Stradassa 6.11.

Julkaistu maanantaina 16.11.2009 0 139

Mikä on elämän tarkoitus ei ole kysymyksistä kaikkein pienin. Tarja Turunen on joutunut miettimään asiaa Nightwishin jälkeen. Professori Kari Enqvist pohtii olemassaolon ja kuoleman arvoitusta. Muumifilosofia myy hyvin, mutta mitä se tarkoittaa?

 

Tarja Turusen elämän tarkoitus

Sanna Stellan menetti tämän viikon Stradaa tehdessään filharmonikkokonserttineitsyytensä. Kolahti enemmän kuin mikään taide-elämys pitkään aikaan.

Sannan lumosi Tampere Filharmonia ja orkesterin solistina esiintynyt Tarja Turunen.

Tarja avautuu ennen konserttia Sannalle tunnelmistaan ennen esitystä ja kertoo henkisen valmistautumisen merkityksestä.
Sanna kohtaa artistin myös heti konsertin jälkeen. Puhe kääntyy kuoleman kautta elämän suurimpaan rakkauteen.
Sanna selvitti, onko maailmalla mainetta niittävän ex-Nightwish -solisti Tarja Turusen elämän tarkoitus yksinkertaisesti laulaa.

 

 

Usko on kuin herpes

Ivania askarruttaa maksamatta jäänyt Skepsisksen jäsenmaksu. Pitäisikö se maksaa, vai unohtaa koko asia. Hän hakeutuu kosmologian professori Kari Enqvistin kanssa ruokakauppaan ja selvittää siinä ostosten ohessa, maailmankaikkeuden rakennetta.

Professori valmistaa herkullista ruokaa ja vastailee Ivanin kysymyksiin maailmankaikkeudesta, uskosta jumalaan ja elämän tarkoituksesta. Palkittu tieteen popularisoija saa yhdistettyä uskon ja herpeksen?

 

 

 

 

 

 

Muumit ja olemisen arvoitus

Sanna sukeltaa tutkija Jukka Laajarinteen kanssa muumien maailmaan. Jukka Laajarinne on haastanut vastailmestyneellä kirjallaan lukijat filosofiseen seikkailuun Muumilaaksoon. Oppaina ovat eurooppalaiset ajattelijat.

"Muumit ja olemisen arvoitus" Jukka Laajarinne nostaa Tove Janssonin suurten filosofien rinnalle. Mikä on olemisen arvoitus muumien mukaan? Voisiko elämä olla metsän kaltainen, jossa jokaisen puun kohdalla on mietittävä kummalta puolelta sen kiertää? Ja miksi on kivaa kieritellä kiviä kalliolta alas?

Sanna vie Laajarinteen kirjan lahjaksi muusikko Samuli Putrolle. Muumit ovat Putron juttu: "Se on vähän sama, jos sanoisi että koiranpennut on rumia, jos ei tykkää muumeista." Putron mukaan muumeissa on samaa lohdullisuutta kuin uskonnoissa. Mikä on muusikon elämän tarkoitus? Entä mikä Purton kappale voisi olla Muumipeikon serenadi Niiskuneidille? Sanna ja Samuli leikkaavat nurmikkoa viittä vaille lumisateessa.

 

Oivallus

Hopeaseppä ja kuvataiteilija Jiri Geller on oivaltanut ajoituksen merkityksen. Kalhama&Piippo Galleriassa on parhaillaan esillä hänen näyttelynsä ( 5.12. saakka).

 

Suosittele139 Suosittelee

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä