Stradassa 5.2.

Julkaistu torstaina 18.03.2010 0 104

Ivan tekee sukututkimusta Kansallisarkistossa ja löytää sukuaan koskevan häpeällisen dokumentin. Onneksi häpeäkin on suhteellista, sillä Puopolon suvun häpeä ei sittenkään yllä valtiomiesluokkaan.

Eliitin häpeään Ivanin johdatteleekin tapaaminen vakoiluepäilyjen piinaaman Alpo Rusin kanssa. Rusi kertoo, että häneen kohdistunut tutkinta ja sitä seurannut epämiellyttävä julkisuus romutti 80 prosenttia hänen ystävyyssuhteistaan.

 

 

Vain muutaman harvan uskotun tuella hän kykeni nousemaan häpeälliseksi tehdystä asemastaan. Tutkinnan päätyttyä näytön puuttuessa Rusi syyttää suojelupoliisia stasimaisista toimintatavoista: ”Häpeä kohdistuu nyt heihin”, sanoo Rusi.

 

Rosa häpeää pilvipaljastustaan

Rosa Meriläinen hyppää Ivanin potkukelkan kyytiin ja he suuntavaat Töölönlahdelle. Meriläisen uusin kirja "Valtio" käsittelee politiikkaa naistenlehtiotteella.

"Simolta (Frangén) olen oppinut suuren viisauden, että hauskaa on sellainen, jossa on hauskoja kohtia. Niin kuin politiikka. Se ei ole läpeensä hauska, mutta siinä on hauskoja kohtia."

 

 

Meriläinen kirjoitti kirjaan myös oman poliittisen häpeäpaalunsa: Vuonna 2004 Meriläinen kertoi Image-lehdessä kokeilleensa pilveä juhlissa. Jutusta innostuivat niin iltapäivälehdet kuin poliisikin ja kohun seurauksena Meriläinen joutui sairauslomalle.

"Kyllä se hävetti silloin ja hävettää vieläkin. Hävettää se, että en osannut puolustaa itseäni ja hätäännyin", Meriläinen muistelee. Silti hänen mielestään poliitikkoja pitääkin kohdella mediassa kovin ottein ja kaltoin.

Meriläinen heittäytyy Ivanin kanssa pukuleikkiin ja muuttuu ensin huumorihahmo Reijaksi ja sitten burleskikaunottareksi.

"Mä olen pukeutumisleikkien myötä oppinut olemaan myös ruma. Paskantärkeä en ole koskaan osannut olla". Meriläinen paljastaa lopuksi Ivanin painostamana, ketkä poliitikot käyvät burleskitapahtumissa.

 

Burleski on raakaa lihaa

Burleski on raakaa lihaa ja kaunista kabareeta. Siinä häpeän voittaminen tuo vapautuksen.

Burleskitaiteilija Bettie Blackheart kokee olevansa sekä esitaistelija että viihdyttäjä. Helsingin burleskifestivaalit järjestetään tällä viikolla.

 

helsinkiburlesque.com

 

Strada

 

Suosittele104 Suosittelee

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä