YLE Teema

 

Paavo

Enpä malta olla kirjoittamatta jotain mitä vielä jälkeen päin juolahti mieleeni ajatuksia ohjelmasta.
Ihan ensiksi: ohjelman aihe on suomalaisille niin kiinnostava niin kiinnostava, että! jopa siinä määrin, että väkisinkin tuli mieleen,
että halutaanko tietoisesti ja tarkoituksella suomalaisille antaa
Venäjästä nimenomaan vain sellaista informaatiota jota ohjelman tuottajat arvelevat suomalaisten haluavan katsella! Siis tavalliseen kansaan varmasti menee kuin häkä kun venäläisistä ja Venäjästä näytetetään suoraan sanottuna pelkkää paskaa(kts. ohjelman 2, jaksossa olevia otoksia). En ole tosin nähnyt kuin ohjelman toisen jakson joten tässä kommentoin vain sitä.
Olen katsellut Travel Channelilta usein matkaohjelmia ja kertaakaan
en ole huomannut siellä sellaista, että haluttaisiin korostaa maan
huonoja puolia, esim. Intiasta voisi tehdä vaikka minkälaisia ohjelmia mutta k.o. kanavan ohjelmat ovat korkeatasoisia eikä ole ihme, että ne ovat kansainvälisessä levityksessä.
Teema kanavahan voisi yrittää myydä tämän ohjelmasarjan jaksot jollekin venäläiselle tv-kanavalle. Epäilenpä tosin, että sensuuri ei Venäjällä niitä hyväksyisi, eikä ihmekään. Kukapa Suomessa hyväksyisi jos ajatellaan toisin päin, että venäläinen tv-ryhmä jonka johtohahmona olisi Villen kaltainen epäsosiaalisen näköinen tyyppi ja tekisi ohjelmasarjan Suomesta (esim. "Suomen halki 7 päivässä"), jossa
näytettäisiin eri kaupungeista kaikenlaisia epäkurantteja asioita välittämättä lainkaan niistä positiivisista piirteistä, mitä suomalaiset haluavat meistä näytettävän...tunnetusti arka paikka meille.
Mitenkähän kävisi Villen suosiolle Venäjällä jos tämä hänen maestroima sarjansa näytettäisiin vaikka ORT- tai NTV-kanavilla. Luulenpa, että romahtaisi pahemman kerran.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.