YLE Teema

 

Anonyymi

Taneli Oulusta][quote=Anonyymi kirjoitti:
Mitä pidemmälle kurssi etenee, sitä enemmän vaikutteeni ranskalaisista muuttuvat: he ovat erittäin kohteliaita ja näennäisen ystävällisiä, mutta viileän etäisiä, usein jopa tylyn tuntuisia. Intoni matkustaa Ranskaan tutustuakseni ranskalaisuuteen on reippaasti vähentynyt.

Arvoisa anonyymi, Ranska on ollut maailman ykkösmatkailumaa 1990- luvulta lähtien. Siellä käy vuosittain vajaat 80 miljoonaa turistia. En usko, että he menevät sinne etsimään ihmisiä, jotka ovat pyyteettömästi enkelimäisiä tai "aitoa" ystävällisyyttä ja ehkä kaupan päälle rakkautta.

Jos matkustamisen tarkoitus on sellainen, turvallisinta on pysyä lukittuna kotona.

Mutta jopa kotona voi törmätä epämiellyttäviin ihmisiin. Taloyhtiön hallituksen jäsen saattaa olla vielä äkäisempi kuin stressaantunut pariisilainen tarjoilija.

Kun etsin lomakohdetta, minulle riittää, että ihmiset eivät yritä petkuttaa tai rahastaa huonoilla tuotteilla ja surkealla palvelulla. Odotan minimaalista turvallisuutta, kohteliaisuutta ja asiallisuutta. Loppu eli nähtävyydet, kulttuuritarjonta, ostosmahdollisuudet yms. ovat pelkkä bonuksia.

Muuten jos mulla olisi ollut samoja odotuksia (kuin te ranskalaisista) ja tehnyt samoja onttoja yleistyksiä kokonaisesta kansasta kun tulin Suomeen olisin karannut vuosia sitten etelämantereelle![/quo

Suomalainen sananalasku sopii tähän keskusteluun hyvin: niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan!

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.