syyskuu
MA TI KE TO PE LA SU
365 6 7 8 9 10 11
3712 13 14 15 16 17 18
3819 20 21 22 23 24 25
3926 27 28 29 30 1 2
403 4 5 6 7 8 9

11.9.2011

Ohjelmatiedot
Aika Ohjelma
.


YLE Kuvapalvelu

TV1 KESä 2007 DRAAMASARJAT

TV1 » TV1 kesä 2007 draamasarjat

 

Kotikatsomo: Tahdon asia

maanantaisin klo 21

On tahdon asia olla hyvä äiti. On tahdon asia rakastaa puolisoaan ikuisesti. TV1:n toiveuusinta Tahdon asia on draamakomedia siitä, mitä tapahtuu, kun tahtominen muuttuu sössimiseksi, ja keski-ikää lähestyvät ihmiset joutuvat etsimään uuden tavan elää elämäänsä.

Helena (Nuutila) ja Mikko Rouhiala (Salminen) asuvat omakotitalossa Kauniaisissa kahden esikouluikäisen tyttärensä kanssa. Helena on yhteisestä sopimuksesta jäänyt kotiin hoitamaan lapsia, mutta kesken jäänyt gradu kaihertaa edelleen mieltä.

Mikko luo kiivasta uraa mainostoimisto AdUlteriumin copywriterina Helsingin keskustassa, kärsii hankalista vatsavaivoista eikä juuri ehdi viettää aikaa tahmeassa kodissaan. Työasiat menevät aina perheen ja varsinkin Helenan tarpeiden edelle. Mikon ja Helenan maailmat ovat loitontuneet vaarallisen kauas toisistaan. Molemmat ovat tilanteeseen tyytymättömiä ja alttiita muuttamaan elämänsä suuntaa…

Tahdon asian on ohjannut Johanna Vuoksenmaa ja käsikirjoittanut Johanna Hartikainen. Päärooleissa nähdään Miia Nuutila, Eppu Salminen, Tiina Lymi ja Pertti Sveholm.

Tuotanto: YLE Draama ja Production House Oy. Uusinta alkuvuodesta 2005. www.yle.fi/tahdonasia

Kyllä, herra ministeri

(Yes, (Prime) Minister)
maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 18.40
Poliittisen satiirin suuri klassikko palaa ruutuun. Pääsemme seuraamaan Englannin hallituksen uuden ministerin James Hackerin etenemistä urallaan, kumma kyllä aina pääministeriksi asti. Henkilökohtainen avustaja Bernard Woolley yrittää parhaansa auttaakseen Hackeria luovimaan poliittisilla miinakentillä. Vakituinen virkamiessihteeri Sir Humphrey on kuitenkin aina askeleen edellä molempia. Hän tietää, että ministerit tulevat ja menevät ja että on vain kaksi tapaa tehdä asiat: Sir Humphreyn tavalla tai väärin. Pääosissa: Paul Eddington, Nigel Hawthorne ja Derek Fowlds.Tuotanto: BBC (1980-1988).

Vielä virtaa

(Last of the Summer Wine)
tiistaisin ja torstaisin klo 18.40
Uudet jaksot jatkuvat 5.6 alkaen.Eilispäivän iloiset nuorukaiset elävät toista lapsuuttaan Yorkshiren idyllisissä maisemissa jekkuillen koko kesän uusissa jaksoissa. Tuotanto: BBC.

Tehdäänpä uutiset

(The Newsroom)
tiistaisin klo 22.30
19.6. asti (3 jaksoa)
Kurkistamme vielä uutispäällikkö Geroge Findlayn ja hänen miehistönsä kuohuvaan maailmaan. Tuotanto: CBC, Kanada.

Vikatikki

(Green Wing)
tiistaisin klo 22.30
3.7.-28.8.
Palkittu sairaalaparodia lähtee nyt odotetulle uusintakierrokselle ja jatkuu sitten 4.9. alkaen uusilla jaksoilla. Tuotanto: Ch.4, Englanti. Uusinta.

Kansainvälinen kotikatsomo

tiistaisin klo 21.00

5.6. Magdalena-sisaret (The Magdalene Sisters) K-15
Irlannin lähihistoriaan liittyy synkeä tahra. Jäykän katolisessa maassa tavalliset nuoret naiset saivat hyvin helposti huonon naisen leiman. Koska heidän uskottiin olevan vaaraksi yleiselle moraalille, heidät haluttiin eristää ympäröivästä maailmasta. Naiset suljettiin luostariin, jonka pesulassa he joutuivat puurtamaan, samalla kun heitä ojennettiin raskaalla kädellä. Viimeinen luostaripesula suljettiin vuonna 1996. Palkittu draama on kolmen onnettoman naisen tarina, jotka joutuivat ikeen alle ilman järjellistä syytä. Naiset menettivät vapautensa ja itsemääräämisoikeutensa, vailla tietoa vapautumisesta. Ohjaus ja käsikirjoitus: Peter Mullan. Pääosissa: Geraldine McEwan, Annie Marie Duff, Nora-Jane Noone, Dorothy Duffy, Eileen Walsh, Mary Murray, Britta Smith. Tuotanto: Film Council, Iso-Britannia/Irlanti, 2002. (Elokuva sisältää kohtauksia, jotka voivat olla haitallisia lapsille.)

12.6. Nuori Andersen (Young Andersen)
Armoitettu satusetä H.C. Andersen omasi kyvyn kirjoittaa koskettavia satuja, joiden henkilöt tuntevat puutteen ja menetyksen joka solullaan. Millainen mies on satujen takana? Nuori Hans Christian oli köyhä kuin kirkonrotta, mutta häntä ajoi palava halu tehdä elämällään jotakin suurta. Etsiessään itseään hän päätyi rautaisen kurin kahlitsemaan maaseutukouluun, jonka rehtori Meisling pilkkasi avoimesti nuoren Andersenin mielikuvitusmaailmaa ja kirjallisia tuotoksia. Julmat sanat eivät nuorukaista kuitenkaan musertaneet, ja selvittyään kovasta elämänkoulusta Andersen oli löytänyt oman äänensä, kurjien ja köyhien puolesta puhuvan äänen. Vuonna 2005 Emmylla palkittu draama keskittyy Andersenin karkeisiin koulukokemuksiin. Pääosissa: Simon Dahl Thaulow, Henning Jensen. Ohjaus: Rumle Hammerich. Käsikirjoitus: Rumle Hammerich ja Ulf Stark. Tuotanto: Nordisk Film, DR, Danish Filminstitut.

19.6. Kefalonian murhenäytelmä (Cefalonia) K-15
Kun Italia ilmoitti antautuvansa syyskuussa 1943, Kefalonian saarelle Kreikkaan sijoitetut italialaissotilaat riemuitsivat. Pian saaren saksalaisjoukot vaativat kuitenkin entisiä liittolaisiaan luovuttamaan aseensa ja antautumaan. Lopulta saksalaiset aloittivat kostotoimena italialaissotilaiden joukkoteloituksen, joista muodostui yksi toisen maailmansodan pahimmista verilöylyistä. Pääosissa: Luca Zingaretti, Luisa Ranieri. Ohjaus: Riccardo Milani. Musiikki: Ennio Morricone. Tuotanto: RAI, Italia.
(Elokuva sisältää väkivaltaisia kohtauksia.)

26.6. Valhe (L’adversaire) K-15
Ranskaa kuohuttaa murhenäytelmä, jossa arvostettu YK:n tutkijalääkäri ja tunnollinen perheenisä surmaa raa’asti vaimonsa, lapsensa ja vanhempansa yrittäen lopuksi itsemurhaa. Mikä synnyttää tragedian? Murhatutkimukset paljastavat hätkähdyttävän seikan: mies on elänyt valheessa lähes koko elämänsä, luonut mielessään uransa ja menestyksensä. Pienestä valheesta alkanut hyöky vie miehen mennessään, ja kun totuus vuosia myöhemmin on vaarassa paljastua, mies yrittää välttää häpeää viimeiseen asti. Pääosissa: Daniel Auteuil, Géraldine Pailhas, Fracois Cluzet, Bernard Fresson, Emmanuelle Dovso, Francois Berleand. Ohjaus: Käsikirjoitus: Emmanuel Carreren tosipohjaisen romaanin pohjalta Jacques Feschi, Nicole Garcia, Frédéric Bélier-Garcia. Tuotanto: Les Films Alain Sarde, France 3 Cinéma, Pauline’s Angel, Vega Films, Vertigo Films, Ranska 2002. (Elokuva sisältää kohtauksia, jotka voivat olla haitallisia lapsille.)

3.-10.7. Arkkienkeli (Archangel)
Brittiläinen historioitsija Fluke Kelso kuulee kongressimatkallaan Moskovassa huhun Stalinin tarkoin varjellusta salaisuudesta ja ryhtyy tarkistamaan asian todenperäisyyttä. Mies ei osaa lainkaan arvioida vaaran mittasuhteita, sillä jotkut eivät halua totuuden tulevan julki. Uteliaisuus vie miehen vaaralliselle matkalle pohjoiseen, missä hän käy taistelua aikaa ja salaperäistä seuraajaansa vastaan. Mikä on lopullinen totuus Stalinin salaisesta päiväkirjasta, ja onko sillä voimaa mullistaa maailma? Minisarja perustuu Robert Harrisin romaaniin. Pääosissa: Daniel Craig, Yekaterina Rednikova, Gabriel Macht, Avtandil Makharadze. Käsikirjoitus: Robert Harrisin romaanin pohjalta Dick Clement, Ian La Frenais. Ohjaus: Jon Jones. Tuotanto: BBC, Iso-Britannia.

17.-24.7. Toiveiden aika (Zeit der Wünsche)
1960-luvulla kehittyvä Länsi-Saksa kutsui turkkilaisia sankoin joukoin siirtotyöläisiksi maata rakentamaan. Kotimaansa näköalattomuuden lisäksi lähtijät jättivät taakseen omaisensa ja rakastetut, ja monen perheen kohtalo muutti suuntaa. Myös nuori Mustafa lähti Saksaan kultaa vuolemaan ja jätti rakastetulleen Melikelle vain kaipauksen ja lupauksen palata. Vuodet kuluvat, mutta mies ei edes kirjoita ja naisen perhe pakottaa hänet vastentahtoisesti naimisiin. Traagista on, että kaipaus ei kuitenkaan anna Meliken unohtaa. Kaksiosainen draama kertoo tarinan rakkaudesta, jota aika ja etäisyys eivät voi sammuttaa. Pääosissa: Melike Lale, Yavas Mustafa, Erhan Emre, Kadir Tim, Seyfi Ysar, Helmi Sözer. Ohjaus: Rolf Schübel. Käsikirjoitus: Tevfik Baser. Tuotanto: Filmbabrik Spiel- und Dokumentarfilmproduktion GmbH, WDR, BR, Saksa 2004.

31.7.-7.8. Henrik VIII (Henry VIII) K-15
Minisarja 1500-luvun kuohuvasta Englannista, kuningas Henrik VIII:n hovista, jossa naimakaupat ja poliittiset juonittelut kytkeytyivät yhteen tavalla, joka muutti koko Euroopan historiaa. Pääosissa: Ray Winstone, Helena Bonham Carter, David Suchet. Tuotanto: Granada, Iso-Britannia, WGBH Boston, USA. (Sisältää väkivaltaisia kohtauksia.) Uusinta.

14.8. Ystävän kirjoitus (Die Schrift des Freundes)
Anna Margotti työskentelee IT-alalla ja työstää uutta ohjelmistoa sisäministeriölle maahanmuuttajatietojen hallintaan. Annalla on suhde sisäministeriön korkeaan virkamieheen, jonka vastuualuetta ovat ulkomaalaisasiat. Työ ja yksityiselämä lomittuvat näin sulavasti toisiinsa. Kitkaa muodostuu, kun Anna kohtaa turkkilaisen Hikmetin, johon hän ihastuu päätä pahkaa. Anna ei suostu kuulemaan ystäviensä huolta, että hän voi joutua liian syvälle maahanmuuttajien ongelmiin. Entinen miesystäväkin varoittelee vain mustasukkaisuuttaan. Äkkiä varoitukset muuttuvat todellisiksi, sillä Annan salaperäinen ihastus katoaa ja ilmassa on muitakin vaaran merkkejä. Mihin Anna oikein on sotkeutunut? Ohjaus: Fabian Eder. Käsikirjoitus: Heide Pils ja Fabian Eder Barbara Fischmuthin romaanin pohjalta. Pääosissa: Jaschka Lämmert, Ercan Oeksuez, Heio von Stetten, Karl Markovics, Proschat Madani. Tuotanto: Team Film, ORF/Itävalta ja ARTE, 2004.

21.8. Salattu rakkaus (Un amour à taire)
Vuonna 1942 pariisilaisen juutalaisneitosen Saran vanhemmat surmataan mutta tyttö itse onnistuu pakenemaan. Hän saa turvapaikan kesäpaikkansa lähellä Jean Lavandierin luona, jota hän on jo kauan salaa rakastanut. Hänen rakkautensa ei kuitenkaan saa täyttymystä, sillä Jean rakastaa miestä. Valtaapitävät eivät katso homoseksuaalisuutta hyvällä. Nämä kolme lainsuojatonta elävät kuitenkin sopuisasti yhdessä, kunnes koston hengetär puuttuu peliin Jeanin mustasukkaisen pikkuveljen hahmossa. Seuraa tragedia, joka koskettaa miljoonia heidän kaltaisiaan. Ohjaus: Christian Fauré. Käsikirjoitus: Samantha Mazéras, Pascal Fontanille. Pääosissa: Jéremie Rénier, Bruno Todeschini. Louise Monot. Tuotanto: Merlin Productions, France 2, Ranska.

28.8. Elämän lähde (Pramen Zivota)
Natsi-Saksan Lebensborn-projekti luotiin jalostamaan arjalaista rotua, siihen kelpasivat vain komeimmat SS-upseerit ja kauneimmat nuoret naiset. Vladimir Körner on kirjoittanut tarinan yhdestä heistä. Myös nuori Gretchen valittiin mukaan suvunjalostukseen. Hän menetti viattomuutensa mutta ei jäänyt tuleen makaamaan, ja onnistui lopulta kostamaan kokemansa hirveydet. Pääosissa: Monika Hilmerová, Michal Sieczkoski, Johanna Tesařová, Vilma Cibulková, Karel Dobrý. Tuotanto: Czeh Television / Happy Celluloid.

Murha mielessä (K-15)

(Wire in the Blood, S1-S3)
keskiviikkoisin klo 23.00
6.6.-15.8.

Psykologi Tony Hill on etevä psykologi, jolla on pistämätön ihmistuntemus ja kyky tulkita ihmistä hänen tekojensa perusteella. Siksi kunnianhimoinen ja ennakkoluuloton rikoskomisario Carol Jordan haluaa hänet avukseen porautumaan murhaajien sielunelämään. Intensiivisesti työskentelevän Hillin luomien rikollisprofiilien kautta saadaan selvitettyä rikoksia, joiden edessä poliisi on voimaton. Parin yhteistyö toimii saumattomasti, ja ennen pitkää heitä yhdistää myös yksityiselämä. Sarja perustuu Val McDermidin romaaneihin. Pääosissa: Robson Green ja Hermione Norris. Tuotanto: Coastal Production, Iso-Britannia. Sarjan kolmen ensimmäisen tuotantokauden kaksiosaiset jaksot nähdään nyt 90-minuuttisina versioina. (Sarja sisältää väkivaltaisia kohtauksia.) Uusinta.

Rangaistuspataljoona (K-15)

(The Penal Battalion)
torstaisin klo 22.00

7.6.-23.8.
Kesällä 1942 neuvostojoukkojen perääntyessä hyökkäävien saksalaisjoukkojen tieltä Stalin päätti ottaa käyttöön äärimmäiset keinot. Hän antoi salaisen käskyn, jonka mukaan yksikään neuvostosotilas ei saanut taistelussa perääntyä askeltakaan ilman lupaa tai seurauksena oli kuolemantuomio. Salaisella käskyllä annettiin myös määräys rangaistuspataljoonien perustamiseksi. Näihin pataljooniin määrättiin rikolliset, pettureiksi ja pelkureiksi luokitellut sekä poliittiset vangit. Heidät lähetettiin itsemurhatehtäviin ja taisteluihin, joista ei juuri ollut mahdollista selvitä hengissä. Venäjällä suuren suosion saavuttanut draamasarja kuvaa yhden tällaisen pataljoonan vaiheita. Tuotanto: MakDos, Venäjä. (Sarja sisältää väkivaltaisia kohtauksia.)

Neiti Marple

perjantaisin klo 21.30

8.6. Neiti Marple: Ruumis kirjastossa (Miss Marple: The Body in the Library)
Nuoren naisen ruumis löydetään Gossington Hallin kirjastosta ja talon emäntä pyytää ystäväänsä Jane Marplea puhdistamaan miehensä maineen. Poliisi ei katso hyvällä tarkkasilmäisen ikäneidon tunkeutumista reviirilleen. Kumpainenkin etenee tutkimuksissaan, Neiti Marple vain tuntuu olevan aina askeleen edellä. Pääosissa: Geraldine McEwan, Joanna Lumley, Simon Callow, Ian Richardson, Jack Davenport, Tara Fitzgerald, Adam Garcia. Ohjaus: Andy Wilson. Tuotanto: Granada, Iso-Britannia. Uusinta.

15.6. Neiti Marple: Murha maalaiskylässä (The Murder at the Vicarage)
St. Mary Meadin kylän uneliasta rauhaa rikkoo hankalaluonteisen eversti Protheroen murha. Miehen kuolema ei tule kenellekään yllätyksenä, ja sitä toivovia on useita. Tarvitaan jalkavaivaisen Jane Marplen pistämätöntä päättelykykyä ja paikallistuntemusta selvittää erittäin taitavasti lavastettu murha. Pääosissa: Geraldine McEwan, Janet McTeer, Derek Jacobi, Jason Flemyng, Herbert Lom, Rachel Stirling, Stephen Tompkinson, Miriam Margolyes, Tim McInnerny. Ohjaus: John Strickland. Tuotanto: Granada, Iso-Britannia. Uusinta.

22.6. Neiti Marple: Paddingtonista 16.50 (Miss Marple: 4.50 from Paddington)
Matkustaja uskoo nähneensä naisen murhan ohiajavan junan ikkunassa, ruumista vain ei löydy. Niinpä hän pyytää ystäväänsä Jane Marplea avukseen todistaakseen, ettei ole kuvitellut tapausta. Neiti Marplen epäilykset kohdistuvat rappiolla olevan Rutherfordin kartanon väkeen, ja hän sijoittaa taloon vakoojansa. Ruumis löytyy, mutta kenen? Pääosissa: Geraldine McEwan, Niamh Cusack, John Hannah, Amanda Holden, David Warner, Jenny Agutter, Michael Landes. Ohjaus: Diarmuid Lawrence. Tuotanto: Granada, Iso-Britannia. Uusinta.

29.6. Neiti Marple: Kuolema ilmoittaa lehdessä (Miss Marple: A Murder Is Announced)
Salaperäinen lehti-ilmoitus kutsuu Little Paddocksin kartanoon todistamaan murhaa. Joukko vieraita saapuukin paikalle ja tarkasti ajallaan talossa tapahtuu murha. Ennen pitkää tapahtuu toinenkin murha ja pikkuhiljaa Neiti Marple alkaa hahmottaa laajemman kuvion tapausten takana. Pääosissa: Geraldine McEwan, Zoë Wanamaker, Robert Pugh, Keeley Hawes, Virginia McKenna, Elaine Page, Cherie Lunghi, Sienna Guîllory, Matthew Goode, Frances Barber. Ohjaus: Charles Palmer. Tuotanto: Granada, Iso-Britannia. Uusinta.

Hercule Poirot

perjantaisin klo 21.30

6.7. Hercule Poirot: Viisi pientä possua (Poirot: Five Little Pigs)
Hercule Poirotin luo tulee nuori tyttö Kanadasta ja pyytää häntä tutkimaan tytön vanhempien tapausta 14 vuoden takaa. Tytön äiti hirtettiin syytettynä huikentelevaisen aviomiehensä murhasta. Jostain syystä jutun alkuperäiset todistajat ovat haluttomia kaivelemaan vanhoja juttuja. Pääosissa: David Suchet, Toby Stephens, Gemma Jones, Marc Warren. Tuotanto: Granada, Iso-Britannia. Uusinta.

13.7. Hercule Poirot: Teetä kolmelle (Poirot: Sad Cypress)
Hercule Poirot joutuu taistelemaan aikaa vastaa säästääkseen kaksoismurhasta tuomitun nuoren naisen elämän. Kun seurapiirijulkkikselle luetaan tuomiota tätinsä ja saman miehen rakkaudesta kilpailleen naisen murhista, ei Poirot voi välttyä ajatukselta, että kaikki ei ole kohdallaan. Pääosissa: David Suchet, Elisabeth Dermot Walsh, Diana Quick, Paul Mcgann, Rupert Penry-Jones. Tuotanto: Granada, Iso-Britannia. Uusinta.

20.7. Hercule Poirot: Kuolema Niilillä (Poirot: Death on the Nile)
Agatha Christien ehkä tunnetuin rikostarina sijoittuu risteilyalukselle Niilillä ja mukana matkassa on tietenkin belgialainen pieni mies – Hercule Poirot. Laivalla on myös murheen murtama Jackie, hänen entinen sulhasensa sekä tämän uusi vaimo. Kun vaimo löytyy kuolleena, on Jackiellä alibi. Mutta mitä risteilijällä oikein on meneillään, sillä ruumiita löytyy vielä lisää? Pääosissa: David Suchet, Judy Parfitt, James Fox ja Barbara Flynn. Tuotanto: Granada, Iso-Britannia. Uusinta.

27.7. Hercule Poirot: Kohtalokas viikonloppu (Poirot: The Hollow)
Hercule Poirot viettää viikonloppua oudosti käyttäytyvän Angkatellin perheen kanssa. Viikonloppu saa uhkaavan käänteen, kun perhe lavastaa murhanäyttämön ja Poirot kauhistuneena toteaa, että viaton leikki muuttuu todeksi; tohtori on surmattu oikeasti. Hiljalleen käy ilmi, että jokaisella talon asukkaalla olisi syytä haluta uhrin kuolemaa. Pääosissa: David Suchet, Edward Fox, Sarah Miles, Jonathan Cake. Tuotanto: Granada, Iso-Britannia. Uusinta.

Kaaos koulussa

(Ahead of the Class)
31.8.

klo 18.50
Lontoolaisessa St. Georgen koulussa vallitsee kaaos. Koulussa tapahtunut tragedia on leimannut paikan pelolla ja piittaamattomuudella, eikä kukaan opettajista enää tunnu välittävän siitä mitä koulussa tapahtuu. Vaikka kaikki näyttää olevan tuhoon tuomittu, on koululle annettu vielä yksi tilaisuus. Koulurauhaa rakentamaan kutsutaan entinen naisrehtori, joka käy tarmokkaasti siivoamaan pelon ilmapiiriä koulusta. Riittääkö yhden ihmisen panos nitistämään piittaamattomuuden ja luomaan tyhjästä yhteenkuuluvaisuuden ja välittämisen hengen? Hiljalleen epätoivoiselta näyttävä tilanne alkaa kirkastua. Lääkkeet ovat hämmästyttävän yksinkertaiset: sopiva annos kuria ja vastuuta. Muutos on mahdollista, mutta se haastaa jokaisen osallistumaan. Draama perustuu tositapahtumiin. Pääosissa: Julie Walters, Reece Dinsdale, Tony Slattery, Anton Lesser, Hannah Yelland. Käsikirjoitus: Robert Jones Marie Stubbsin romaanin pohjalta. Ohjaus: Adrian Shergold. Tuotanto: World Production, ARG Talent, Iso-Britannia. Uusinta.

Rose ja Maloney

(Rose and Maloney, S2)
perjantaisin klo 23.30
11.5.-15.6.
Rikosjuttujen ratkaisujen oikeellisuutta tarkastelevan yksikön johtotähdet Rose ja Maloney suorittavat tutkimuksiaan. Kumpikin tuo työhönsä omat ominaispiirteensä, jotka sopivat yllättävän hyvin yksiin, ja yhteistyö kantaa hedelmää. Pääosissa: Sarah Lancashire ja Phil Davies. Käsikirjoitus: Bryan Elsley. Tuotanto: A Company Pictures/Storm Dog Film Production, Iso-Britannia. Uusinta.

Midsomerin murhat

(Midsomer Murders, S7)
perjantaisin klo 23.30
22.6. -
Tapaamme ylikomisario Tom Barnabyn seitsemännen kauden uusintajaksoissa Midsomerin kylän maalauksellisissa maisemissa. Idyllinen englantilainen maalaisrauha rikkoutuu kerran toisensa perään, ja Barnabya kaivataan apuun. Murhia, kidnappauksia, kiristyksiä, mitä vain rikollinen mieli keksii. Ylikomisario Barnabyn pitkäaikainen työpari Troy on saamassa ylennyksen ja alkaa johtaa omia tutkimuksiaan. Ylikonstaapeli Scott osoittautuu pian kuitenkin luotettavaksi apuriksi, ja heillä kaikilla riittää töitä Midsomerissa. Midsomerin murhat on yksi Englannin suosituimpia poliisisarjoja ja ylikomisario Barnaby on hurmannut katsojia jo yli 200 maassa. Pääosissa: John Nettles, John Hopkins, Jane Wymark, Laura Howard. Tuotanto: Bentley Production, Iso-Britannia. Uusinta.

Monk

(Monk)
lauantaisin ja sunnuntaisin klo 17.15

9.6.-2.9.
Adrian Monk, tuo neuroosien kahlitsema nero, on löytänyt yleisönsä Suomessakin. Omalaatuinen dekkarihahmo ei jätä ketään kylmäksi. Siksipä tätä San Franciscon lahjaa maailmalle reilusti joko vihataan tai rakastetaan. Komediallinen rikossarja etsivä Adrian Monkista uusitaan kesäviikonloppuisin alusta asti. Hankalien rikostapausten keralla Monk ottaa mittaa neurooseistaan. Mieshän pelkää kaikkea mikä liikkuu, mutta tekeekö juuri se hänestä pistämättömän terävän rikosten ratkojan? Sarjan pääosaa esittävä Tony Shalhoub on palkittu roolisuorituksestaan sekä Golden Globe että Emmy-palkinnoilla. Muissa rooleissa Bitty Schram, Ted Levine ja Jason Gray-Stanford. Tuotanto: NBC Universal, USA. Uusinta.

Ryhmä Pullman

(New Tricks)
lauantaisin klo 19.40

9.-30.6.
Sandra Pullmanin perustama konkaripoliisien iskuryhmä on lunastanut kaikki ne odotukset, joita siltä ei alun perin uskallettu odottaakaan. Kun nämä vanhat koirat käyvät nuuskimaan, ne tekevät sen tyylillä ja elämänkokemuksella. Ja tapaus toisensa jälkeen puhdistuu ratkaisemattomien tapausten pölyttyneistä kansioista. Kuka vielä väittää, ettei vanha koira uusia temppuja opi! Pääosissa: Amanda Redman, James Bolam, Alun Armstrong, Dennis Waterman. Käsikirjoitus: Roy Mitchell. Ohjaus: Graham Theakston. Tuotanto: BBC/Wall to Wall, Iso-Britannia.

Yorkshiren etsivät

(Dalziel & Pascoe, S8)
lauantaisin klo 19.40
7.7.-25.8.
Inhoaakohan alati yrmy Dalziel työtään vai mikä selittää hänen tympeän ja moukkamaisen käytöksensä? Onneksi työparina on ihmisten kanssa toimeentuleva, kouluja käynyt ja hyvin käyttäytyvä Pascoe, jolla tosin on omat ongelmansa perhepiirissä. Kumma kyllä, Andy Dalziel ja Peter Pascoe kykenevät saumattomaan yhteistyöhön, ja konnat saavat kyytiä telkien taa ennemmin kuin arvaavatkaan. Nyt uusitaan sarjan kahdeksatta tuotantokautta. Pääosissa: Warren Clarke ja Colin Buchanan. Tuotanto: BBC, Iso-Britannia. Uusinta.

Kaarle II – monarkki myrskyssä (K-15)

(Charles II – The Power and The Passion)
lauantaisin klo 21.50
2.-23.6.
Upea pukudraama 1600-luvun Englannista Kaarle II:n valtakaudelta. Maanpaossa elänyt Kaarle II kutsuttiin lyhyen tasavaltalaiskokeilun jälkeen maan valtaistuimelle vuonna 1660. Hänen hoviaan on sanottu Englannin turmeltuneimmaksi ja kuningas itse ylpeili nuorilla rakastajattarillaan, joihin kuuluivat mm. ranskalainen vakoilijatar Louise de Kérouaille ja näyttelijätär Nell Gwynn. Rakkauden ja intohimon myrskyjen lisäksi Kaarle II:n hallituskaudella Englannissa raivosivat rutto ja Lontoossa valtava tulipalo vuonna 1666. Valtionkassasta nielivät rahaa myös sodat Hollantia ja Ranskaa vastaan. Tapahtumat vyöryivät valtoimenaan; onnelle niin sodassa kuin rakkaudessa oli monta ottajaa, tärkeintä oli ehtiä ensin. Pääosissa: Rufus Sewell, Emma Pierson, Melanie Thierry. Tuotanto: BBC, Iso-Britannia. (Sarja sisältää väkivaltaisia kohtauksia.) Uusinta.

