syyskuu
MA TI KE TO PE LA SU
365 6 7 8 9 10 11
3712 13 14 15 16 17 18
3819 20 21 22 23 24 25
3926 27 28 29 30 1 2
403 4 5 6 7 8 9

20.9.2011

Ohjelmatiedot
Aika Ohjelma
.


YLE Kuvapalvelu

TV1 JUHLAKAUSI 2007 KULTTUURI

TV1 » TV1 juhlakausi 2007 kulttuuri

 

Kulttuuri

Runoraati: Viisi ylistystä

18.12. klo 19.00
Juhlakauden kunniaksi Runoraati on ylistystä täynnä. Aiempien Runoraatien viisi voittajaa on kirjoittanut ylistyksen valitsemastaan aiheesta. Runoraati jää vuodeksi tauolle siis ylistysten saattelemana. Tuotanto: YLE 2007.


Taloraati

11.12. klo 19.00
Runoraati ja Taideraati ovat saaneet uuden sisaren. Taloraati kanavoi suomalaisten intoa puhua rakennetusta ympäristöstä. Raati matkaa tutustumaan viiteen 2000-luvulla rakennettuun julkiseen rakennukseen. Kaikki arvioitavat rakennukset ovat nykyaikaisia versioita meille kaikille arjesta tutuista tiloista. Raadissa keskustelevat taidehistorioitsija Riitta Nikula, Mämmilä-sarjakuvan piirtäjä Tarmo Koivisto, laulaja Terhi Kokkonen ja maisema-arkkitehdiksi opiskeleva skeittari Janne Saario. Matkan johtajana toimii Minna Joenniemi. Tuotanto: YLE 2007.Miehen laulu

17.12 klo 20.00
Suomalainen mies nähdään umpimielisenä, viinaan menevänä jurrikkana, joka talvet mököttää ja kuuntelee surumielisiä iskelmiä, ja kesäisin ottaa viinaa ja lähtee juhlimaan. Miehen laulu on ranskalais-saksalaisen televisiokanava Arten tilauksesta tehty ohjelma suomalaisuudesta, suomalaisin silmin kuvattuna. Ohjelmassa esiintyy kaksi eturivin laulajaa, Kari Tapio ja Sakari Kuosmanen. Ohjelma ei silti kerro pelkästään heistä, vaan siitä, millaista on olla suomalainen mies. Dokumentissa vieraillaan myös suomalaisissa kesätapahtumissa, lavatansseissa ja kysytään, mikä on suomalainen kansallismaisema. Onko se Koli järvineen ja vaaroineen – vai mikä?
Ohjelma on YLEn Asiaohjelmien ja Arten yhteistuotantoa. Ohjaaja Pertti Pesonen, kuvaus J-P Passi.

Ykkösdokumentti: Ryhmäteatterissa

23.12. klo 21.00
Ryhmäteatteri syntyy vuonna, jolloin Biafrassa soditaan, Ruotsi siirtyy oikeanpuoleiseen liikenteeseen ja Kekkonen ilmoittaa halunsa nivoa kommunistit yhteiskuntaan. Teatterin ensimmäinen ensi-ilta nähdään keväällä 1968, jolloin Prahassa, Pariisissa ja Berliinissä tehdään vallankumousta. Nuoret ryhmisläiset haluavat myös muuttaa maailmaa - esityksen aiheena on Che Guevara. Teatterin nousu aikansa tunnetuimmaksi suomalaiseksi ryhmäksi alkaa Raila Leppäkosken ja Arto af Hällströmin astuessa johtoon vuonna 1981. Ryhmiksessä kiteytyy se, mistä vuosikymmenessä on kysymys: teatterista tulee bändi ja alitajunta astuu näyttämölle. Vuonna 2007 Suomi on ollut itsenäinen 90 vuotta, Kokoomus voittaa vaalit ja Ryhmäteatteri, 40v, tekee Suomenlinnassa Tuntematonta sotilasta. Ykkösdokumentin Ryhmäteatterissa on ohjannut Tuula Viitaniemi ja tuottanut Jaana Semeri YLE /Kulttuuri.

