YLE Teema

 

Niuhottaja

Kantelinen kirjoitti:
Venäjä on velkaa

Jos - kuten silloinen Neukku pakkorauhansopimuksessa saneli - Suomi olisi ollut Saksan täysimittainen liittolainen, olisimme tietenkin avanneet neljännen rintaman naapuria vastaa sillä talvitaistelutaidolla, joka veteraaneillamme oli. Sota olisi takuuvarmasti päättynyt toisin kuin se päättyi. Suomi kuitenkin säästi Leningradin/Pietarin.
Että sota päättyi niin kuin se NeukkuVenäjän onneksi päättyi,siitä nykyinen Venäjä on meille velkaa kaiken sen, mikä meidät pakotettiin menettämään.


Vaikka Suomi olisi osallistunut Leningradin piiritykseen, ei sodan lopputulos olisi välttämättä ollut erilainen. NL ei olisi antautunut, sillä se oli siirtänyt suurimman osan asetehtaistaan ja joukoistaan Uralin taakse. Sota olisi kyllä kestänyt pidempään, mutta NL:n ja USA:n materiaaliylivoima oli selvä verrattuna akselivaltoihin. Luultavasti sodan jälkeen Suomea ja sen johtajia olisi kohdeltu huomattavasti ankarammin kuin mitä todellisuudessa kävi. Eli olisi mennyt vähän muutakin kuin Karjala... (Lähde: Entäs jos... Vaihtoehtoinen Suomen historia. Toim. Mari Niemi ja Ville Pernaa)

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.