YLE Teema

 

Taneli

Ohjelmassa eräässä haastattelussa eräs nainen on huolissaan siitä, että Ranskassakin luonnollisuus katoaa. Ulkonäön paineen on niin valtava, että plastikkakirurgian suosio kasvaa koko ajan. Äsken näin jutun ranskan uutisista. Jopa teini-ikäiset tytöt turvautuvat - vanhempien suostumuksella - plastikkakirurgiaan!

No ranskattarien lumousvoimasta voi olla kaikenlaisia käsityksiä. Kuunnelkaa vaikkapa Charles Aznavourin kuuluisa laulu: "Tu te laisses aller"!

Puistattava laulu! Mies on kännissä ja puhuttelee vaimoaan. Viiden vuoden avioliiton jälkeen hän sanoo hänelle, kuinka nainen menetti koko viehätysvoimansa. Hänestä on tullut miehensä nollaava (vai sanotaanko mollaava?)kotihirmu, joka ei huolehdi eikä välitä enää ulkonäöstään. Näin vaimo tappoi kaikki tunteet ja halut. Nainen kuljeskelee kotona papiljotit hiuksissa, sukat ja vanha aamutakki repsottavat.
Mies raukka rukoilee, että vaimosta tulisi sama kuin ennen, kunhan hän edes laihtuisi ja meikkaisi kasvojaan ja sieluaan.
Laulussa ei sentään sanota, kuinka mies itse on ehkä muuttunut....

Eläköön suomalaisten naisten luonnollinen ja konstailematon kauneus! Onko se kestävämpä sorttia kuin ranskattarien? Se on jo toinen tarina...

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.