syyskuu
MA TI KE TO PE LA SU
365 6 7 8 9 10 11
3712 13 14 15 16 17 18
3819 20 21 22 23 24 25
3926 27 28 29 30 1 2
403 4 5 6 7 8 9

13.9.2011

Ohjelmatiedot
Aika Ohjelma


YLE Kuvapalvelu

TV1 KESä 2007 ASIAOHJELMAT

TV1 » TV1 kesä 2007 asiaohjelmat

 

Antiikkia, antiikkia

torstaisin klo 20.00

Antiikkia, antiikkia -ohjelman 11. kevät ja kesä tuovat tullessaan jotain uutta, jotain vanhaa sekä seikkailua Pohjoismaissa.

Aloitamme uuden kautemme Tukholmasta, Älvsjön antiikkimessuilta. Roosa Toivonen ja Wenzel Hagelstam jatkavat Ruotsin matkaansa tutustumalla Pohjoismaiden suurimpaan antiikkitapahtumaan, joka viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan. (Messuilla vierailimme 24.3.)

Ruotsista palaamme takaisin Suomeen ja tutustumme rakennukseen, jonka jokainen suomalainen on nähnyt saapuessaan junalla Helsinkiin. Helsingin rautatieasema on paikka, joka on täynnä tarinoita ja tapahtumia. Se on Helsingin todellinen keskipiste. Sen läpi kulkee joka päivä noin 200 000 ihmistä ja pelkästään rautatieaseman kellotornin kellosta noin 400 000 ihmistä tarkistaa ajan päivittäin! Tällä kertaa tuomme arviointitilaisuuden keskelle elämäntäyteistä asemaa. Arviointitilaisuus järjestettiin torstaina 4.4.2007. Arviointitilaisuudessa mukana Wenzelin aisaparina on Tuija Tervo.

Helsingin jälkeen vierailemme Espoossa. Espoon Tapiolaan avattiin lokakuussa 2006 WeeGee-talo, jossa sijaitsee lukuisia museoita ja eri kulttuurialan toimijoita. Entisessä Weiling&Göösin kirjapainotalossa tutustumme lähemmin EMMAan eli Espoon modernin taiteen museoon sekä Espoon kaupungin museoon. Järjestimme vanhojen esineiden arviointitilaisuuden WeeGeen ala-aulassa lauantaina 14.4. Arviointitilaisuudessa mukana Wenzelin aisaparina on Tuija Tervo.

Muita kesän 2007 aiheita ovat Gustaf Mauritz Armfeltin elämäntarina, käymme risteilemässä lottien kanssa sekä tutustumme Björkön ja Korppoon saaristolaismaisemiin.

Antiikin kesä huipentuu Antiikki-matkaan Pohjoismaissa. Roosa ja Wenzel tutustuvat omalla persoonallisella tavallaan Kööpenhaminan, Malmön, Göteborgin ja Oslon antiikki- sekä kulttuurielämään. Göteborgissa järjestämme vanhojen esineiden arviointitilaisuuden, jonne ovat kaikki ruotsinsuomalaiset lämpimästi tervetulleita.

Presidentit

maanantaisin klo 21.00
Itsenäisen Suomen presidentit ovat kokeneet hetkiä, joissa veitsenterällä on maa ja sen johtaja. Näinä hetkinä on punnittu presidentin viisaus, päätöksentekokyky ja pelisilmä, mutta myös se, mitä hän on ihmisenä. Toiveuusintana näytettävä Presidentit-sarja keskittyy yhteen käänteentekevään hetkeen kymmenen presidentin elämästä Ståhlbergistä Ahtisaareen. Näiden hetkien kautta valottuu samalla nuoren tasavaltamme historia. Uusinta loppuvuodelta 2005.

PUUTARHATUNTI:

Puutarhurin ABC

(How to be a Gardener)
torstaisin klo 19.00

Kotipuutarhurien iloksi ja hyödyksi TV1 tarjoaa toukokuusta lähtien torstain alkuilloissa klo 19 puutarhatunnin, jonka aluksi brittipuutarhuri Alan Titchmarsh opastaa puutarhanhoidon alkeisiin sarjassaan Puutarhurin ABC. Mitä pihakasvit tarvitsevat kukoistaakseen? Kesällä nähdään sarjan kaksi tuotantokautta, joissa aloitetaan perusteista ja edetään syvemmälle kuoputuksen filosofiaan.

Puutarhaunelmia

torstaisin klo 19.30

Puutarhatunti jatkuu klo 19.30 tutulla kotimaisella, kun Puutarhaunelmia palaa ruutuihin uusilla jaksoilla. Sarjan juontavat katsojille aiemmilta vuosilta tutut hortonomit ja puutarhatoimittajat Paula Ritanen-Närhi ja Sinikka Neuvonen.

Jokaisessa jaksossa tapaamme kasvinharrastajan, joka kertoo perin pohjin intohimostaan. Esittelyssä ovat mm. orkidea-, alppiruusu-, bonsai-, pelargoni- ja hyötykasviharrastajat. Lisäksi joka ohjelmassa esitellään aina yksi pihakokonaisuus: luvassa ovat havu- ja perennapihat, lapsiperheen piha, vanhan pappilan hyötytarha ja monta muuta ihanaa keidasta.

Vihervinkkejä käsitöihin tai askarteluihin antavat sisustustoimittaja Paula Bagge, puutarhuri Mikko Murto ja floristimestari Saija Sitolahti. Keskikesällä, heinäkuussa, esitetään viisi jaksoa, jotka ovat koosteita kesän 2005 kauneimmista puutarhoista. www.yle.fi/puutarhaunelmia