syyskuu
MA TI KE TO PE LA SU
365 6 7 8 9 10 11
3712 13 14 15 16 17 18
3819 20 21 22 23 24 25
3926 27 28 29 30 1 2
403 4 5 6 7 8 9

18.9.2011

Ohjelmatiedot
Aika Ohjelma
.


YLE Kuvapalvelu

TV1 KEVäT 2008 ASIAOHJELMAT

TV1 » TV1 kevät 2008 asiaohjelmat

 

Basaari

keskiviikkoisin klo 19.00
Keskiviikkoillassa on uusi kiintotähti! Uudistunut ja entistä reteämpi Basaari sivaltaa stereotypioita, koskettaa syvältä ja tarttuu armotta asioiden ytimeen. Inhimilliset tarinat uussuomalaisten elämästä vievät mukanaan sinnekin, minne kaikilla ei ole pääsyä. Teemoitetuissa Basaari-ohjelmissa aihetta ruotivat viisitoistaminuuttisen dokumentin lisäksi sekä juontajat että lyhyet, iskevät näkökulmadokumentit. Kevään aikana käsitellään tabuja ja turvallisuutta, vieraillaan lähiöissä, sairaaloissa ja kouluissa, puhutaan rakkaudesta, kuullaan kurdinaisen selviytymistarina ja seurataan sitä, kuinka kahden perheen tragediasta syntyi yksi uusi perhe. Basaari on suomalaisten ja maahanmuuttajien kohtauspaikka TV1:ssä. Maria Frimanin ja Ghadi Boustanin kyydissä ei huivi kiristä ja ironia on sallittu!
Uudet verkkosivut löytyvät osoitteesta yle.fi/basaari

Kamrat på svenska

sunnuntaisin alkaen 27.1. klo 19.15
Voisiko ruotsalainen olla paras ystäväsi?
Viime tuotantokaudella Kamrat selvitti suomalaisten ennakkoluuloja Venäjää kohtaan. Nyt tarkastelun kohteena ovat Ruotsi ja ruotsalaiset! Kuusiosaisessa sarjassa toimittaja Anna Laine selvittää muun muassa miksi me suomalaiset pidämme kaikkia ruotsalaisia miehiä homoina ja miksi ruotsalaiset ovat niin ärsyttävän hyvännäköisiä ja menestyneitä. Kamratissa tarkastellaan jälleen naapuria maaotteluhengessä - mitkä luuloistamme ovat totta, mitkä tarua?

Oh-hoh mikä päivä!

torstaisin alkaen 10.1. klo 21.50
Millainen on suomalaisen naisen arki? Mitä kaikkea yhteen päivään voi mahtua? Onko arkipäivä perheen pyörittämistä, liikkumista paikasta toiseen, vaihtuvia tilanteita työelämässä, yhteiskunnallista vaikuttamista, kokouksia, lounaita, matkoja… kiirettä ja painetta? Voiko se olla myös aikaa itselle, harrastuksille, ystäville, rauhallinen hetki kahvikupin ääressä, hemmottelua ja juhlia? YLE TV1:n uusi ohjelmasarja Oh-hoh mikä päivä! antaa kevään aikana kysymykseen 15 erilaista vastausta.

Katsojat voivat ehdottaa, kuka on heidän mielestään kiinnostava suomalainen nainen, jonka arkeen he haluaisivat kurkistaa. Kaksi ehdottajaa saa jokaisessa ohjelmassa tilaisuuden tavata tämän kiinnostavan naisen ja vaihtaa ajatuksia hänen kanssaan. Keskustelujen aiheet vaihtelevat siinä missä vieraatkin. Varmaa on, että tulipa vieras sitten tiede-, taide- tai yritysmaailmasta, näkökulma on aina naisten. Oh-hoh mikä päivä! -ohjelman juontaa Päivi Storgård.

Pienten historia

alkaen 9.3. sunnuntai-illoissa
Sarjassa kuvataan lasten omia kokemuksia arjen iloisista, leikeistä, työstä ja sodan kauhuista, opintiestä ja orpolapsen osasta, vitsan vääntämisestä ja pyyteettömästä kiintymyksestä kasvattajaansa kohtaan. Minkälaisia ovat tarinat, jotka ovat olleet niin arkipäiväisiä, että aikalaiset eivät ole nähneet tarvetta merkitä niitä muistiin? On aika antaa lapsen kertoa oma historiansa.

Salaisia paikkoja


Tamminiemen sauna
sunnuntaina 13.1. klo 18.20

Kun Urho Kekkonen presidenttikautensa alkajaisiksi rakennutti Tamminiemen saunan, lähtivät huhut heti liikkeelle. Ketä presidentti saunottaa? Pehmittääkö hän neuvostojohtajia saunassa? Ulkomaisissa lehdissä kirjoitettiin, että suomalaisessa politiikassa menestyminen vaatii löylynsietokykyä ja hyvää viinapäätä.
Tamminiemen saunaa pidettiin 25 vuoden ajan poliittisen vallan salaisena hermokeskuksena, mutta oliko se sitä? Mikä merkitys Tamminiemen saunalla oli päätöksenteossa, ja mitä sauna merkitsi Kekkoselle henkilökohtaisesti? Kuinka monet tärkeät ratkaisut loppujen lopulta syntyivät Tamminiemen saunassa?

Stasin tutkintavankila

sunnuntaina 20.1. klo 18.20

(Secret places. Hohenschönhausen – the remand prison of the GDR) Hohenschönhausenin vankila Berliinin sydämessä oli tarkkaan varjeltu salaisuus aina Saksojen yhdistymiseen saakka. DDR:n aikaan vankilassa säilytettiin oikeudenkäyntiä odottavia poliittisia vankeja. Entiset vangit ja Stasin kuulustelija kertovat kokemuksistaan, joista DDR:ssä visusti vaiettiin. Hoheschönhausenin vankila toimi myös eräänlaisena poliittisten suhdanteiden mittarina. Joskus oman mielipiteensä esittämisestä joutui Hochenschönhauseniin, toisinaan kansalaisten mielenilmaukset sallittiin. Tuotanto: ARD-SWR, ARD-WDR Saksa.
YLE-tuottaja: Marja Paavilainen.

Voimala

maanantaisin alkaen 7.1. n. klo 22
Oletko arjen sankari, joka haluaisit kirjoittaa bestsellerin? Oletko raavas viisikymppinen mies, joka haikailet elämääsi elävää ravintoa? Haluatko kuulla lisää taiteesta, filosofiasta, uskonnosta, viinasta ja seksistä? Voimala on kulttuurin ja elämäntapojen syvällinen keskusteluohjelma. Kun katsot Voimalaa, niin tiedät mistä huomenna pitää töissä puhua. Voimalaa toimittavat Marketta Mattila ja Raisa Rauhamaa. Tuotanto: Ikoni ja Indeksi Oy