Venäjän ortodoksikirkko laajenee Suomeen

Julkaistu perjantaina 11.04.2014 1 6

Suomessa muhii ortodoksikirkkojen konflikti: Venäjän kirkko eli Moskovan patriarkaatti pyrkii Suomen ortodoksisen kirkon reviirille. Moskovan patriarkaatin alainen Pyhän Nikolauksen seurakunta kasvaa nopeasti ja rakentaa nyt uutta kirkkoa Helsingin Itäkeskukseen.

Suomen ortodoksisen kirkon johto suhtautuu uuteen kirkkohankkeeseen kriittisesti. Metropoliitta Ambrosiuksen mukaan on ongelmallista, että yhdessä maassa toimii kaksi eri patriarkaatin kirkkoa.

Moskovan patriarkaatilla on huono maine, koska sillä on hyvin läheisen suhde Putinin hallintoon. Neuvostoliiton tavoin Venäjä saattaa käyttää Moskovan patriarkaattia valtapolitiikan välineenä. Ukrainan tapahtumien valossa tämä voisi olla mahdollista.

Stradassa uutta kirkkoa rakentava tarmokas rovasti Orest Tschervinski kiistää, että Moskovan patriarkaatti olisi liittämässä Suomen ortodoksista kirkkoa itseensä. Talkootyöllä kirkkoa on vaikea saada valmiiksi. Saa nähdä, kelpaavatko Putinin kirkon rahat lopulta.

 

Täältä lisää Stradaa!

 

Suosittele6 Suosittelee

perjantaina 11.04.2014

Minulla on ortodoksikirkosta vain myönteinen kokemus: Olin 80-luvulla luokkaretkellä Uspenskin katedraalissa, joka oli rauhallinen sekä sisältä että ulkoa. Silloinen opettajani piti erityisesti sipulikupoleista.

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä