Stradassa 30.11.

Julkaistu perjantaina 06.11.2009 0 127

Strada selvittää, onko suomalainen sisu myytti vai vankkumaton totuus!

Suomi on ankarien olosuhteiden maa. Täällä on paljon asioita, jotka aiheuttavat sisuuntumista. Sisu on hieno juttu, mutta mistä se oikein sikiää?
Suomalaiseen sisuun kuuluvat vastoinkäymiset ja niillä rehentely. Suomalaisella sisulla voitetaan sodat ja urheilukilpailut ja täytetään maailma kännyköillä.

 

Kata Kärkkäistä ei nujerreta

Sanna tapaa Kata Kärkkäisen maalaamassa taulua pillerinpyörittäjästä. Sisukas monilahjakkuus tajuaa Sannan opastuksella, miksi hän on maalannut viime aikoina koppakuoriaisia!

Kirjailija Kata Kärkkäinen saa helposti osansa kielteisestä julkisuudesta, tekipä hän mitä tahansa. Kirjailijaliitto pitkitti Kärkkäisen jäsenyyttä kiusallisen kauan, vanhat poikaystävät lavertelevat juorulehdissä ja Playboy-kuvat kummittelevat edelleen.

Negatiivinen kritiikki saa Kärkkäisen sisuuntumaan, eikä hän aio luovuttaa: Kuudes romaani on tuloillaan ja maalaustelineessä syntyy egyptiläisiä sittisontiaisia. Sanna yrittää ottaa selvää, kuka oikeastaan on Kata Kärkkäinen.

 

 

 

Mitä löytyy Kari Peitsamon kitarakotelosta?

Ivan sai raivokkaan sisukkuuspuuskan, mutta sen ajoitus osui täysin väärään ajankohtaan. Mistä oppisi sisukkuuden ajoittamista? Ivan hakeutuu Kari Peitsamon puheille.

Artisti sanoo itsekin ihmettelevänsä, mistä energia ja päättäväisyys ovat kummunneet. Miten peruslaiska mies on saanut aikaan 700 levytettyä biisiä? Sisuakaan ei aina ole riittänyt. Jossain vaiheessa Kariin iski väsymys. Vuosi vierähti haudankaivajana.

Peitsamo avaa kitarakotelonsa, eikä siellä olekaan soitinta. Hän paljastaa Ivanille, millaisten kysymysten ääreen taide on hänet johdattanut.

 

Suomalainen voimamies ja kansainvälinen elokuvanäyttelijä

Suomalainen elokuvaohjaaja sanoi Jouko Aholalle Cannesin filmifestivaaleilla, ettei Jouko tule ikinä pääsemään suomalaiseen elokuvaan. Hänellä kun ei ole näyttelijän koulutusta. Jouko Aholalla oli varaa kohauttaa leveitä hartioitaan.

Jouko Ahola tunnetaan paremmin voimamiehenä kuin näyttelijänä. Hän on kuitenkin näytellyt pääosassa Werner Herzogin elokuvassa yhdessä Tim Rothin kanssa. Liam Neeson ja Orlando Bloom ovat myös olleet hänen vastanäyttelijöitään. Viimeisin elokuvarooli on urugualaisessa elokuvassa. Alvaro Brechnerin ohjaama elokuva on valittu Uruguain ehdokkaaksi Oscar-kisaan.

Ivan hakeutuu Jouko Aholan rakennustyömaalle apupojaksi ja saa selville, miten suomalainen sisukas kirvesmies ja talonrakentaja on raivannut tiensä elokuvanäyttelijäksi. Jouko Ahola on sitä mieltä, että kun on yhdessä lajissa maailman paras, miksei voisi tarttua kaikenlaisiin muihinkin mahdollisuuksiin, joita eteen sattuu.

 

Suosittele127 Suosittelee

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä