Aleksis Kiven kakku / Seitsemän veljeksen leivokset

Julkaistu perjantaina 11.02.2011 0 176

 

Puoli seitsemän leivoskisaan sateli parisataa leivosreseptiä. Tässä yksi niistä eli Aleksis Kiven kakku, josta tulee leikattaessa Seitsemän veljeksen leivokset. Leivosohjeen lähetti Leila Uttuslien.

 

Pohja:

 

2 kpl kananmunia
2 dl sokeria
1 dl vettä
2 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta

 

Kakkuja tehdään 2 kpl. Toiseen sekoitetaan lisäksi kaakaojauhetta.

 

Väliin:

 

Omenahilloa, vadelmia mustikoihin sekoitettua musta- tai punaherukkaa.

 

Kuorrutus:

 

Tomusokeria
Kaakaojauhetta
Rommia

Sekoita kuorrutusainekset keskenään.

 

Valmistaminen:

 

Kakku valmistetaan kuten täytekakku yleensäkin.

 

Kakut halkaistaan niin, että tumma jää päällimmäiseksi.

 

Päällimmäistä kakkua muotoillaan reunoilta hieman kaltevaksi kuin kivi.

 

Väleihin laitetaan vuorotellen hilloa ja vuoroin marjoja.

 

Voi laittaa myös kermavaahtoa.

 

Kun kakku on koottu, se kuorrutetaan ja koristellaan.

 

Kuorrutus / koristelu:

 

Pursota päälle seitsemän naamaa kuorrutteesta.

Tee naamoihin silmät pienistä karamelleista, suu marmeladikarkista ja sitten pursotetaan sekavat hiukset kermavaahdosta, kuten Kiven pojilla aina on!

Kakun keskelle ja reunoille voi tehdä vielä "sammalta".

Siellä ne ovat sitten pojat härkiä paossa suuren kiven sisällä.

 

Huomaa, että kakusta tulee leivoksia kun se leikataan paloiksi!

 

Alla oleva kaaviokuva helpottaa kakun tekemistä:

 

 

 

 

Puoli seitsemän

 

Suosittele176 Suosittelee

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä