YLE Teema

 

Anonyymi

YLE Teema kirjoitti:
Anonyymi kirjoitti:
... Oliko tää ihan tosijuttu? Mikä se aivopurkki ohjelman lopussa oli? Niinkuin hyvin tiedetään, ovat aivot yksi ensimmäisinä hajoavista ihmisen elimistä ja muuttuvat jo muutamassa viikossa puuroksi. En ole keksinyt mitään tapaa, jolla aivot olisivat säilyneet nykypäivään asti, vaikka kadonneella kansalla olisi ollut millaiset muumiointitaidot - ja sellaisestahan ei nähty muita merkkejä... Kaiken muun olisin voinut niellä, mutta en niitä aivoja. Siis mikä tää juttu oli????

Kyllä tämä oli totista totta. Itse löytöhän on yli sata vuotta vanha, mutta jäämistöt ovat alkaneet paljastaa salojaan vasta nyt uuden tekniikan avulla. Mitä pehmeiden kudosten säilymiseen tulee, happamassa suossa ne voivat kuin voivatkin kestää hämmästyttävän hyvin - ainakin näin sen itse ymmärsin. Jäämme odottamaan, mitä jatkotutkimuksissa selviää!

Lauri Itäkannas
Verkkotoimittaja
YLE Teema

Käsittääkseni pikkuaivot sisältänyt pääkallo löydettiin 80-luvun kaivauksissa, ja löytöpaikalle poikkeuksellista pehmeän kudosten säilymistä silloin hämmästeltiin kovastikin.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.