YLE Teema

 

Anonyymi

Taneli kirjoitti:
Anonyymi kirjoitti:

Ja Tanelille: tunnut löytävän toisten (,tällä kertaa minun,) mielipidekirjoituksista asioita, joita siellä ei ole .
=D

ja hyvä näin! Mitä järkeä olisi muuten keskustella ja kommentoida jos toistetaan kuin papukaija mitä toinen sanoo? Ja luuletko todella, että mitä sanomme on meidän kontrollissa, että tiedostamme kaiken mitä sanojemme takana on ja miten toiset kokevat niitä? Kieli ei ole viaton!

Kommenttien tarkoitus on mennä eteenpäin ja löytää uusia ulottuvuuksia ja piilomerkityksiä, joita emme edes tiedosta useimmiten. Kun heitetään tuntemattomalle joukolle lauseita, sanat alkavat elää omaa elämänsä, ne eivät ole enää meidän omia.

Tietenkin keskustelu on aivan turha ja hedelmätön, jos tyydytään haukkumaan toisiamme, kuten joku eilen rupesi tekemään kun hän vetosi aivan ihmeellisellä tavalla inhoamansa ihmisen ikään!

Sinulla on täydellinen oikeus vieroksua ranskalaisia, mutta pliis älä yleistä ja perustele vähän kantojasi, kun kerran menet räväyttämään julkisella foorumilla sun kielteisiä tuntemuksia kokonaista kansaa kohtaan.

Pitää kait sitten tarkentaa: Tuntemukseni kohdistuvat kuvanauhoitteilla näkyneisiin ranskalaisiin, muutamaa lukuunottamatta. Lapset vaikuttivat iloisilta ja välittömiltä toisin kuin aikuiset.
Ehkä ohjelman kuvaustavalla/nauhoitepätkien valinnalla tms on osuutensa katselijan mielipiteen muodostumiseen.

Ranskalaisena voisit kuitenkin oikaista käsityksiäni, jos olen väärässä. Ovatko ranskalaiset erittäin kohteliaan käytöstapojensa takana kuitenkin toisista ihmisistä etäisyyttä pitäviä? Mitä asioita ranskalaiset arvostavat eniten, kun on kyse kanssakäymisestä vieraiden ihmisten kanssa? (nimim.T)

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.