YLE Teema

 

Anonyymi Kissa2

Anonyymi kirjoitti:
Historia kirjoitetaan aina omista lähtökohdista parannettuna versiona. Siivotaan omien sotkut ja liioitellaan vastapuolen julmuuksia. Juutalaisten kuten minkä tahansa rodun, kansan jne. systemaattinen tuho on vastenmielistä, mutta pitäisi myös muistaa laittaa kaikki muut ryhmät samalle viivalle. Harva jaksaa nostaa edelleenkään suurta äläkkää esim Maon joukko teurastuksista. Tapatti kymmeniä miljoonia kiinalaisia, enemmän ihmisiä kuin Hitler ja Stalin yhteensä. Toki se ei tee yhtään Hitlerin ja Stalinin tekoja vähäpätöisemmiksi, mutta Maon touhuista voisi myös pitää suurempaa elämää.

Jotta sodat ja häikäilemättömät johtajat saataisiin katoamaan, täytyisi toteuttaa joukkotuhonta ja ihmisrodun valikoiva uudelleen jalostaminen. Valitaan vain ihmisiä joilla ei ole taipumusta kilpailuun, suuruuden hulluuteen, tunteettomuuteen, johtajuuteen jne. Jäljelle jäisi vähän rauhaisampi kansa. Hieman kyynistä ajattelua, mutta historia on ollut samanlaista brutaalia sotimista jo tuhansien vuosien ajan.

Mutta laadukas dokkari enivei.

Aluksi oli hivenen pelottavaa, miten kieroutuneelta Ylen katsojakunta vaikutti. Sitten valkeni; yksi täysin älyllisesti kyvytön trolli natsilasit päässä se vaan riehuu usean nimimerkin, mutta yhtä sumean logiikan viestien takana. Minkä tahansa rodun systemaattinen tuho on 'vastenmielistä', joten haluaisit toteuttaa valikoivan joukkotuhonnan? Se että joku ylipäänsä kuvittelee "johtajuuden" tai "suuruuden hulluuden" olevan joku geneettinen ominaisuus kertonee kaiken tarpeellisen myös tämän ihmisen kyvystä ymmärtää historiaa, historiantutkimusta tai sen painoarvoja.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.