syyskuu
MA TI KE TO PE LA SU
365 6 7 8 9 10 11
3712 13 14 15 16 17 18
3819 20 21 22 23 24 25
3926 27 28 29 30 1 2
403 4 5 6 7 8 9

13.9.2011

Ohjelmatiedot
Aika Ohjelma


YLE Kuvapalvelu

TV1 JUHLAKAUSI 2007 ULKOMAINEN DRAAMA

TV1 » TV1 juhlakausi 2007 ulkomainen draama

 

Ulkomainen draama

Neiti Marple

(Miss Marple)
16.12.-6.1. klo 18.55

Agatha Christien rakastettuihin dekkareihin perustuva tv-sarja saa uusia jaksoja.

16.12. Neiti Marple: Viimeinen juttu
(Sleeping Murder)
Intiassa kasvanut Gwenda Halliday palaa Englantiin nuorena morsiamena. Hän ihastuu taloon Devonissa ja ostaa sen hetken mielijohteesta. Ryhtyessään kunnostamaan uutta kotiaan Gwenda alkaa nähdä näkyjä. Kiinnostuneena neiti Jane Marple ryhtyy selvittelemään tapahtumia naisen lapsuudessa, ja löytää sieltä järkyttävän tragedian. R: Geraldine McEwan, Sophia Myles, Aidan McArdle. Käsikirjoitus: Stephen Churchett. O: Edward Hall.
TUOTANTO: GRANADA, ISO-BRITANNIA.

23.12. Neiti Marple: Syyttävä sormi
(The Moving Finger)
Sisarukset Jerry ja Joanna Burton muuttavat maaseudulle toipumaan onnettomuudesta. Kylän rauhaa rikkoo kuitenkin pahantahtoinen henkilö, joka lähettelee uhkauskirjeitä usealle kyläläiselle, ja ennen pitkää alkaa tulla ruumiita. Ystävänsä hautajaisiin tullut Jane Marple ryhtyy selvittelemään, kuka on kirjeiden takana. Mutta ehtiikö murhaaja edelle? R: Geraldine McEwan, James D’Arcy, Emilia Fox. Käsikirjoitus: Kevinelyot. O: Tom Shankland.
TUOTANTO: GRANADA, ISO-BRITANNIA.

30.12. Neiti Marple: Eipä aikaakaan…
(By the Pricking of my Thumbs)
Tommy ja Tuppence Beresford vierailevat tätinsä luona hoitokodissa, jonka henkilökunta käyttäytyy omituisesti. Kun täti kuolee hämärissä oloissa ja tämän ystävä katoaa, he ymmärtävät vaistonsa osuneen oikeaan. R: Geraldine McEwan, Anthony Andrews, Greta Scacchi. O: Peter Medal. Käsikirjoitus: Stewart Harcourt.
TUOTANTO: GRANADA, ISO-BRITANNIA.

6.1. Neiti Marple: Kuolema lähettää viestin
(The Sittaford Mystery)
Talvi yllättää kaupungin ja lumen vuoksi loukkuun jäänyt Jane Marple joutuu yöpymään syrjäisessä Sittafordin majatalossa, jota pitää tunnettu poliitikko Clive Trevelyan. Illan aikana matkustavaiset viihdyttävät itseään spiritistisellä istunnolla, ja sen myötä Trevelyan saa vakavan uhkauksen. Seuraavana aamuna ennustus on käynyt toteen. Kuka murhasi poliitikon ja miksi?
R: Geraldine McEwan, Timothy Dalton, Mel Smith. Käsikirjoitus: Stephen Churchett. O: Paul Unwin.
TUOTANTO: GRANADA, ISO-BRITANNIA.

Viisasteleva sydän

(Persuasion)
18.12.

Jane Austenin maailma herää henkiin uudessa uljaassa asussa. Anne Elliott kohtaa uudelleen nuoruuden rakastettunsa, josta hänet aikanaan painostettiin luopumaan miehen tyhjätaskuisuuden vuoksi. Nyt osat ovat vaihtuneet: miehellä on mainetta ja mammonaa ja on siksi tavoittelemisen arvoinen saalis. Menetystään katkerasti sureva Anne uskoo kadottaneensa mahdollisuuden onneen iäksi ja väistyy syrjään antaen tilaa kauniiden nuorten neitojen esitellä sulojaan. Vaan kuinka lopulta käy kahden nuoren sydämen, jotka ovat kerran sykkineet vain toisilleen? R: Sally Hawkins, Rupert Penry Jones, Julia Davis. Käsikirjoitus: Jane Austenin romaanin pohjalta Simon Burke. O: Adrian Shergold.
TUOTANTO: CLERKENFELD FILMS/ITV/WGBH BOSTON.

