syyskuu
MA TI KE TO PE LA SU
365 6 7 8 9 10 11
3712 13 14 15 16 17 18
3819 20 21 22 23 24 25
3926 27 28 29 30 1 2
403 4 5 6 7 8 9

18.9.2011

Ohjelmatiedot
Aika Ohjelma
.


YLE Kuvapalvelu

TV1 KEVäT 2008 ULKOMAINEN DRAAMA

TV1 » TV1 kevät 2008 ulkomainen draama

 Antiikkia ja arvoituksia

(Louis la Brocante)
ma ja ti klo 15.05, 8.1. alkaen
Jokaisella esineellä on tarinansa kerrottavanaan. Näin uskoo sympaattinen antiikkikauppias Louis Roman, joka arvostaa jokaista hankkimaansa esinettä niin paljon että haluaa tuntea niiden tarinan. Siksi hän kohtaa työssään elämän koko kirjon, sillä joillain esineistä on synkkä tai surullinen menneisyys. Antiikkikauppias selvittelee esineiden hämäriä omistussuhteita ja kummallisen usein vastaan tulevia visaisia rikosjuttuja, apurinaan uskolliset ystävänsä, hieman hassahtanut ex-vaimo Maryvonne, veljenpoika Tintin, lapsuudenystävä santarmi Raymond, eikä vähäisimpänä Louis, joka on täynnä lupausta kuin hiomaton timantti. 68-osaisesta humaanista tv-sarjasta on meillä aiemmin nähty ensimmäiset 10 jaksoa.

Blackpool ja Viva Blackpool

torstaisin klo 23.30, 24.1.-6.3
Liikemies Ripley Holden on päättänyt palauttaa Blackpoolin Pleasure Beachin huvikeskuksen entiseen loistoonsa. Kun hänen pelihallistaan löytyy avajaisillan jälkeen nuoren miehen ruumis, on rikoskomisario Carlisle heti vakuuttunut Ripleyn olevan sekaantunut murhaan, hänellä kun on hämärä menneisyys. Löytääkseen todisteet Carlisle seuraa Holdenin jokaista askelta. Miten syvälle ahneus ja oman edun tavoittelu voivat johtaa? Mitä huvikeitaan kimalluksen alta paljastuu? Hurmaavilla musiikkinumeroilla höystetty draamasarja sai jatkokseen elokuvan joka kertoo Ripley Holdenin myöhemmistä vaiheista.

Clarence Streetin lääkäriasema

(The Clinic)
torstaisin klo 22.30, 12.1.-29.5.
Irlantilaisessa kriitikkojen ja katsojien suosimassa draamasarjassa lääkäriaviopari Cathy ja Ed Costello kollegoineen pyörittävät lääkäriasemaa, joka tarjoaa kokonaisvaltaisia terveyspalveluita tavallisille kansalaisille, taloudellisesta asemasta piittaamatta. Potilaiden hoitamisessa on haastetta kyllin, mutta sitä tarjoaa myös henkilökunnan oma elämä. Läheinen työtoveruus tuo mukanaan houkutuksia, joita on joskus kovin vaikea vastustaa.

Diagnoosi: murha

(Diagnosis Murder)
9.1. alkaen iltapäivisin ke, to ja pe klo 15.05
Leppoisa mutta veitsenterävä Mark Sloan tohtoroi lääkärin leipätyönsä lisäksi moninaisia murha-arvoituksia. Niitä hänen tielleen siunautuu: rakastettava tohtori tuntuu suorastaan imuroivan pintaan rikollisia juttuja niin työssä kuin vapaa-aikanaankin. Tohtorin oivallinen päättelykyky kelpaa kyllä poliisillekin, joka hakee häneltä välillä asiantuntija-apua rikosten selvittelyssä. Kepeän komediallisen rikossarjan kausien 4-6 uusintakierros jatkuu Ykkösen iltapäivissä kolmesti viikossa ja niiden päätyttyä nähdään sarjan uusia jaksoja kausilta 7-8.
Pääosassa: Dick Van Dyke.


Elämän lähde

(Pramen Zivota)
19.4. klo 22
Natsi-Saksan Lebensborn-projekti luotiin jalostamaan arjalaista rotua, siihen kelpasivat vain komeimmat SS-upseerit ja kauneimmat nuoret arjalaiset naiset. Vladimir Körner on kirjoittanut tarinan yhdestä heistä. Myös nuori Gretchen valittiin mukaan suvunjalostukseen. Hän menetti viattomuutensa mutta ei jäänyt tuleen makaamaan, ja onnistui lopulta kostamaan kokemansa hirveydet.

Fitz ratkaisee

(Cracker)
sunnuntaisin klo 22.00, 13.1.-9.3.
Ronskia elämää viettävä arrogantti, pelihimoinen Eddie ’Fitz’ Fitzgerald on kriminaalipsykologiaan erikoistunut mies, jonka omassa yhteistyökyvyssä saattaa välillä olla toivomisen varaa, mutta vaistot hänellä ovat kohdallaan. Perheasiansa solmuun saattanut mies paneutuu pakonomaisella innolla rikosjuttuihin ja onnistuu murtamaan rikollisen vastarinnan silloinkin, kun poliisilta loppuvat keinot. Fitz päätyy avustamaan poliisia puolittain vahingossa, mutta virkavalta ymmärtää kyllä pian, millaisen helmen on käsiinsä saanut.

Draamasarja on saanut useita palkintoja ja on yksi toivotuimpia sarjatuttavuuksia myös Suomessa. Alkuvuodesta sarjasta nähdään tarinat Hullu nainen ullakolla, Kun taas sua kaipaan, Vielä sopulikin oppii lentämään, Näytön tarve ja Suuri pamaus.


Gilmoren tytöt

(Gilmore Girls)
sunnuntaisin klo 17.10, 13.1.-24.2.
Rakastetun Gilmoren tyttöjen seitsemännen ja viimeisen tuotantokauden huippukohdat ovat pian käsillä. Millaiseksi muodostuu Lorelain ja aikuistuvan tyttären suhde nyt, kun Roryn valmistuminen lähenee ja vastassa on suuria kysymyksiä joiden edessä on aikanaan ollut jokainen nuori. Riittääkö Lorelailla ymmärrystä Roryn pyrkimyksille nyt, kun edessä on koko tulevaisuus!


Hiljainen todistaja

(Silent Witness)
perjantaisin klo 23.15, 11.1.-8.2.
Hiljaisen todistajan rinnalla kuljetaan kevätkaudella niin uusintajaksojen kuin uusien jaksojenkin myötä. Helmikuulle kestävissä uusinnoissa Sam Ryan kantaa yksinään suurta vastuuta rikoksenuhrien totuudenmukaisen kuolinsyyn selvittämisestä. Mikään ei saa häntä perääntymään hänen tietäessään olevansa oikealla asialla. Oma elämä ja ihmissuhteet tulevat vasta toisella sijalla, ja tämän saavat Samin läheiset tuntea. Ehkäpä sisäinen rauha on elinehto Samille, jonka on helpompi luottaa kylmään faktaan kuin alati katoamisvaarassa oleviin ihmistenvälisiin tunteisiin. Hiljaisen todistajan uudet jaksot alkavat 16.3. sunnuntai-illoissa.

 

Holby Cityn sairaala

(Holby City)
12.1.-31.5.
Elämää vilkkaan Holby Cityn sairaalan käytävillä seurataan keväällä 2008 jo kahdeksatta tuotantokautta. Tiiviissä työyhteisössä henkilökunnan sisäiset suhteet ja keskinäiset välit ovat merkittävässä osassa, vaikka jo pelkästä arjesta selviämisessä hektisessä sairaalassa on haastetta kerrakseen. Onneksi henkilökunnalla riittää myös ilon hetkiä vastapainoksi arjen raatamiselle. Hoitopöydällä tapausten kirjo ei pääse ainakaan kaventumaan. Hyvin käsikirjoitetut potilaskertomukset ja ajoittain sairaalan henkilögalleriaa täydentävät uudet hoitoalan ammattilaiset tuovat sarjaan lisää vipinää. Potilaat ovat aitoja, tuntevia ihmisiä, joiden kohtalot koskettavat katsojaa siinä missä heitä itseäänkin.

Jättimuseon haasteet

(British Museum)
perjantaisin klo 18.30, alkaen 11.1.
Lontoon British Museum on yksi maailman suurimmista museoista sekä kokoelmansa että kävijämäärien puolesta. Mitä sen kulissien takana tapahtuu? BBC:n dokumenttisarja seuraa museon konservaattoreita, taide-esineiden hankkijoita ja kuljettajia, näyttelyjen suunnittelijoita sekä monenlaisia asiantuntijoita työssään. Kymmenosaisessa sarjassa kerrotaan myös suositun museon haasteista: tilanahtaudesta, huonokuntoisista rakennuksista ja kolonialismin aiheuttamista kiistoista.

Kadonnut jäljettömiin

(She’s Gone)
3.5. klo 22
Harry Sands on aina ollut oman onnensa seppä. Kuullessaan Istanbulissa välivuotta viettävän tyttärensä katoamisesta, lähtee huolestunut isä tätä etsimään.
Miljoonakaupungissa häntä odottaa järkytys: tyttären ihanteelliset puheet osoittautuvat silkaksi valheeksi. Miehen epätoivo syvenee etsinnän jatkuessa. Mihin voi enää uskoa, kun on menettänyt tilanteen hallinnan?

Kefalonian murhenäytelmä

(Kefalonia - 8th September 1943) (K15)
26.4. klo 22
Italialainen tv-elokuva saksalaissotilaiden kostotoimista italialaisjoukkoja vastaan Kefalonian saarella Kreikassa syksyllä 1943. Kostotoimet johtivat yhteen sodan pahimmista verilöylyistä.

Midsomerin murhat

(Midsomer Murders)
lauantaisin klo 19.30, 16.2.-31.5.
Isällisen rauhallinen ylikomisario Tom Barnaby tutkii jälleen Midsomerin maaseutukyliä järkyttäviä rikoksia uuden apurinsa ylikonstaapeli Scottin avustuksella. Kahdeksannella tuotantokaudella Barnabyn osana on siivota mädännäisyyden jälkiä muiden muassa hevoskilpailujen, orkideankasvatuksen ja hengellisen lahkon sisäänlämpiävässä maailmassa. Viimeisin kaksiosainen tarina on jopa omiaan pienentämään suositun Plummerin maustekastikkeen myyntitilastoja Midsomerissa...


Monk

lauantaisin klo 19.30, 12.1.-9.2.
Adrian Monk, tuo neuroosien kahlitsema nero, jaksaa porhaltaa nyt jo neljännellä tuotantokaudella sen suuremmin tasaantumatta, olipa se sitten hyväksi tai pahaksi. Tutkimuskohteet ovat jälleen monkmaisen mielikuvituksellisia; tapaukset kattavat pedanttisen tarkkaa analyysiä niin oman pään sisälle kuin ulkoavaruuteenkin. Komediallisen rikossarjan pääosaa esittävä Tony Shalhoub on palkittu roolisuorituksestaan sekä Golden Globe että Emmy-palkinnoilla.


Murhan jäljet

(Waking the Dead)
12.1.-29.3
Murha ei vanhene koskaan, vaikka jäljet ovat jo kylmenneet. Brittiläinen poliisin erikoisryhmä tutkii ratkaisua vaille jääneitä rikosjuttuja ylikomisario Boydin johdolla. Uuden teknologian avulla tapaukset aukenevat uudessa valossa, joskaan kaikki eivät aina toivo todellisten syyllisten löytyvän. Tuotantokausien 2-3 uusinnat lauantain myöhäisillassa jatkuvat maaliskuun loppuun asti.

Naapureita ja ystäviä

(Born and Bred)
ma-pe klo 9.15, 7.1.-15.2.
1950-luvun Britanniaan, Lancashiren maaseutukylään sijoittuva draamasarja kertoo lääkäriasemasta, jota pyöritetään kahden sukupolven yhteisvoimin. Edistyksellisyys törmää välillä seisahtuneisuuteen, ja poika Tom Gilder joutuu kahnaukseen vanhoillisen Arthur-isänsä lääkärinoppien kanssa. Kylänväkeä tarvitaan ajoittain pehmentämään miesten ristiriitoja. Potilasrintamalla on vilkasta, ja yhdellä jos toisellakin kyläläisistä tuntuu olevan yllätyksiä luvassa. Kylässä kohdataan myös traagisia käänteitä.

Nuori Strindberg

(August Strindberg)
21.-22.3.
Nerokas joskin ristiriitainen August Strinderg haluaa palavasti tulla suureksi kirjailijaksi. Tie on pitkä ja kivinen, ja nuorukaisen usko itseensä käy lähellä pohjaa. Köyhyys ja koetut takaiskut ajavat hänet itsemurhan kynnykselle, mutta sammumaton elämänhalu voittaa sittenkin. Ruotsissa jouluna 2007 esitettävä kaksiosainen draama kertoo Augustin kivisestä tiestä maailmankirjallisuuden suurmieheksi sekä hänen kiihkeistä rakkaussuhteistaan, joista yksi oli ylitse muiden. Kielletty suhde aatelisrouva Siri von Esseniin sekä ystävyys taiteilija Olle Montanukseen nousevat keskeisiksi teemoiksi taiteellisella vapaudella kerrotussa Strindbergin tarinassa, joka alkaa vuodesta 1876, kun August oli vielä nuori tuntemattomuus.

Omid Djalili Show

(The Omid Djalili Show)
lauantaisin klo 23, alkaen 26.1.
Omid on huippusuosittu brittiläis-iranilainen koomikko, joka on jo usein esiintynyt myös elokuvatähtenä (mistä hän muistaa ruoskia itseään). Omassa showssaan hän tarjoilee herkullista monikulttuurista jäynää ja sketsejä. Vakiohahmona on mm. näyttelijän uralle aikova tyyppi, joka yrittää tehdä jotain vaikutusta. Vierailevina tähtinä mm. Osama Bin Laden ja amerikkalais-iranilainen etsivä Donny Chicago.

Peter Kingdom

(Kingdom)
perjantaisin klo 19, alkaen 21.3.
Asianajaja Peter Kingdom on komealle kalskahtavasta nimestään huolimatta pienen ihmisen asialla. Peterin moraalinen selkäranka patistaa hänet tekemään parhaansa jokaisen asiakkaansa eteen, olipa sitten juttu suuri tai pieni. Eksentrinen mies saa tyydytystä työnsä hedelmistä, ja elämä on muutenkin mallillaan. Yksi murhe Peterin mieltä kuitenkin painaa: hämärissä oloissa kadonneen veljen kohtalo. Onneksi jäljellä on vielä sisar, elämänhaluinen ja sen riemuista surutta nauttiva Beatrice, joka saa tuhoa aikaan myös kadonneen velipojan edestä. Peter avaa kotinsa ovet maailman tuulista kotiseudun rauhaan palaavalle sisarelleen, eikä mikään ole enää ennallaan.

Ristin kahta puolta

(Holy Cross)
13.3.
Belfastissa vuoden 2001 uutiskuvissa raivoisat väkijoukot huusivat herjauksia pienille koulutytöille, joiden matkaa poliisi suojeli. Syynä raivoon oli se, että katolisten tyttöjen koulumatka kulki protestanttien alueen läpi. Näistä tapahtumista kertova draama kuvaa tilanteen kärjistymistä katolisen ja protestanttisen perheen näkökulmasta, erityisesti perheiden kouluikäisten tyttärien silmin. Se on vaikuttava tarina siitä, kuinka väkivaltainen kasvuympäristö synnyttää lisää väkivaltaa, ja kuinka suurimmat kärsijät aikuisten konflikteissa ovat lopulta aina lapset.


Rouva pääministeri

(The Amazing Mrs Pritchard)
17.5. alkaen
Supermarketin ryhmäesimiehen paikalta luulisi olevan pitkä matka Downing Street 10:n emännäksi, mutta elämä on joskus tarua ihmeellisempää. Ros Pritchard puuttuu kahden käsirysyyn äityvän poliitikon kukkoiluun ja latelee suorat sanat moisesta käytöksestä suorassa lähetyksessä. Kansa havahtuu. Kuka on tämä selkeäsanainen nainen, jolla on mielipiteitä ja rohkeutta sanoa ne ääneen? Rosia pyydetään asettumaan ehdokkaaksi vaaleissa ja miksipä ei. Tuskin hän on toisia tyhjänpuhujia pöllömpi vaihtoehto. Hämmästys on suuri kun sitoutumattomana kisaan lähtevä ehdokas voittaakin vaalit murskaavalla äänimäärällä ja tie pääministeriksi on avoin. Mutta tästähän hämmästyttävän rouva Pritchardin haasteet vasta alkavatkin!


