Teosto

Julkaistu perjantaina 25.11.2011 3 191

 

Lisää Stradaa!

 

 

Suosittele191 Suosittelee

perjantaina 25.11.2011

Hyvä! Tosin, entäs Ylen omat Audiodraft- kilpailut?

perjantaina 25.11.2011

Hienoa journalismia yle. Ohjelma esittää oman mielipiteensä antamatta vastapuolelle eli Audiodraftille mahdollisuutta vastata. Ohjelmassahan annettiin ymmärtää että säännöt eivät ole teoston vika. Vaan kyllä se vika sieltä löytyy. 99,9999% todennäköisyydellä veikkaan että Audiodraft on yrittänyt epäonnistuneesti neuvotella Teoston kanssa saavuttamatta tuloksia jotka ei rikkoisi Audiodraftin bisnesmallia.

Audiodraft on lisäksi Aallon oma startup, pieni aloitteleva yritys, jolla on tähtäimenä kansainväliset markkinat. Nämä seikat Strada oli onnistuneesti jättänyt tutkimatta. Miksi tälläisestä pitäisi maksaa tv-lupamaksua?

sunnuntaina 27.11.2011

Hei Anonyymi,

olimme yhteydessä AudioDraftiin ja keskustelimme aiheesta heidän toimitusjohtajansa kanssa. Hänen mielestään oli parempi, että AudioDraftin sijaan tätä tapausta kommentoisi Aalto-yliopiston edustaja. Kävin kaksi puhelinkeskustelua henkilökohtaisesti AudioDraftin toimitusjohtaja Teemu Iso-Hollon kanssa, ja suorasanaisesti kysyin hänen mahdollisuuttaan antaa haastattelu sekä kerroin, että teemme jutun joka tapauksessa.

Juttu ei käsitellyt AudioDraftia, vaan tätä yhtä sen toteuttamaa kisaa, siksi yrityksen taustoja ei nostettu tällä kertaa laajemmin esille.

Yle on järjestänyt suoraan yhden kisan AudioDraftin kanssa, siinä oli kyse kokeilusta, jolla haluttiin testata sosiaalisen median mahdollisuuksia. Tekijänoikeusongelmat tiedostettiin kirkkaasti ja siksi alusta asti oli selvää, että kyseistä tuotosta ei voida esittää julkisesti, vaan se jää Yle Tuotantojen sisäiseen käyttöön. Tämän lisäksi yksi Ylen ulkopuolinen tuotantoyhtiö on kilpailuutanut AudioDraftin kautta yhtä Ylelle suunniteltua ohjelmatunnaria.

Axa Sorjanen, toimittaja YLE TV1 Strada

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä