Stradassa 16.4.

Julkaistu tiistaina 27.07.2010 0 118

Koti ja siivous

 

Nurkista löytyy jatkuvasti kulttuuriaarteita: Jimi Hendrixiltä tuli taas albumi - 29 vuotta kuoleman jälkeen!

Sinebrychoffin taidemuseossa on näytillä Caravaggio, joka löytyi sattumalta italialaisesta pikkukirkosta.

 

Siivous kannattaa!

 

Tamperelainen tutkija Toni Lahtinen löysi siivouksen jäljiltä valtavan aarteen. Timo K. Mukan jäämistöstä löytyi vuosikymmenien jälkeen läjäpäin ennenjulkaisemattomia runoja, romaaneja ja novelleja. Sanna ja Lahtinen käyvät ylpeilemässä löydöllä Suomen Kirjallisuuden Seurassa.

Arkistonjohtaja Ulla-Maija Peltonen on iloinen löytyneistä aarteista: "Sulla on fantastinen aineisto", Peltonen kehuu. "Vielä kun jostain ullakolta löytyisi Aleksis Kiven valokuva. Sitä ihmettä me vielä odottelemme."

Sanna lähtee pelastamaan tulevaisuuden kansallisaarteita ja päätyy Kaari Utrion kotiin pölyttämään kirjoja ja kansioita. "Mulla on kaikki tallessa", sanoo Utrio.

"Kaikki ne jätkät, jotka aikoinaan haukkuivat minua rouvaspornosta, löytyvät tuolta arkistojen kätköistä. Ja päiväkirjat mulla on yhdessä kassissa, jos tulee tulipalo, niin nakkaan ne tuosta ikkunasta ulos", suunnittelee kirjailija.

 

Pikkukoti erotti tarpeet haluista

 

Taidehallin Studiossa on esillä valokuvaaja Timo Wrightin Omakuva-installaatio, jota varten hän kuvasi jokaisen omistamansa esineen.

Projekti sai alkunsa, kun Timo vaihtoi tilavan asuntonsa kymmenen neliön huoneeseen kimppakämpässä. Muuton takia hän luopui turhasta tavarasta.

Lopulta uuteen kotiin tuli mukaan 3300 rakkainta esinettä. Suomalaiselle se on vähän, maailman mittakaavassa paljon.

Ivan käy urkkimassa, mitä esineet kertovat omistajastaan, ja mitä turhaa Timon kotiin on muutosta huolimatta jäänyt.

 

Sipelle unelmatalo

 

Apulanta -yhtyeen rumpali Sipe Santapukki rakentaa itselleen unelmataloa Heinolaan. Talon on suunnitellut maailman tunnetuimman arkkitehdin Frank Lloyd Wrightin pojanpoika Eric.

Samaan aikaan kuvataiteilija Jan-Erik Andersson rakentaa omaa unelmataloaan Turun Hirvensaloon. Sanna selvittää, minkälaisia talo-unelmia miehet puuhaavat.

 

Lisää Stradaa

 

Suosittele118 Suosittelee

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä