YLE Teema

 

Anonyymi

Anonyymi kirjoitti:

joista voisit kertoa ja jotka vaikuttavat erityisesti ranskalaisiin tapoihin. (T)[/quote]

Rebonjour T! vaikea mennä kertomaan jotakin, mutta jos on täsmällisempiä kysymyksiä voin yrittää vastata. Oli kuitenkin mielenkiintoista, että huomasit, kuika itse asiassa ranskalaisten ystävällisyys on näennäinen, pohjimmiltaan ranskalaiset ovat aika varautuneita ja inhoavat tuttavallisuutta ja tunkeileviä kysymyksiä (politiikka, uskonto, työ, raha, seksi yms.). Meillä on tämä "jardin secret" käsite.

Toinen tapa pitää etäisyyttä on teitittely. Täytyy olla aina varovainen ennen kuin menee sinuttelemaan ihmisiä. Olin yllättynyt, että Philippe sinutteli oppilaitaan. Vaikka opiskelijani ovat nuorempia kuin kilpailijat teitittelen aina ja jos joku erehtyy sinuttelemaan, oikaisen heti. Rupean sinuttelemaan vasta kun he eivät ole opiskelijani.

Pohjoismaalaiset pitävät Ranskaa latinalaisena maana, mutta se on vain osittain totta. Kuten eräs kirjailija (en muista oliko André Gide tai joku toinen) sanoi kerran, "ranskalaiset ovat surullisia italialaisia". Stendhal rakasti ja ihaili Italiaa, kun taas Voltairen mallimaa oli Englanti.

Ranskassa on paljon muuta: kelttiläisyys, germaanisuus + kaikki mitä muut siirtolaiset toivat.

Lisäksi Ranskalla on vielä syvästi sekä anarkistinen että monarkistinen sielu. En tiedä, tuleeko meistä koskaan kunnon tasavaltalaisia.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.