Stradassa 27.11.

Julkaistu perjantaina 08.01.2010 0 132

Hyväntekeväisyys tekee hyvää.

On ihmisiä, jotka haluavat tehdä hyvää toiselle ihmiselle ilman korvausta!Vielä ei ole pystytty aukottomasti selvittämään, mihin tällainen epäitsekäs toiminta perustuu. Strada yrittää selvittää ilmiötä.

Ivan ja Sanna tapaavat syksyn viimeisessä Stradassa hyvän tekijöitä.

 

Kansallinen hätätila

Sanna päättää osallistua hyväntekeväisyyteen tukemalla vanhustyötä. Hän tapaa Helsingin Länsiterminaalissa ikiliikkuja Aira Samulinin, joka on juuri palannut risteilyltä.

Sanna ja Aira suuntaavat Käpyrinteen palvelutaloon, jossa he aikovat tanssittaa mummoja ja pappoja. Humpan tahdissa palvelutalon asukkaat venyttelevät ja vetreytyvät.

Samulinin mukaan Suomessa on tällä hetkellä kansallinen hätätila: Vanhuksia pitäisi hoivata ja helliä, eikä sysätä yksinäisyyteen ja ikävyyteen. "Rahasta ei ole kyse vaan ajasta!"

Mikä saa Airan tekemään hyväntekeväisyyttä vuodesta toiseen? Mitä Aira ajattelee siitä, että useimmat palvelutalojen asukkaat ovat häntä nuorempia? Entä missä Aira aikoo viettää vanhuutensa päivät?

 

 

 

 

Biokaasukeittiö Senegalin naisille

Kolme nuorta suomalaista arkkitehtiä tarjoaa ammattitaitoaan niille, joilla ei ole varaa arkkitehtien palkkaamiseen.

Saija Hollmen, Jenni Reuter ja Helena Sandman palkittiin juuri taiteen valtionpalkinnolla. Heidän perustamansa Ukumbi ry tarjoaa arkkitehtisuunnittelua vähäosaisille väestöryhmille. Senegaliin valmistunut naisten talo on heidän läpimurtotyönsä, joka on herättänyt kansainvälistä huomiota.

Sanna ihmettelee arkkitehtien motiiveja, uhrautuvaisuuden syitä ja taloudellisia edellytyksiä tehdä tällaista hyväntekeväisyyttä. Jos senegalilaisille naisille saatiin biokaasukeittiö, millaisia haasteita löytyy Suomesta?

 

 

Täällä Pohjantähden alla

Timo Koivusalon uusin ohjaus Täällä Pohjantähden alla on tulossa ensi-iltaan. Ivanilla oli kuvausvaiheessa omasta mielestään merkittävä rooli elokuvassa.

Hän valmistautuu antamaan haastatteluja ja jakelemaan nimikirjoituksia Tampereella, elokuvan ennakkoesityksessä.

Ohjaaja Koivusalo on vieläkin otettu Ivanin pistämättömästä roolisuorituksesta... Ivan on hiukan pettynyt valmiiseen elokuvaan.
Ivan haluaa tietää, miten isänmaallinen mies Timo Koivusalo on ja millaista keskustelua hän toivoo elokuvan herättävän.

 

 

 

 

 

Oivallus

Kirjoittaja, tv- ja radiotyöläinen, Finlandia Junior-palkintoehdokas Paula Norosen oivallus syntyy jalkapallosta.

 

 

Strada

Suosittele132 Suosittelee

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä