Voice Kids -sopimuksista nousi myrsky

Julkaistu perjantaina 17.05.2013 8 70

Lasten laulukilpailun The Voice Kidsin sopimus nousi otsikoihin jokin aika sitten.

Strada sai kohusopimuksen käsiinsä ja kysyy mielipiteitä poikkeuksellisesta sopimuksesta Muusikkojen liiton lakiasiainjohtaja Lottaliina Lehtiseltä, muusikko Pekka Kuusistolta ja isältä, joka huonon sopimuksen vuoksi veti oman lapsensa pois. kilpailusta.

Oman näkemyksensä asiasta kertoo sopimusta tarjonneen Universal Musicv Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund.

Lue itse kiistelty sopimus ja muodosta oma mielipiteesi!

Strada julkaisee sekä Voice Kids -osallistujasopimuksen että Voice Kids -musiikkioptiosopimuksen kokonaisuudessaan.

 

Täältä lisää Stradaa!

 

Suosittele70 Suosittelee

perjantaina 17.05.2013

Huh huh.. melkoista hitlermeininkiä? Toivottavasti yksikään vanhempi ei allekirjoita sopimusta. Toivottavasti myös suuri yleisö teilaa tämäntapaisen toiminnan. Törkeää bisneksenyritystekoa lasten kustannuksella. Voi oksennus.

perjantaina 17.05.2013

Järkyttävää toimintaa, eli kirjoitat sopimuksen alle ja alat kyseisen organisaation orjaksi hamaan tulevaisuuteen. Uskomatonta kakkaa sanon minä.....

perjantaina 17.05.2013

Toivottavasti koko ohjelma palaa helvetin tulessa, oksettavaa.
Toisaalta jos käräjöimään haluaisi ruveta niin todennäköisesti osallistuja voittaisi, koska sopimus on täydellisen yksipuolinen ja varmaan osin laitonkin. Järjestäjälle ainoastaan oikeuksia ja osallistujalle ainoastaan velvollisuuksia. Sopimus on sopimus, mutta laiton sopimus on laiton sopimus.

perjantaina 17.05.2013

Miten lapsen puolesta tehtyä sopimusta voidaan soveltaa jopa 10 vuotta? Luulisi, ettei tuollainen sopimus voi olla laillisesti sitova, kun ei voi olettaa lapsen ymmärtävän sopimuksen seurauksia ja päätökset tehdään (ainakin osittain) hänen puolestaan.

perjantaina 17.05.2013

Kyllähän vanhemmat ovat vastuussa sopimuksesta.
Tuskin se Universal ja Nordlund on yhtään enempää se syntypukki kuin sopimus kertoo.
Sekava kylläkin on ja kun on kahden eri yhtiön "sopimus".
OHJELMA VAIN ei osannut kertoa, mihin kiinnitti hämmentävänä huomiota. Kyllähän nyt ohjelmien materiaalista lakienkin mukaan kuuluisi korvaukset ja gramexit maksaa. Tosin YLEkin makselee heikohkosti. Ilmaiseksi siinä yritetään "Vain elämää" albumia, DVD:tä ja TV-ohjelmaa pihalle tunkea.

MUTTA itse sopimus lupaa ehkä jopa liikaakin verrattuna Suomen huonosti myyviin artisteihin. Liekö rahat sitten luultu tulevan Universalin keräämien wanhojen artistien maksamattomista rojalteista ja lisensseistä. Niissä jo Muusikkojen Liitollakin lienisi enemmän asiaa. Nilltä ajoilta on sentään neuvoteltuja perussopimuksia, joita myöhemmin lausunnoin tuntuu myöhemmin Muusikkojen Liitonkin edustajat loukanneen. Tarkoittaen lähinnä että sopimushistoria on puhumalla yritetty puhua kumoon.
Liikaa lupaamalla tuo sopimus myös RAJOITTAA monenmoista toimintaa ja lähes kannattamattoman "julkaisemista".
Ohjelman TURISAS-osuus valoitti asiaa paremmin mm. KANNATTAMATTOMIEN KIERTUEIDEN OSALTA. Ei tuolla sopimuksella tehdä edes kannattamatontas paitaa levystä puhumattakaan.

lauantaina 18.05.2013

Ihmiskauppaa?

lauantaina 18.05.2013

Mikään sopimus ei ole lainvoimainen, mikäli se on kohtuuton.

sunnuntaina 19.05.2013

Mutta on oikein presidentin kutsumana ollut Linnan juhlissa yhtyekin, jota on tehty sosiaalipornon tapaan jopa elokuvaksi.

Ei kai nyt ainakaan tuollaisesta roskasta pitäisi kilpailijoille jotain maksaa. Jos nyt rahasta on kyse.
Mutta ylipäänsä kammoksuttavaa käyttää lapsia yhtään mihinkään hyväksi käyttöön. Aikuisena tekevät sitten, mitä tahtovatkin ja kasvatus on antanut rahkeet. Menevät sitten telkkarin yhtä tyhmiin BigBrothereihin tai älyttömiin pizzan paisto kisoihin.

Kunnon osallistumismaksu kaikkiin, joilla tehtäisiin edes yksi kelvollinen tv-ohjelma.

Joukossa tyhmyys tiivistyy. Onneksi en katso tuontapaista roskaa.

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä