YLE Teema

 

Elina

Hyvä sarja! Pidin lyriikka-jaksosta erityisesti. Enemmän olisi voinut kuulla nykysanoittajistakin.

Kotipojat-jaksoa haluaisin kommentoida sen verran, että vaikka 50 minuuttia on lyhyt aika käsitellä suomalaisen hip-hopin historia, jaksossa oli tehty selvä kannanotto kaupallisia hip hop-ryhmiä/esiintyjiä vastaan. Toki Fintelligensin Elastinen pääsi sanomaan omat sanansa, kuten pitääkin ottaen huomioon Fintelligensin vaikutuksen suomenkielisen hip-hopin nousussa 2000-luvun alussa, mutta useat muut haastateltavat dissasivat kaupallisen rapin suoraan ja rivien välistä. Tarkoittaako tämä että oikea hip-hop ei saa tehdä rahaa tai menestyä liikaa? Fintelligensin pojat ovat luoneet Rähinä Recordsin alusta asti, haaveenaan antaa muillekin mahdollisuus tehdä hip-hopia, ja pojilla on ollut myös yhteiskunnallista kantaaottavuutta teksteissään, mielipiteissään ja periaatteissaan.

Haastateltavaksi oli kuitenkin löydetty Kalliosta tyyppi, jota ärsyttää keskustelut suomi-hip-hopin nykytilasta ja sen kehityssuunnista. Mielenkiintoinen valinta.

Lisäksi poliittisen hip-hopin vähäinen käsittely jäi harmittamaan (dokumentti lienee tehty ennen Palefacen Helsinki-Shangrila -levyn ilmestymistä?). Toki ajanpuute tietysti rajaa näitä aiheita, mutta ehkä tässä on sitten mahdollisuuksia uusiin dokumentteihin? Aihe kiinnostaa varmasti katsojia, joten ehkä laajempia dokumenttisarjoja erillistä osista? Just a thought.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.