Daniel Deronda

(Daniel Deronda)
lauantaisin klo 21.50
30.6.-21.7.
George Eliotin romaaniin perustuva draamasarja sijoittuu 1860-luvun Englantiin. Sen myötä sarjan keskeisinä teemoina ovat intohimo ja rakkaus. Gwendolen ja Daniel ovat toistensa täydellisiä vastakohtia. Gwendolen on viehättävä, ulospäin suuntautunut ja päättäväinen, nainen joka on tottunut saamaan tahtonsa läpi. Daniel taas on herkkä ja älykäs, mutta aviottomana lapsena häntä vaivaa kysymys omasta identiteetistä. Draamasarja palkittiin Banffin televisiofestivaaleilla v. 2003 parhaana minisarjana. Pääosissa: Hugh Dancy, Hugh Bonneville ja Romola Garai. Tuotanto: BBC, Iso-Britannia.Uusinta.

Etelästä pohjoiseen

(North and South)
lauantaisin klo 21.50
28.7.-18.8.
Elizabeth Gaskellin romaaniin perustuva tarina luokkayhteiskunnasta, uhrautumisesta ja raja-aitoja kaatavasta rakkaudesta. Margaret Hale muuttaa vanhempiensa mukana maaseutukylästä Miltonin teollisuuskaupunkiin. Hänen isänsä, joka on työskennellyt koko ikänsä maaseutupappina, hylkää kirkon omantuntonsa takia, ja tämä merkitsee suurta muutosta koko perheelle, myös heidän sosiaaliselle asemalleen. Teollinen vallankumous on alkanut Englannissa ja siihen joutuu sopeutumaan myös Margaret perheineen. Hän tutustuu puuvillatehtaan omistajaan John Thorntoniin, joka saa neidon sydämen läpättämään. Vielä sitäkin rajummin häntä ravistaa eriarvoisuus, jonka sortamien ihmisten puolesta hän on valmis uhraamaan mitä tahansa. Mutta uhraako Margaret samalla myös mahdollisuutensa onneen? Pääosissa: Daniela Denby-Ashe, Richard Armitage, Sinead Cusack, Lesley Manville, Tim Pigott-Smith. Tuotanto: BBC, Iso-Britannia. Uusinta.

Luvaton leikki

(The Line of Beauty)
lauantaisin klo 21.50

25.8.-8.9.
Nuori Nick on lahjakas keskiluokkaisen perheen vesa, joka tutustuu Oxfordin yliopistossa kiehtovan dekadenttiseen Toby Feddeniin, jonka kautta Nickille aukeaa ovi Lontoon hienostokortteleihin ja valtaapitäviin. Homoseksuaalin Nickin vierailusta Feddenin perheessä tulee monivuotinen, lähes pysyvä olotila. Hän saa maistaa maailman makeutta, kokea rakkautta ja kiihkeitä suhteita, ymmärtäen kuitenkin elävänsä asemansa vuoksi keskellä kiellettyä leikkiä. Kolmiosainen sarja sijoittuu Thatcherin ajan yläluokkaiseen Britanniaan aikana, kun maailma vielä pystyi ummistamaan silmänsä AIDS:ilta ja joukkotyöttömyydeltä. Pääosissa: Dan Stevens, Hayley Atwell, Tim McInnerny, Alex Wyndham, Don Gilet, Alice Krige, Oliver Coleman. Käsikirjoitus: Alan Hollinghurstin palkitun romaanin pohjalta Andrew Davies. Ohjaus: Saul Dibb.
Lisätietoja www.bbc.co.uk/drama/lineofbeauty/


Pieni elämä

(This Little Life)
lauantaisin klo 23.00
18.8.
Luke syntyy 23-viikkoisena keskosena. Hän on niin pieni, että mahtuu kämmenelle. Lääketiede tekee voitavansa, mutta riittääkö se? Luken äiti Sadie taistelee poikansa pienen elämän puolesta. T: BBC. N: Kate Ashfield, David Morrissey, Peter Mullan ja Linda Bassett. Uusinta.

Tyttö kahvilassa

(The Girl in the Café)
lauantaisin klo 23.00
25.8.
Lawrence on arvostettu ja työlleen antautunut poliitikko, joka tutustuu kahvilassa Ginaan. Muutaman päivän tuttavuuden jälkeen Lawrence pyytää Ginan mukaansa työmatkalle, joka sysää liikkeelle tapahtumien ketjun. Romanttinen komedia rohkeudesta tarttua hetkeen ja saada aikaan muutos. Käsikirjoitus Richard Curtis (Four Weddings and a Funeral), pääosissa: Bill Nighy, Kelly Macdonald. Tuotanto: BBC, Iso-Britannia. Uusinta.

Pieni elämä

(This Little Life)
lauantaisin klo 23.00
1.9.
Luke syntyy 23-viikkoisena ja painaa 560 g. Luke on liian pieni sylissä pidettäväksi, mutta sen sijaan hän mahtuu kämmenelle. Lääketiede tekee kaiken mahdollisen, mutta onko se tarpeeksi. Luken äiti Sadie haluaa saada poikansa äänen kuuluville herättelemällä kysymyksiä, joista monella on kokemusta, mutta harvalla rohkeutta puhua. Pääosissa: Kate Ashfield, David Morrissey, Peter Mullan ja Linda Bassett. Tuotanto: BBC, Iso-Britannia. Uusinta.

Ylikomisario Morse

(Inspector Morse)
sunnuntaisin klo 18.40
3.6.-2.9.
Oxfordin poliisivoimien tukiranka, ylikomisario Morse, on älykäs ja pedantti poliisimies mutta myös syvästi inhimillinen ihminen. Morse arvostaa klassista musiikkia, haastavia ristisanatehtäviä ja naiskauneutta. Miehen heikkoudet piilevät ihmissuhteissa ja houkutuksessa rentoutua oluttuopposen ääressä enemmän kuin on terveellistä. Poliisivoimissakin hän on tiukan fasadin takana viime kädessä ihminen, joka pitkällä elämänkokemuksellaan ymmärtää, että erehtyminen kuuluu elämään. Morsen apuri, ylikonstaapeli Lewis, on perheellinen mies, jolla on jalat tukevasti maassa. Kesän aikana nähdään 14 Morse-tarinaa. Sarja perustuu Colin Dexterin romaaneihin. Pääosissa: John Thaw, Kevin Whately. Tuotanto: Zenith Productions/Central, Iso-Britannia. Uusinta.

Anna Pihl

(Anna Pihl)
Sunnuntaisin klo 22.00
13.5.-15.7.
Nuori poliisi Anna Pihl työskentelee Tanskan suurimmassa poliisipiirissä Kööpenhaminassa. Anna on poliisi jo toisessa polvessa, ja isän saappaisiin astuminen luo paineita, ja uusi ympäristökin vaatii veronsa. Ehkä kuitenkin kaikkein vaativinta on sovittaa yhteen poliisiura ja äitiys, etenkin kun hän on pienen poikansa yksinhuoltaja. Pääosissa: Charlotte Munck, Kurt Ravn, Peter Mygind, Lisbeth Wulff. Ohjaus: Carsten Myllerup. Käsikirjoitus: Morten Arnfred, Adam Price. Tuotanto: TV2, Tanska.

Hymyilevä mies

(Mannen som log)
Sunnuntaisin klo 22.00
22.7.
Henning Mankellin neljänteen Wallander-romaaniin perustuva tarina moraalista, petturuudesta ja valheista, joita Kurt Wallander kohtaa ja joihin hän itse sortuu, yrittäessään ratkaista oman isänsä kuolemaan liittyvää arvoitusta. Ennen pitkää vastassa on äärimmäisen itsevarma murhaaja, joka kirjoittaa omat lakinsa ja kohtelee ihmisiä niiden mukaan. Kuka määrittelee oikean ja väärän rajan? Pääosassa: Rolf Lassgård. Tuotanto: SVT, Ruotsi. Uusinta.

Usko ja epäilys

(Death in Holy Orders)
Sunnuntaisin klo 22.00
29.7.-5.8.
P. D. Jamesin romaaniin perustuvassa tarinassa St. Anselmin teologisessa koulussa opiskeleva poika kuolee oudoissa oloissa. Siitä käynnistyy monisäikeinen rikostarina, jota ratkomaan tulee St. Anselmin entinen kasvatti Adam Dalgleish Scotland Yardista. Nostalgisen paluun sijasta poliisikomentaja Dalgleish saa pian huomata kohdanneensa uransa ehkä karmaisevimman tapauksen. Pääosissa: Martin Shaw, Robert Hardy, Alan Howard, Hugh Fraser, Clive Wood. Tuotanto: BBC, Iso-Britannia. Uusinta.

Murhahuone

(Murder Room)
Sunnuntaisin klo 22.00
12.-19.8.
Dupaynen perhemuseossa on fasinoiva murhahuone, jonne on koottu monenlaista rikoksiin liittyvää esineistöä. Kun eräs museon johtajista löytyy murhattuna ja tekotapa viittaa museossa esiteltyyn tapaukseen, kutsutaan Alan Dalgliesh apuun. Samalla kun hän selvittelee omistajaperheen kireitä välejä ja peiteltyjä motiiveja, hän joutuu pohtimaan myös suhdettaan vastakkaiseen sukupuoleen. P. D. Jamesin romaaniin perustuva minisarja. Pääosissa: Martin Shaw, Samantha Bond, Kerry Fox, Nicolas Le Prevost. Tuotanto: BBC, Iso-Britannia. Uusinta.

Murhan jäljet

(Waking the Dead, S2-S3)
Sunnuntaisin klo 22.00
26.8. -
Murha ei vanhene koskaan, vaikka jäljet ovat jo kylmenneet. Brittiläinen poliisin erikoisryhmä avaa uudestaan ratkaisemattomia tapauksia vuosien, jopa vuosikymmenien takaa. Uusi teknologia on mullistanut rikostutkinnan, ja sen avulla on mahdollista ratkaista tapauksia tavalla, josta ennen ei osattu edes haaveilla. Ylikomisario Boydin terävä tiimi hallitsee profiloinnin, tekniikan ja jalkatyön sopivassa suhteessa. Ryhmän vanhin juttu on toisen maailmansodan ajalta. Nyt nähdään 16 uutta jaksoa toiselta ja kolmannelta tuotantokaudelta. Sarjan luoja on Barbara Machin (Coronation Street). Käsikirjoitus: Tony McHale, Stephen Davis, Ed Whitmore, John Milne. Pääosissa: Tuotanto: BBC, Iso-Britannia. Pääosassa: Trevor Eve, Sue Johnston, Holly Aird ,Claire Goose, Wil Johnson.

AAMUSARJAT

Serranon perhe

(Los Serrano)
Aamusarja maanantai-perjantai klo 9.00
4.6. –
Muistatteko suositun espanjalaisen Perhelääkäri-sarjan muutaman vuoden takaa? Ykkösen aamusarjapaikalle saadaan jälleen välimerellistä paikallisväriä, kun uuden espanjalaissarjan mukana Serranon eloisa perhe saapuu vieraaksi. Serranon veljekset, Diego ja isoveli Santiago, pyörittävät leipätyökseen pientä ravintolaa kuvitteellisessa Santa Justan kaupunginosassa Madridin liepeillä. Heti ensi jaksossa kuullaan hääkellojen kilinää, kun kolmen pojan isä Diego vie vihille nuorikkonsa Lucía Gomezin, joka työskentelee opettajana. Lucían mukana yhteiseen kotiin muuttaa kaksi tytärtä. Perheen koko tuplaantuu ja nuoriso Marcos, Guille, Curro, Eva ja Teté kyllä pitävät huolen siitä, että talossa riittää vilskettä. Lisää eloa arkeen tuovat Diegon ja Lucían lukuisat avuliaat ystävät ja työkaverit, sekä uusi anoppi Donã Carmen, joka harvoin jää sanattomaksi hänkään. Sarjan ikuisia teemoja ovat ystävyys, avuliaisuus ja leikkimielinen sanailu sukupuolten paremmuudesta. Mutta aina kun apua tarvitaan, sitä myös annetaan. Pääosissa: Antonio Resines, Belen Rueda, Jesús Bonilla, Fran Perea, Víctor Elías, Jorge García, Verónica Sanchez, Natalia Sanchez, Julia Gutierrez Caba. Ohjaus: Alex Pina. Tuotanto: Globomedia, Espanja, 2003.
Lisätietoja www.losserrano.telecinco.es/

Puutarhaetsivät

(Rosemary & Thyme, S2)
Aamusarja lauantai & sunnuntai klo 9.00

13.5.-10.6.
Laura Thyme ja Rosemary Boxer ovat kaksi terävää viherpeukaloista rouvaa, jotka ovat taitavia paitsi puutarhassa myös haistamaan rikoksen. Kukaan ei kiinnitä huomiota puutarhureihin, ja niinpä rouvat onnistuvat usein löytämään johtolankoja, jotka muilta jäävät huomaamatta. Rikolliset joutuvat näissä tarinoissa rouvien vuoksi ahtaalle niin kotisaarella kuin vanhalla mantereellakin. Pääosissa: N: Felicity Kendal, Pam Ferris. T: Carnival Films/Granada, Iso-Britannia. Uusinta.

William & Mary

(William and Mary, S2-S3)
Aamusarja lauantai & sunnuntai klo 9.00
16.6.-22.7.
William ja Mary ovat onnellinen uusperhe. Vaikka tahtoa on, on työlästä sovittaa yhteen neljä lasta ja kaksi aikuista, saati ammatteja jotka kantavat kohdusta hautaan. Hautausurakoitsija Williamin ja kätilö Maryn suhde etenee kuin vuoristoradassa, ja lisäväriä tuovat neljän teini-ikäisen kujeet ja kasvukivut, sekä Maryn iloluontoinen äiti. Molemmat ottavat riskejä urallaan ja elämänvirta kuljettaa muutenkin läpi kosken kuohujen, suvantovaiheesta toiseen. Yhteiselo tuo mukanaan yllätyksiä, jopa haikaran vierailun, ja Williamin ja Maryn yhteinen aika on vähissä. Niinpä ilmapiiri suurperheessä välillä kiristyy ja rakkaus ja keskinäinen luottamus ovat ajoittain kovalla koetuksella. Siitäkö johtunee, että naimisiin ei ole päästy vieläkään… Pääosissa: Martin Clunes ja Julie Graham. Tuotanto: Granada, Iso-Britannia. Uusinta.

Kaukaiset rannat

(Distant Shores, S1-S2)
Aamusarja lauantai & sunnuntai klo 9.00
28.7.-2.9.
Bill Shore, uralleen täysin antautunut plastiikkakirurgi, joutuu elämänsä tulikokeeseen, kun vaimo pakottaa hänet loikkaamaan ulos oravanpyörästä ja muuttamaan täydelliseen takapajulaan, Hildasayn saarelle. Määräaikaiseksi aiottu pesti venähtää yllättäen, ja perhe päättää jäädä saarelle. Juuri kun Bill alkaa olla kuin kotonaan, haluaa vaimo sittenkin palata Lontooseen. Se vain ei kerta kaikkiaan ole enää mahdollista. Sitten saarelle saapuu uusia houkutuksia, ja ennen pitkää edistys uhkaa pilata Hildasayn idyllin. Pääosissa: Peter Davison, Samantha Bond. Tuotanto: Granada, Iso-Britannia. Uusinta.

ILTAPÄIVÄSARJAT

Holby City

(Holby City, S6 + S7)
Iltapäiväsarja maanantai-perjantai klo 15.00
4.6.-31.8.
Lontoolaisen Holby Cityn sairaalan väki jaksaa aina vain puurtaa ja välittää potilaistaan, vaikka on jatkuvasti äärimmäisen paineen alla. Hyvin käsikirjoitetut potilaskertomukset ja ajoittain sairaalan henkilögalleriaa täydentävät uudet ihmiset tuovat sarjaan eloa. Potilaat ovat aitoja tuntevia ihmisiä, joiden kohtalot koskettavat katsojaa siinä missä heitä itseäänkin. Kesän ajan arki-iltapäivisin uusitaan sarjan kuudetta ja seitsemättä tuotantokautta. Tuotanto: BBC, Iso-Britannia. Uusinta.

Diagnoosi: murha

(Diagnosis: Murder)
Iltapäiväsarja ma, ke, pe klo 16.00, la-su klo 14.15
4.6.-2.9.
Kepeän komediallinen rikossarja jatkuu Ykkösen iltapäivissä viidesti viikossa koko kesän ajan. Sarjan puikoissa on leppoisa tohtori Mark Sloan, joka lääkärin leipätyönsä lisäksi onnistuu taitavasti ratkomaan moninaisia murha-arvoituksia. Rakastettavalla tohtorilla tuntuu olevan taipumus vetää murhia puoleensa niin työpaikallaan kuin vapaa-ajallaankin. Usein myös poliisi tekee aloitteen ja hakee häneltä apua rikosten selvittelyssä, miehen oivallinen päättelykyky kun on vertaansa vailla. Ensin nähdään aiemmin esittämättömiä jaksoja 4-6-tuotantokausilta ja niiden jälkeen sarja starttaa uusintakierrokselle 1-3-kausien jaksoista. Pääosassa: Dick Van Dyke. Tuotanto: Viacom, USA. Uusinta.

Murhasta tuli totta

(Murder, She Wrote)
Iltapäiväsarja, ti, to klo 16.00, la, su klo 15.00
5.6.-2.9.
Terävä dekkarikirjailija Jessica Beatrice Fletcher kohtaa rikollisuutta kaikkialla missä liikkuukin. Eipä sillä että hän niitä väistelisi, vaan hän ottaa leppoisasti vastaan kaikki haasteet ja ratkaisee tapauksen kuin tapauksen. Viehättävällä ja empaattisella leskirouvalla on ystäviä joka paikassa, mutta pahaa aavistamattomien murhamiesten ja muiden pahiksien lihassa hän on piikki joka pistää. Tätä viattoman oloista leskirouvaa ei jymäytetä! Dekkarirouvan rikostutkimukset jatkuvat Ykkösen kesäiltapäivissä kevätkaudella neljästi viikossa. Mysteerisarjojen klassikkoa on tuotettu vuosina 1984-1998. TV-sarja pohjautuu Donald Bainin kirjasarjaan. Pääosassa: Angela Lansbury. Tuotanto: Universal, USA. Uusinta.