Stradassa 23.10.

Julkaistu perjantaina 30.10.2009 0 135

Menestymisen pakko on riivannut ihmisiä ikiajat. Sanna ja Ivan hakeutuvat menestyjien luo ottamaan selvää, miten ja miksi he ovat onnistuneet.

Monesti menestymisen narsistinen pakkomielle aiheuttaa paljon mieliharmia itselle ja läheisille. Toinen menestymisen polttava ongelma on kateus. Suomalaisessa kulttuurissa menestyjän on oltava taitava itsensä vähättelijä menestyäkseen paremmin.

Menestysoppaita riittää, mutta toimivatko opetukset? Menestyjät itse tietävät totuuden.

 

Ivan, Matti ja Teppo

Ivan kaipaa kipeästi menestystä, joka tuntuu välttelevän häntä.

Löytyisikö Turusta vertaistukea luuserille? Turkulaiset eivät tunnusta olevansa millään lailla epäonnistuneita elämässään.
Ivan vaihtaa strategiaa ja siirtyy tallaamaan polkua Ruohosen veljeksien luo. Onko Matin ja Tepon 40 vuotta jatkunut menestys pelkkää kissankultaa? Millaisten rajojen taa on menty, kun on myyty yli puolitoista miljoonaa levyä? Kuinka paljon töitä tehty ja miten veljekset ovat pitäneet itsestään huolta?
Ivanin mielestä hänen puhdas laulunsa toisi oivan lisän duon sointiin!

 

 

 

Suomen Walt Disney Mauri Kunnas

Sanna matkaa Vammalaan tapaamaan Mauri Kunnasta.

Suomen Walt Disney, kirjailija Mauri Kunnas nauttii peittelemättä siitä, että bisnekset sujuvat. Kuuden miljoonan kirjan myynti osoittaa, että hänellä on kirjoittamisen ja nykertämisen lahja ja kauppamiehen geenit. Sanna on mukana, kun bussilastillinen toimittajia matkustaa Vammalaan Koiramäen tiluksille. Mauri Kunnas ei juuri haastatteluja jaa, eikä kirjojaan markkinoi, mutta nauttii häpeilemättä huomion keskipisteenä olemisesta.

Milla Paloniemen piirtämä siili on kiroillut itsensä suuren yleisön lemmikiksi. Kirjojat ja oheistuotteet menevät hyvin kaupaksi. Rähisevän siilin tekijä sinkoutui täydestä tuntemattomuudesta suureen suosioon. Mitä löytyy menestyksekkään rähinän ja piikkien alta?

 

 

Jukka Puotilan menestyksen hinta

Sanna nukkuu räntäsateessa makuupussissa Studiotalon portailla Pasilassa. Näin hän varmistaa, ettei myöhästy näyttelijä Jukka Puotilan haastattelusta. Työteliään ja menestyvän näyttelijän päivä alkaa kello 5.30 Kotikadun kuvauksilla.

Sanna haluaa tietää, mikä on ollut Jukka Puotilan menestyksen hinta? Riittääkö yksi loppuun palaminen sen oivaltamiseen, ettei olekaan kaikkivoipa ja uupumaton, loputtomasti uudistumaan pystyvä yli-ihminen? Sannalle selviää kansallisteatterin näyttämön ovella, miksi Suomi on esiintyjälle poikkeuksellisen vaativa maa.

 

 

 

 

Suosittele135 Suosittelee

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä