YLE Teema

 

Anonyymi

Anonyymi kirjoitti:
[
Miksi ihmeessä kukaan haluaisi avata Venäjän mysteerejä?
Ja miksi olisi isänmaallinen velvollisuus osata maamme aikanaan miehittäneen ja miehiitystä myöhemminkin yrittäneen maan kieltä?

Miksi ihmeessä? Oletko unohtanut Paasikivan toteamuksen? Se on maantieteellinen tosiasia. Ja mikäli olet unohtanut suomalaiset yrittävät myydä maailmalle sellaisen brändin: Olemme Venäjän asiantuntijoita. Et palvele isänmaata lyhytnäköisellä kaunaisella asenteellasi, joka tarkoittaa "En haluaa tiedä mitään siitä naapurista, josta on tullut pelkkä riesaa suomalaisille!"

Ihan kuin Suomella ei olisi valtava yhteinen raja joka on kaiken kukkuraksi arvaamaton suurvalta! Joten pelkästään varovaisuuden takia olisi hyvää, että suomalaiset tietävät mitä siellä tapahtuu, mitä ja miten siellä ajatellaan.

Ja tämä ei onnistu englannilla! Tiedän itse, että käsitykseni suomalaisista muuttui täysin kun rupesin ymmärtämään suomea. Englanninkielellä mulla oli suppea ja vääristynyt versio teistä!

Ette voi elää ihan kuin tuo naapuri ei olisi olemassa. Olisi hyvää myös kun liikemiehet, kun politiikot neuvottelevat venäläisten kanssa Suomen eduista ja eri elintärkeistä asioista, että tämä tapahtuu venäjän kielellä!

Muuten oliko merkityksetöntä, että Mannerheimillä oli henkilökohtainen ymmärrys ja tuntemus naapurin mentaliteetista ja toimintatavoista? Samaten NL:n aikana oli onni, että monet suomalaiset osasivat venäjää ja pystyivät neuvottelemaan ilman tulkkeja.

Valitettavasti tuo sukupolvi on nyt eläkkeellä tai kuollut ja joka tapauksessa nyky Venäjä on aivan erilainen. Miten suomalaiset ajattelivat päivittää käsityksiään venäläisestä politiikasta ja yhteiskunnasta?

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.