Stradassa 16.10.

Julkaistu perjantaina 23.10.2009 0 131

Ivan Puopolo kuokkii Otavan yksityistilaisuudessa, jossa juhlitaan Mauno Saaren Haavikko-niminen mies -kirjan julkaisua. Paikalla on arvokasta kulttuuriväkeä Laila Hirvisaaresta Kalle Holmbergiin.

Mediaa ei ole kutsuttu paikalle, mutta Ivan selviää tilanteesta ilman riitaa. Kuokkavieras Puopolo kyselee, mitä tuntoja kirjan saama julkisuus ja ristiriidat herättävät juhlijoissa.

Holmbergin mukaan kohina on kohinaa ja kirja on kirja. Hirvisaari taas epäilee, että itse Paavo Haavikkoa kohu vain huvittaisi. Juhlien lopuksi Ivan haastaa kirjailija aren kanssaan ousiammuntakisaan.

Mauno Saaren mielestä jousiammunnalla ja kirjoittamisella on yhteisiä piirteitä. "Haavikkoa lainatakseni, kumpaankin tarvitaan tyyneyttä ja vimmaa!"
Saari on harrastanut jousiammuntaa jo pidemmän aikaa. Miten käy kokemattoman Ivanin, kun kilpailu kovenee? Ja onko kirjan herättämä riitely Paavo Haavikon perillisten ja Mauno Saaren kanssa loppuun käsitelty?

Demokratia ei toimi taiteen tekemisessä

Koreografi Kaari Martin ja säveltäjä Roni Martin ovat työ- ja aviopari. Sanna saapuu keskelle Martinien aamutoimia ja haluaa selvittää, miten elämästä selviää, kun ollaan kaiken aikaa yhdessä.

Roni on sitä mieltä, että parisuhde on unohdettava työasioissa. Kun nykyflamecoryhmä Compania Kaari Martin harjoittelee, kummallakin on oma roolinsa, johon ei kotiasioita sotketa. Keittiössä voidaan sitten rähistä miehenä ja vaimona vaipanvaihdosta ja ruuanlaitosta.

Demokratia ei Martinien mielestä toimi, kun tehdään taidetta. Silloin Kaarin on auktoriteetti koreografian tekemisessä ja Roni pitää itsellään oikeuden musiikillisiin ratkaisuihin.

"Roni on umpiluupää, joka ei anna periksi missään", Kaari nauraa kertoessaan pariskunnan raivoisan kovaäänisestä keskusteluista. "Tosin olen samanlainen itsekin. Kumpikin rakastaa väittelyä ja keskinäistä mielipiteiden vaihtoa."

"Loppujen lopuksi, me olemme samassa veneessä! Olemme vapaita taiteilijoita, emmekä siis koskaan vapaalla."

Koreografi Kaari Martin on nykyflamencoryhmä Compania Kaari Martinin taiteellinen johtaja yhdessä säveltäjä miehensä Ronin kanssa.
Heidän omaperäiset ja kansainvälisesti palkitut teoksensa ovat tehneet pohjoismaista flamencoa tunnetuksi ympäri maailman.
Pariskunnan ansiota on myös parhaillaan Helsingin Savoy-teatterissa järjestettävä uuden flamencon festivaali Flamingo.

Anneli Jäätteenmäki Timo Harakan silmin

Ivan saa täysin odottamatta ja pyytämättään faksin. Hänelle on järjestetty treffit Töölön torille. Yllätetty Ivan lähtee viestin määräämänä haastattelemaan Timo Harakkaa. Sanna evästää mistään tietämätöntä Ivania tekemään politiikan toimittaja ja käsikirjoittaja Harakasta kulttuuriohjelmaan sopivan haastattelun.

TV1:n Kotikatsomossa 19.10. nähtävä Pääministeri on Timo Harakan ja Antti Karumon käsikirjoittama draama Anneli Jäätteenmäen kujanjuoksusta keväällä 2003.

Miksi Harakka haluaa esittää jupakasta oman versionsa? Istuuko politiikan journalisti valtaapitävien saunailloissa?

 

Suosittele131 Suosittelee

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä