YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!

Hei: kiinnostuin ranskalaisesta sarjasta, tänä syksynä, mikä se nyt olikaan. Joka tapauksessa suutuin aivan hirveästi kun ohjelma alkoi eikä se ollutkaan ranskalainen! Se olikin dubattu suomeks, lukija ei edes viitsinyt ottaa selville miten ranskalaisia nimiä tulee ääntää oikein, joten vaihdoin kanavaa ja äkkiä. Minusta tällainen ei sovi nk kulttuurikanavalle ollenkaan. Useimmat Teeman katsojat ovat kai korkeampi koulutettuja, ja oman gallupini mukaan sellainen katsoo tällaista ohjelmaa kahdesta syystä: aisan ja/tai vieraan kielen takia. Dubbaus on mielestäni tarkoitettu lukutaidottomille. Nykypäivän maailmassa pitäisi olla teknisesti mahdollista antaa katsojan valita minkä kielen hän haluaa kuunnella ja haluaako hän tekstitystä vai ei. Nykyään kuulee aivan liian vähän hyvää englannin kieltä, saksaa, ranskaa. Sen sijaan joka tuutista tulee soaps, joista näppärästi oppii sanomaan "jävlar", "shit", "Scheisse", "merde" jne. Asiaohjelmista voisi oppia nk parempaa kieltä kunhan niitä saisi nauttia alkuperäiskielellä. Vielä 1960-70-luvuilla nimenomaan alkuperäisääni + tekstitetty käännös oli Suomen paras kielikurssi.

Julkaistu lauantaina 02.10.2010 0 kommenttia 199 suositusta

Teema vastaa: YLE Teema lähettää ohjelmat aina myös alkuperäiskielellä, jos ohjelma on dubattu suomeksi. Lisäksi nykyaikana voi todellakin valita haluaako tekstityksen ruutuun tai ei Yleisradion kanavilla. Äänen ja tekstityksen voi valita oman digiboxin valikoista.
 

Suosittele199 Suosittelee

Lähetä linkki

Add comment


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Anna palautetta

(esim. ohjelma, josta annat palautetta tai kysyt)
(jos haluat, että vastaamme)
CAPTCHA
Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Lähetä sähköpostia

Lähettäjän nimeä ja sähköpostia ei ole välttämätöntä ilmoittaa lomakkeessa. Niitä kuitenkin tarvitaan, jos toivot vastauksen kysymykseesi.

Lähetä palautteesi tekstiviestillä

Voit lähettää kanavalle palautetta myös tekstiviestillä numeroon 17279.
Kirjoita viestin alkuun: teema (välilyönti) palaute (välilyönti) oma viestisi.
Viestin hinta on 0,50 euroa

Yhteystiedot

Kanavaesittelysivuilta löydät YLE Teemalaisten suorat yhteystiedot