Pispalan profeetta

Julkaistu perjantaina 21.02.2014 2 6

Irakilainen Hassan Blasim valloittaa maailmaa synkänhauskoilla novelleillaan. Britanniassa ja Yhdysvalloissa häntä kutsutaan arabikirjallisuuden Kafkaksi ja hänelle ennustetaan kestomenestystä. Tampereen Pispalassa asuva Blasim ei kuitenkaan saa tekstejään julkaistua arabimaissa, koska ne ovat liian suorasanaisia ja rohkeita. Niissä kuvataan sitä, miten sota ajaa ihmiset hulluuteen ja tarinoimaan toisilleen.

 

Täältä lisää Stradaa!

 

Suosittele6 Suosittelee

maanantaina 24.02.2014

Olen kauan ihmetellyt että ohjelmanne on saanut jatkaa. Uskon että tarkoitus on ollut populisoida kulttuuri. Niin vastenmielistä mies?henkilöä kuin tämä' Iivana Julma on mahdotonta löytää. En ole ikinä nauranut pellen pelleilylle,kanavanvaihto kuin tämä täysin vailla itsekritiikkiä oleva olento hattuinen ilmestyy. Puutuva kielitaitokin Teillä on novel englannista käännettiin novelliksi värrin novelli on short story. Toivottavast jku tarttuisi tähän pulmaan elikkä uusi kulttuuriophjelma toiset juontajat -aiheet joskus aivan hyviä ja Stadan pikainen alasajo

tiistaina 25.02.2014

Hassan Blasimilta on julkaistu suomeksi kaksi novellikokoelmaa Vapaudenaukion mielipuoli (2012) ja Irakin Purkkajeesus (2013). Novelleja (= short stories) on käännetty myös mm. englanniksi, italiaksi ja puolaksi. Parhaillaan hän kirjoittaa ensimmäistä romaaniaan (= novel). Arabiankielinen Blasim kirjoittaa myös runoja, kritiikkejä, elokuvakäsikirjoituksia jne.

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä