YLE Teema

 

"Suomalainen juntti ja taiteilija"

Taneli, siteeraan tähän kirjoitustasi, ettei tule väännöstä, ja voit sitten itse arvioida, miltä tekstisi vaikuttaa: "Baskeri on nykyään enemmän merkki junttiudesta, siksi on hauskaa nähdä, miten joku suomalainen, joka luulee olevansa taiteilija tai intellektuelli käyttää baskeria. Näyttää pellemäiseltä maalaisjuntilta!" Jos sallit esittää mielipiteen, niin minusta jokainen (suomalainenkin) saa näyttää juuri siltä kuin näyttää, olkoon sitten vaikka pellemäinen maalaisjuntti! Taiteilijat ovat usein herkkänahkaisia, mutta eivät välttämättä tahdo seurata muotia. Toistan vielä: mieluummin epämuodikas baskeri kuin liian tiukka pipo. Suosittelen lämpimästi kaikille!

Taneli, sinä kun tunnet ranskalaisen kulttuurin hyvin ja arvatenkin myös ranskalaisen muodin: Onko se baskeri oikeastaan ollut varsinainen muotiasuste? Lippis, joka täällä Suomessa ei monesti näytä irtoavan miehen päästä edes sisätiloissa, edustaa minulle mitä suurinta junttiutta. Siitä on trendikkyys kaukana. Ja huom: Tämän on mielipide, ei fakta.

Taneli kirjoitti:
Oletpa sinä herkkänahkainen taiteilijaksi, joten väännät sanojani! Sanon, miltä Ranskassa nykyään baskeri näyttää enkä esitä omaa mielipidettä. Jos pariisilaisessa viihdeohjelmassa haluaa esittää junttia, laitetaan sille baskeri, viikset ja punkkupullo käteen. Se on fakta, joten jos olisit vähemmän itsekeskeinen ymmärtäisit, mitä yritän selittää.
Baskeri on pois muodista ja ransmannit juovat vähemmän viiniä ja enemmän ulkolaisia juomia. Kerron lisäksi, mitä nykyään nuoret käyttävät, jos haluavat olla trendikkäitä.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.