Hirmumyrsky

(Superstorm)
19.12, 26.12. ja 2.1. noin klo 22

Eikö olisi hienoa jos ihminen kaikessa viisaudessaan oppisi hallitsemaan säätilaa, ja ohjaamaan hirmumyrskyn muuttamaan reittiään? Ihmiskunta säästyisi hirmumyrsky Katrinan kaltaisilta tuhoilta. Jotta tämä olisi totta jo huomenna, ryhmä huipputason tiedemiehiä saa tehtäväkseen luoda keinot, joilla säätilaa voitaisiin manipuloida. Teoreettinen mallinnus on lupaava, ja ryhmä pääsee tositoimiin. Ensimmäinen käytännön koe muistuttaa, kuinka haastava tehtävä on eikä takaiskuilta voida välttyä. Lisäksi myrskyn reitin muuttaminen saattaa aiheuttaa pienempiä katastrofeja toisaalla – moraaliset kysymykset vaativat vastausta. Tutkijaryhmä hajoaa moraalisiin ristiriitoihin, mutta voiko Pandoran lipasta enää sulkea, kun tuntematon taho käynnistää prosessin ja todellinen superluokan myrsky nousee taivaanrantaan, mutta missä? Kolmiosaisen trillerin painajaismaista tunnelmaa lisää henkeäsalpaavan aidon tuntuinen virtuaalimaailma. Pääosissa: Nichola Stephenson, Tom Sizemore, Chris Potter, Kenneth Welsh, Maury Chalkin, Jana Carpenter. Käsikirjoitus: Edward Canfor-Dumas. Tuotanto: BBC, Discovery Channel, Pro Sieben, M6, NHK.

Pikkupiru

(Little Devil)
22.12. alkaen lauantaisin klo 22

Kuvittele, että perheesi on hajoamaisillaan mutta uskoisit, että on yksi keino pitää se kasassa. Vaikka tuo keino olisi kyseenalainen, olisitko valmis ottamaan riskin? Kun Will saa kuulla vaimonsa olleen uskoton, vieläpä hänen parhaan kaverinsa kanssa, mies järkyttyy sydänjuuriaan myöten. Hänen reaktionsa kuitenkin kalpenee sen rinnalla kuinka raskaasti nuorin lapsista, iltatähti Oliver, uutisen ottaa. Hän on valmis tekemään mitä vain perhesovun pelastamiseksi. Kilttinä oleminen ei tuota tulosta, hän on vanhemmilleen pelkkää ilmaa. Entäpä jos heittäytyisi pahikseksi… Surkuhupaisa tarina todistaa, kuinka lapset usein jäävät vanhempien erotilanteissa jalkoihin, mutta jotenkin heidänkin on saatava huomionsa. Pyhittääkö tarkoitus keinot? Kolmiosaisen draamasarjan pääosissa ovat: Robson Green, Maggie O’Neill, James Willby, Emily Joyce ja Joseph Friend. Ohjaus: David Richards. Käsikirjoitus: Tim Loane. Tuotanto: Talkback Thames Production/ITV, Iso-Britannia.

Neitsytkuningatar

(Virgin Queen)
25.12. ja 26.12.

Englannin rakastetuin monarkki Elisabet I on innoittanut lukuisiin draamatulkintoihin kautta aikojen. Nuoresta kuningattaresta asti hän luovii läpi elämän taitavasti, hänellä on poliittista silmää tehdä oikeita valintoja ja pitää viholliset loitolla taidokkaalla taktikoinnilla. Taktikointia oli myös kieltäytyä valitsemasta puolisoa: Elisabet säilyi neitsytkuningattarena, vaikka hän avoimesti flirttailikin miehille. Kun hänen salainen rakkaussuhteensa uhkasi vaarantaa valtakunnan, Elisabet valitsi yksinäisyyden. R: Anne-Marie Duff, Tara Fitzgerald, Tom Hardy. Käsikirjoitus: Paula Milne. O: Coky Giedroyc. TUOTANTO: BBC/POWER, ISO-BRITANNIA.

Romanien tie

(When the Road Bends)
3.1. klo 21.05

“Kun tie kääntyy, et voi kävellä suoraan”. Tämä romanien vanha sananlasku teemoittaa värikästä ja koskettavaa musiikkielokuvaa, jossa seurataan monista eri maista tulevien romanimuusikkojen yhteistä kuuden viikon pituista Gipsy Caravan -kiertuetta Pohjois-Amerikassa. Ohjelmassa tutustutaan heihin myös heidän omissa kotimaissaan, missä tunnettu dokumentaristi Albert Maysles on heitä kuvannut. Mukana ovat "Mustalaisten kuningatar” Makedoniasta, Esma Redzepova, intialainen kansanmusiikkiryhmä Maharaja, romanialaiset Fanfare Ciocarlia ja Taraf de Haidouks ja espanjalainen Antonio El Pipa flamencoryhmineen.
Ohjaus: Jasmine Dellal. TUOTANTO: LITTLE DUST PRODUCTION, USA.