Ruutisalaliitto

(Gunpowder, Treason & Plot) (K15)
5.-12.4. klo 22
Jimmy McGovernin terävä kynä kirjoittaa tällä kertaa Englannin ja Skotlannin kuninkaallisten valtataistelujen värikästä historiaa. Siinä vastakkain ovat katolinen Maria I ja protestanttinen Elisabeth I. Marian valtakausi jäi viisivuotiseksi, mutta tarina jatkuu hänen pojassaan, josta kruunataan aikanaan kuningas Jaakko I. Uskonnollisten vainojen synnyttämä kauna johtaa lopulta katolisten masinoimiin suunnitelmiin räjäyttää Parlamenttitalo ja surmata kuningas. Salajuoni tunnettaan nimellä Ruutisalaliitto.


Ryhmä Pullman

(New Tricks)
perjantaisin klo 23.15, 15.2.-23.5.
Sandra Pullmanin perustama konkaripoliisien iskuryhmä on lunastanut kaikki ne odotukset, joita siltä ei alun perin uskallettu odottaakaan. Kun nämä vanhat koirat käyvät nuuskimaan, ne tekevät sen tyylillä ja elämänkokemuksella. Ja tapaus toisensa jälkeen puhdistuu ratkaisemattomien tapausten pölyttyneistä kansioista. Kuka vielä väittääkään, ettei vanha koira uusia temppuja opi!

Sekopäät

(Bonkers)
5.4. alkaen
Riemukas draamakomedia aikuisista aikuiseen makuun. 20-vuotishääpäivä on hilkulla lipsahtaa ohi, mutta iloluontoinen opettaja Helen järkkää kasaan salamajuhlat. Karkelot kariutuvat jo ennen kuin pääsevät kunnolla vauhtiin, kun muuan nuori nainen ryhtyy esittelemään jälkikasvuaan, jonka isä on tiettävästi Helenin oma rakas aviosiippa. Siltä istumalta Helen näyttää miehelleen ulko-ovea ja ryhtyy suunnittelemaan loppuelämää ilman moista nilviäistä. Kun hairahtuneesta kiviriipasta on päästy eroon, alkaa kotirouvan päiväuneksi muuttuva uusi elämä. Helenin hurjin haave tuntuu käyvän toteen. Fantasioissa löytyy muillakin: Helenin poika pörrää holtittomasti kukasta kukkaan - ja yleensä luvattomaan sellaiseen. Velipojalla on omat murheensa, kun sänkykamariosastolla on kitkaa ja kohta ei kukaan tiedä ollako kukko vai kana... Meno äityy sen verran sekopäiseksi, että sopii kysyä kuka tässä jengissä ei olisi latvasta laho.


Serranon perhe

(Los Serrano)
lauantaisin ja sunnuntaisin noin klo 14.45, 12.1.-19.4.
Viikonloppujen kiehtova kulttuurikylpy Serranon perheen kovaäänisessä ja vikkeläliikkeisessä seurassa jatkuu huhtikuulle saakka. Silloin on nähty uusintana suosikkisarjan ensimmäiset 65 jaksoa, joiden jälkeen voikin alkaa odottelemaan mitä uusia tuulia ensi kesänä nähtävät sarjan uudet jaksot tuovat tullessaan. Kevään kuluessa Eva ja Marcos kiertelevät toisiaan kuin kissa kuumaa puuroa. Yksi sun toinen suvun miehinen jäsen tekee parhaansa kaataakseen öljyä laineille, mutta onnistuu kyllä useammin keittämään entistä sakeamman sopan. Montakohan kertaa hyväluontoinen joskin kuumakalle Diego haksahtaa Santin ja Fitin höynäytyksestä höplään, niin että tämän laajennetun perheen vaimoväellä, Lucíalla, Candelalla ja anoppi Donã Carmenilla, on naurussa piteleminen. Entä kasvavatko perheen tulevaisuudentoivot, Guille, Curro, Teté ja Raúl koskaan aikuisiksi? Nähtäväksi jää myös, oppiiko Diego koskaan muistamaan mikä olikaan sen luottamusta herättävän koulupsykologin nimi, jonka ovi käy Serranon suvun tähden tiuhaan tahtiin.

Sydämen asialla

(Heartbeat)
ma-pe klo 17.08, 7.1. alkaen
Syksyllä aivan alusta alkanut uusintakierros on edennyt siihen, että sarjan ensimmäinen keskushenkilö, leskeksi jäänyt Nick Rowan, on löytänyt uuden onnen. Hän miettii jättäisikö surullisiakin muistoja synnyttäneen Aidensfieldin taakseen uusien haasteiden toivossa. Mutta uusia tulijoita ja ohikulkijoita riittää silti kylän poliisiasemalle, kulkipa heidän elämäntiensä sitten kaltereiden edessä tai niiden takana. Vanha konna Greengrass pyörii tietysti mukana joka tarinassa. Sarja perustuu Peter Walkerin Nicholas Rhea -taiteilijanimellä kirjoittamiin romaaneihin, jotka pohjautuvat osin entisen poliisin omiin kokemuksiin.

Sydän paikallaan

(Where the Heart Is)
ma-pe klo 9.15, 18.2.-29.5.
Kahden terveydenhoitajan tiimi hoitaa potilaita Yorkshiren nummimaisemissa. Skelthwaiten kylän ympäristössä potilaita riittää ja hoitajien päivät täyttyvät kiireisestä joskin palkitsevasta hoitotyöstä asiakkaiden kotona. Naiset tapaavat paljon myös vapaa-aikanaan, ovathan he paitsi läheisiä työtovereita myös sukulaisia. Keski-ikää lähestyvän Peggy Snown veli on naimisissa Ruth Goddardin kanssa, joka juuri odottaa ensimmäistä lastaan. Vaikka naiset ovatkin eri-ikäisiä, on heidän lähellään lämmin ystävyys joka heijastuu asiakkaiden iloksi myös heidän työhönsä. TV1 on esittänyt sarjasta aiemmin ensimmäiset 46 jaksoa, ja niiden lisäksi nähdään nyt 28 ennen esittämätöntä jaksoa.


Tohtorit

(Doctors)
ma-pe klo 14.30, 7.1.-2.5.
Arki-iltapäivät kuluvat leppoisasti seuratessa elämä hektisen Mill Health Centre –terveysaseman liepeillä. Täpötäysissä odotustiloissa odottamaan kyllästyneiden potilaiden tunteet kuohahtavat ajoittain, mutta siitä selvitään hurtilla huumorilla ja ronskilla asenteella, jota henkilökunnalle on onneksi kosolti siunaantunut. Sarjan keskushenkilönä ahkeroi tohtori Brendan ’Mac’ McGuire.


Viisi ystävää taivaassa

(Five People You Meet in Heaven)
24.-31.5.
Mitch Albomin menestysromaaniin perustuva tarina miehestä, joka kuolee yrittäessään pelastaa pikkutytön. Kuolemansa jälkeen hän kohtaa henkilöitä ja tapahtumia, joiden merkityksiä hän ei elämässään oivaltanut.

Waterloo Roadin koulu

(Waterloo Road)
perjantaisin klo 19.00, 11.-18.1.
Waterloo Roadin koulussa yksikään päivä ei ole ollut tasainen, mutta toisen tuotantokauden päätteeksi opettajanhuoneessa koetaan tragedia. Jack ja Andrew joutuvat myös taistelemaan yhä kovenevan vastuksen kanssa. Iskeekö uhka kouluun sisältäpäin?


Ystävä vai vihollinen

(Kindness of Strangers)
10.-17.5.
Uranainen Ellie tulee 40-vuotiaana raskaaksi. Saatuaan kaksoset hän yrittää suoriutua yksinään lastenhoidon ja työn oravanpyörästä, ja Ellie alkaa uupua pahasti. Onnekseen hän kohtaa ystävällisen naisen, joka tarjoaa apuaan. Fionasta ja Elliestä tulee erottamattomat, ja elämä näyttää vaihteeksi ruusuiselta. Hiljalleen pahenevasta masennuksesta kärsivän Ellien mieleen ui pelottava epäilys. Onko Ellien sairas mieli kuvitellut kaiken?