YLE Teema

 

Taneli

Vuokko S kirjoitti:
quote=Anonyymi ]
isänmaallinen velvollisuus

...on aika vahva ilmaus,[/quote]

Tiedoksi en ole keksinyt sitä, vaan toistin, mitä kerran suomalainen diplomaatti, joka näyttää hyvin fiksulta, Klaus Törnudd sanoi. Se että osataan vähän paremmin ruotsia ja erityisesti venäjää ei tarkoittaa, että suomalaisten pitäisi ruveta ystävystymään naapureiden kanssa tai rakastamaan heitä.

Koska ei osata suomea Suomen ulkopuolella teidän on pakko opiskella muita kieliä pitäisitte siitä tai ette ja teidän on pakko tuntea paremmin kuin muut kansat muita kulttuureja. Se on elonjäämiskysymys!

Ja jos on varaallinen, käsittämätön, arvaamaton suurvaltanaapuri on paljon varovaisempi ja turvallisempi linja yrittää selvittää mitä siellä tapahtuu. Ja miten voitte seurata sitä omaksumalla sellaista asennetta: emme välitä, emme tykkää, emme haluaa tietää mitään, heidän kieli ei kiinnosta?

Jos minulla on vihollinen, haluan tietää tarkkaan koko ajan missä mennään ja tämä ei onnistu vaikka puhuisitte englantia yhtä hyvin kuin Barack Obama tai David Cameron!

No tietenkin voitte elää kuin strutseja ja etsiä vihdettä ja mukavia elämyksiä Italiasta, Ranskasta tai Portugalista, mutta olkaa rehellisiä jos joku ulkomaalainen vaikutusvaltainen vieras kysyy teiltä: "No selittäkää meille mitä Venäjällä tapahtuu ja miten venäläiset ajattelevat, teillähän on sentään 1340 km pituinen yhteinen raja", vastatkaa EVVK!

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.