Stradassa 29.1.

Julkaistu torstaina 18.02.2010 0 126

 

Sanna makaa Hesperian puistossa uupuneena kaikista kohtaamistaan virkeistä eläkeläisistä.

Samaan aikaan kuvataiteilija, akateemikko Outi Heiskanen kamppailee ylivoimaisen työmäärän kanssa. Sanna lähtee Heiskaselle apulaiseksi, mutta haluaa ennen työntekoa nauttia teetä ja pullaa, sekä ottaa pienet päiväunet.

 

Outi opettaa Sannalle intiaaneilta oppimansa katumusharjoituksen sekä itse kehittämänsä nukahtamismeditaation. Ohessa puhutaan luovuudesta ja vanhuudesta.

 

Sanna etsii kirjailija Merete Mazzarellan kanssa hyviä kävelykeppejä

Kirjailija Merete Mazzarella kannustaa eläkeläisiä vallankumoukseen.

"Ei ole kiva kuulla, että kuuluu sukupolveen joka nimetään ongelmaksi. Kuulun itse suuriin ikäluokkiin, jotka puolustivat oikeuksiaan jo 1960-luvulla, eikä siinä olisi mitään uutta."

Vallankumous pitäisi Mazzarellan mukaan tehdä ennen kuin on liian vanha ja väsynyt.

Uusimmassa kirjassaan "Resa med rabatt" Mazzarella kertoo ensimmäisestä päivästään eläkkeellä. He suunnistivat yhdessä miehensä kanssa eläkeläisten elokuvanäytökseen vain huomatakseen, että koneidenkäyttäjä ei ollut vaivautunut edes paikalle. "Silloin tajusin ensimmäistä kertaa, että eläkkeelle jäämisessä on jotain negatiivista", sanoo Mazzarella.

 

Eläkeläisten kanssa keikalla

Suomen euroviisufinaaliin osallistuu lauantaina yllättäjä: humppaorkesteri Eläkeläiset. Suosiota Eläkeläiset eivät Euroviisuista hae, sillä se on jo hankittu bändin 15-vuotisen uran aikana. Eläkeläiset ovatkin saaneet kulttimaineen huumoribändinä, jonka keikat ovat viinanhuuruisia, häpeän rajoja repiviä sessioita.

Ivan rasvaa tukkansa taaksepäin ja lähtee Eläkeläisten keikkalle Tampereelle euroviisukarsinnan alla. Tuleva koitos ei puristele Eläkeläisiä, sillä soittamisen ydin on yhä ystävyydessä ja hauskanpidossa.

Miten käy Ivanin?

 

Paavo is back

Vanha sheriffi ratsastaa suoraan takaisin median ytimeen. Paavo Väyrynen luottaa luontaiseen charmiinsa ja veistelee, ette aio koskaan jäädä eläkkeelle.

Kiire on Väyryselle tuntematon käsite ja kaikenkattavalla kokemuksella hän päihittää stressin. Ivan jää nopeakäänteisen ministerin kyydistä.

 

Akrobatiaa eläkeiässä

Sanna on repäistä haaransa trampoliinilla. Voisiko eläkeiässä harrastaa akrobatiaa?

Abdeslam Chellaf, taiteilijanimeltään Langry on kiertänyt ympäri maailmaa sirkuksissa. Hän on ollut akrobaattina, trapetsitaiteilijana, klovnina, jonglöörinä taitoratsastajana ja ihmistykinkuulana.

Sirkuselämä jäi satunnaisiksi vierailuiksi ja Langry alkoi opettaa Helsingissä teatterikorkeakoulussa liikuntaa ja akrobatiaa.

Pari vuotta sitten hän vietti Sirkus Finlandiassa 50-vuotistaiteilijajuhlaansa.

Nyt 70-vuotiaana hän tunnustaa kaipaavansa yleisöä, aplodeja ja sitä adrenaliinia, joka kiihottaa ennen omaa esiintymistä.

"Sikäli, kun pysyy terveenä, ei esiintyjä, joka rakastaa työtään, jää koskaan eläkkeelle."

 

 

 

 

 

Suosittele126 Suosittelee

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä