syyskuu
MA TI KE TO PE LA SU
365 6 7 8 9 10 11
3712 13 14 15 16 17 18
3819 20 21 22 23 24 25
3926 27 28 29 30 1 2
403 4 5 6 7 8 9

13.9.2011

Ohjelmatiedot
Aika Ohjelma


YLE Kuvapalvelu

TV1 KEVäT 2008 AJANKOHTAISOHJELMAT

TV1 » TV1 kevät 2008 ajankohtaisohjelmat

 

Lauantaiseura

lauantaisin klo10.05
Lauantaiseura jatkaa viikoittaisena yhteiskunnallisena keskusteluohjelmana. Ohjelmassa syvennetään ajankohtaisia aiheita, tapahtumia ja ilmiöitä mielenkiintoisten vieraiden kautta. Toimittajana Hannu Lehtilä

A-plus

keskiviikkoisin klo 21.40, uusintana torstaisin klo 13.40
YLE Uutisten taloustoimituksen viikoittainen suora ajankohtaisohjelma A-plus pureutuu taloudessa liikkuviin ilmiöihin ja tapahtumiin. Ohjelmaa isännöi Jyrki Siivonen.
yle.fi/aplus

Ulkolinja

keskiviikkoisin klo 22.00

9.1. Ulkolinja: Kuuba matkalla tulevaisuuteen
(Cuba – a lifetime of passion)
Miltä näyttää Castron jälkeinen tulevaisuus, entä millaiseksi maa Castro kehittyi Castron vallan aikana? Vastaukset ovat täysin erilaisia riippuen siitä, katsotko Kuubaa Floridan salmen puolella Miamista, jossa asuu suuri kuubalainen väestö, vai Kuuban saarelta josta löytyy Castron vankimmat kannattajat. Kolmas vastaus saattaa tulla USA:n hallinnolta, mutta Fidel Castron aikakausi lähestyy joka tapauksessa loppuaan.

16.1. Ulkolinja: Öljy loppuu – mitä sitten?
(Crude awakening)
Maailman öljytuotanto on saavuttanut huippunsa, mutta kysyntä vain kasvaa ja se kasvaa paljon. Miten tämä yhtälö ratkaistaan vai pystytäänkö sitä ratkaisemaan? Tiedemiehet ja poliitikot vastaavat.

23.1. Ulkolinja: Pako Mugaben maasta
(Running for Mugabe)
Kun Zimbabwen poliittinen ja taloudellinen kriisi syventyy entisestään, presidentti Robert Mugaben vallan uhrit pakenevat henkensä edestä. Tuhannet Zimbabwelaiset pakenevat Etelä-Afrikkaan joka viikko, mutta he eivät ole turvassa sielläkään: Zimbabwen salainen poliisi toimii myös maansa rajojen ulkopuolella.

30.1. Ulkolinja: Pohjoismainen Jihad
(Shaheed)
Taistelutahtoiset nuoret muslimimiehet lähtevät Pohjoismaista Pakistaniin, Afganistaniin ja Tshetsheniaan. Heidän unelmansa on islamilainen yhteiskunta, jonka puolesta he ovat tarvittaessa valmiita jopa marttyyrikuolemaan. Mikään hinta ei ole liian korkea, ja he jättävät taakseen lapsensa ja vaimonsa.

13.2. Ulkolinja: Vientituotteena hoitajat
Sairaanhoitajat ovat merkittävä vientituote Filippiineille. Yli satatuhatta hoitajaa on lähtenyt paremman palkan perässä ulkomaille. Monet heistä lähettävät rahaa kotiin ja ovat siten tärkeä osa maan taloutta. Samalla filippiiniläisten omaan terveydenhuoltojärjestelmä horjuu. Sairaaloita on jouduttu sulkemaan pätevän työvoiman puutteesta. Aivovienti koskee myös lääkäreitä. Keväällä 2008 hoitajia ryhdytään tuomaan Filippiineiltä myös Suomeen. Pystyykö kehitysmaa tuottamaan terveysalan ammattilaisia vanhenevan EU:n tarpeisiin ilman, että sen oma järjestelmä romahtaa?
Toimittaja: Ari Lehikoinen. Tuottaja: Vesa Toijonen / YLE.

5.3. Ulkolinja: Putinin perintö
Maaliskuussa Venäjällä järjestettävissä presidentinvaaleissa valitaan seuraaja presidentti Vladimir Putinille. Millaisen maan uusi presidentti saa perinnöksi Putinilta? Maan, joka on käytännössä yksipuoluejärjestelmä; maan, jossa sananvapautta on vain harvoilla. Maan, jossa sekä taloudellista että poliittista valtaa valvoo maan turvallisuuspoliisi, FSB.
Toimittaja: Marko Lönnqvist. Tuottaja: Vesa Toijonen/ YLE.

12.3. Ulkolinja: Viimeiseen hengenvetoon
Huhut ja vedonlyönti Kuuban johtajan Fidel Castron kuolemasta kiihtyivät vuosi sitten, kun ”Comandante Jefe” joutui vaikeaan leikkaukseen. Castro palasi kalpeana takaisin Karibian politiikan parrasvaloihin, valtaa siirretään tosiasiallisesti pois Fideliltä ja kuubalaisia totutetaan ajatukseen, että tulee ”Fidelin jälkeinen aika”.
Viimeiseen hengenvetoon Castro on luvannut arvostella ”amerikkalaisia imperialisteja”.
Toimittaja: Pertti Pesonen. Tuottaja: Vesa Toijonen/ YLE.

21.5. Ulkolinja: Euroopan viimeinen kuolemanrangaistus
Valko-Venäjää kutsutaan usein Neuvostoliiton ulkomuseoksi. Maata itsevaltiaana hallitseva presidentti Aleksander Lukashenko on säilyttänyt voimassa Neuvostoliiton lakikokoelmasta mm. kuolemanrangaistuksen – ainoana eurooppalaisena maana. Toimittaja: Marko Lönnqvist. Tuottaja: Vesa Toijonen/ YLE.

28.5. Ulkolinja: Kansakunnan muisti
Espanjan hallitus haluaa pyyhkiä espanjalaisten muistista kokonaisen aikakauden: kenraali Fransisco Francon diktatuurin, jolloin maata hallittiin rautaisella hansikkaalla vuosina 1936-1975. Kaikki Francon patsaat ja kaikki hänen kauteensa viittaavat kyltit - ”Jumalan ja isänmaan puolesta kaatuneet” poistetaan Espanjan kirkoista. Kaikki eivät kuitenkaan halua unohtaa: omaiset etsivät yhä sisällissodassa kadonneita 35 000 espanjalaista.
Toimittaja: Vesa Toijonen/ YLE.