilikille ja vetää kylymästä veestä palelevia ahvenia ja repii koukun pojjes suusta, niin että raukan olion huuli on verinen! What about hirvimetsästys?

Voe voe ja voe, hassua miten netti houkuttelee kaikenlaisia nari- ja marisijoita! Joku valittelee, koska haluaisi elää maiilmassa, jossa ei ole koskaan häviääjiä ihan kuin tosielämässä kukaan ei jäisi koskaan rannalle (vaikkapa työn haussa tai laulukilpailussa), toinen tuomitsee ja sulkee pois kokonaisen maan, kielen ja kulttuurin, koska paistetaan rapuja elävinä siinä pirullisessa barbaarien maassa.

Ja muuten kuka vihdoin puhuisi näkemästään ja siitä kuinka Montpellierin alue on tarunomainen ja satumaisen kaunis? Kidutetuista ravuista huolimatta koko viimeinen episodi oli herkullinen ja kaikki kilipailijat olivat niin sympaattisia!

Kiinalaisen viisaan mukaan kun osoittaa kuuta ja tähtitaivasta, pölijä tuijottaa osoittavaa sormea.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.