Karita Mattila Fever

23.12. klo 21.55
Oopperalavojen supertähti Karita Mattila valtaa uuden alueen: jazz-musiikin sävelet saavat hänestä loistokkaan tulkin Tampere-talossa taltioidussa konsertissa, joka tuo tv-ruutuihin tuulahduksen suuren maailman glamouria. Kirmo Lintisen johtama jazzorkesteri, tanssiteatteri ERI ja lauluyhtye How Many Sisters antavat taustatukensa ohjelmassa, jossa Karita heittäytyy rohkeasti jazz-standardien, suurten elokuvasävelten sekä latinomelodioiden sykkeeseen.
Ohjaaja: Jukka Konttori. Tuottaja: Osmo Tapio Räihälä. Tuotanto: YLE 2007.

Jouluyön messu


24. ja 25.12. välisenä yönä
Paavi Benedictus XVI toimittaa perinteisen Jouluyön Pyhän messun Pietarinkirkosta Roomasta.
Tuotanto: Italian televisio.


Paavin joulutervehdys


25.12. klo 12.55
Paavin perinteinen joulutervehdys ja "Urbi et Orbi" -siunaus Pietarinkirkon aukiolta Roomasta.
Tuotanto: Italian televisio.

The Secret Policeman’s Ball 2006

26.12. klo 23.05
Amnesty Internationalin perinteisessä hyväntekeväisyysjuhlassa Lontoon Albert Hallissa esiintyi lokakuussa 2006 monia tunnettuja brittiläisiä ja amerikkalaisia koomikkoja, kuten Eddie Izzard, Russell Brand, John Culshaw, Al Murray, Omid Djalili, Graham Norton ja Sarah Silverman sekä Mighty Boosh- ja Vikatikki-sarjojen tiimiläisiä. Musiikkivieraina The Zutons, The Magic Number ja Natalia Imbruglia.

Samuli Edelmann - mä matkamies maan

27.12. klo 19.15
Kesällä 2007 Samuli Edelmann levytti joukon virsiä. Tutut melodiat taittuivat taitavina sovituksina kuin itsestään uusiksi Luhangan kauniissa kirkossa. Kesän heleydessä lauloi seestynyt mies. Suosio laulajana ja näyttelijänä vei nuorta Samulia riemuun ja riehuun. Pohjamudat koluttiin moneen otteeseen, ja elämä luisui käsistä joka suunnassa. Kymmenisen vuotta sitten Samuli sai vihdoin otteen elämästä. Harri Rädyn pienoisdokumentti Samuli Edelmann - mä matkamies maan kertoo elämän yllättävistä käänteistä, niin itsensä kadottamisesta kuin löytämisestä. Se kertoo miehestä, joka armahti itsensä.

Uudenvuoden konsertti Wienistä

1.1. klo 13.15 ja 6.1
Uusi vuosi toivotetaan jälleen tervetulleeksi Wienin Filharmonikkojen Strauss-sävelien myötä. Konsertti on muodostunut perinteeksi jo yli 60 maassa, myös Suomessa. Tällä kertaa kapellimestarina toimii ranskalainen Georges Prêtre. Konsertin jälkimmäinen osa nähdään suorana lähetyksenä ja sen alkuosa (jossa esiintyy myös Wienin Valtionoopperan baletti) esitetään loppiaisena.

Ammatti: suomalainen kirjailija. Outi Nyytäjä

1.1. klo 18.20
Elämänsä Euroopan laidoille, Helsinkiin ja Bretagneen jakanut Outi Nyytäjä kertoo henkilökuvassa elämästään Ranskassa ja Suomessa, ennen ja nyt. Oli kyse kirjan kirjoittamisesta, televisio-ohjelman tekemisestä, näytelmän tai elokuvan rakentamisesta, niin lahjakkuuden sijaan tarvitaan peräänantamattomuutta ja intohimoinen halu päästä eteenpäin. Ohjelmaa tehdessä maaniseksi kirjoittajaksi itseään nimittävällä Nyytäjällä oli työn alla mm. kirja Menestys ja moraali, elokuvakäsikirjoitus Hella Wuolijoesta, esseekokoelma ja kirja vanhuudesta.