Stradassa 13.11.

Julkaistu perjantaina 20.11.2009 0 140

Sanomisen pakkoa ja aktivismia.

Aktivismi ei aina ole yksiselitteisesti hyvä asia. Aktivismi piristää, mutta aiheuttaa myös sydämen tykytystä. Harva jää loppuiäkseen kapinalliseksi.

 

Hippihörhöstä maailmanparantajaksi

Sanna on nielaista hammasharjansa, kun hän saa käteensä aamuvarhaisella Maaseudun Tulvaisuus-lehden. Hän joutuu maailmanparantaja Mike Bonannon pauloihin.

Mike Bonanno vierailee parhaillaan Lens Politica -festivaalilla Helsingissä. Hän on toinen legendaarisen The Yes Men -ryhmän johtokaksikosta.
The Yes Men ryhmä tunnetaan yhteiskuntakriittisistä jekuistaan. Tunnetuimpia ovat vale-New York Times-lehden julkaiseminen sekä Dow Chemical-yhtiön edustajana esiintyminen BBC Worldin uutislähetyksessä.

Sanna saa ylleen jeesmiesten kehittämän selviytymisasun. Se päällään Sanna ja Mike Bonanno pyörivät palleroina Helsingin keskustassa. Maailmanparannus on hikistä hommaa! www.lenspolitica.net

 

Kannanoton kannoilla

Ivan on ottamassa selvää, vieläkö Kaj Chydeniuksella on poliittisen sanomisen pakko. Kysymys ihmetyttää säveltäjää, joka on tehnyt noin 4 000 laulua, joista vain murto-osa on poliittisia lauluja. Miksi häneltä vuosikymmenestä toiseen kysellään 60- ja 70-lukujen tekemisistä?

Kai Chydenius ei osaa olla säveltämättä: Kun kohdalle sattuu hyvä runo, se pitää otteessaan. Runon sanoma voi olla poliittinen tai kertoa rakkaudesta. Ivan kysyy Kaj'lta, onko tärkeää, että laululla on sanoma? Onko säveltäjällä vielä tarmoa ottaa kantaa?

Säveltäjän kotiin piipahtavat myös Kaj'n pojat Kalle ja Jussi. Veljekset ovat juuri julkaisseet levyllisen isänsä lauluja nimellä Isän kädestä. Onko sanomisen pakko periytyvää?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suorasukaista seksiä ranskalaisittain

Sanna yrittää päästä eroon perhe-elämäänsä synkentävästä feminismistään. Hän hakeutuu neuvonpitoon ranskalaisen Josiane Balaskon luo.
Ranskalaisten lempinäyttelijä on käsikirjoittanut ja ohjannut elokuvia, joissa rikotaan seksitabuja. Hänen esikoisteoksensa Cliente on juuri ilmestynyt suomeksi. Asiakas kertoo keski-ikäisestä äveriäästä naisesta, joka ostaa itselleen seksipalveluja nuorelta mieheltä.

Josiane Balasko avautuu Sannalle isättömästä lapsuudestaan, naisen asemasta ranskalaisessa yhteiskunnassa, feminismistä.

 

Oivallus

Räppäri Mariska oivalsi laulujen sanojen tekemisessä jotain, jonka ansiosta synkistely on muuttunut nauruksi.

 

Suosittele140 Suosittelee

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä