syyskuu
MA TI KE TO PE LA SU
365 6 7 8 9 10 11
3712 13 14 15 16 17 18
3819 20 21 22 23 24 25
3926 27 28 29 30 1 2
403 4 5 6 7 8 9

25.9.2011

Ohjelmatiedot
Aika Ohjelma
.


YLE Kuvapalvelu

TV1 SYKSY 2007 ASIAOHJELMAT

TV1 » TV1 syksy 2007 asiaohjelmat

 

Asiaohjelmat

Elämä pelissä

torstaisin klo 21.50
Elämäntaparemontissa ovat Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen, rocklaulaja Marjo Leinonen, HIFK:n toimitusjohtaja
Pentti Matikainen, tuottaja Raakel Lignell, sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä ja festivaalipromottori
Jani ”Wallu” Valpio. Kuka onnistuu, kuka repsahtaa?
Päähenkilöiden tukena ovat henkinen valmentaja Heimo Langinvainio, ravitsemusasiantuntija Patrik Borg ja liikuntavalmentaja
Donata Pennanen. Avausohjelma on nauhoitettu ennen päähenkilöiden elintaparemontin alkua. Juontajina
toimivat Marco Bjurström ja Heli Koskela.
Tuotanto: Tarinatalo ja YLE.
yle.fi/elamapelissa

Härkää sarvista

maanantaisin noin klo 22.00
Kun pelkkä empatia ei enää riitä, on aika tarttua Härkää sarvista. Aram Aflatunin juontama keskusteluohjelma käsittelee raikkaasti yhteiskunnallisia ongelmia ja ihmiskohtaloita. Studioon on kutsuttu ihminen, joka on elämänsä risteyskohdassa. Hänen on tehtävä ratkaisuja, jotta hän pääsee elämässään eteenpäin. Studiossa on myös päävieraan kohtalotovereita, tuttuja, asiantuntijoita tai tavallisia kansalaisia, jotka tekevät parhaansa päähenkilön auttamiseksi. Samalla he auttavat monia katsojia, jotka painivat samankaltaisten ongelmien kanssa. Tavoitteena on saada päävieras ottamaan ensimmäiset askeleet kohti omaa ratkaisuaan. Tuotanto Kari Tervo, Tarinatalo ja Juho-Pekka Rantala, YLE Asiaohjelmat.

Kirppis Risain

tiistaisin klo 16.30
Uusinta torstaisin klo 14.00
Ohjelmassa kierretään kulkukaupoilla eri puolella Suomea ja stailataan kirppis-lookia. Lisäksi toisena painoksena mukana tunnelmia lauantain Kirppis-ohjelmasta. Ohjelmaa isännöi Tuomas Kiukas. Tuotanto: Mari Kiukas, YLE Asiaohjelmat.
Katso ohjelma YLE Areenassa!
yle.fi/kirppis

Kirppis

lauantaisin klo 9.05
Juontajakaksikko Anu Braskin ja Ari Auran vieraineen tapaat lauantaiaamuisin suorassa lähetyksessä kirpputori Valtterista. Mikä on rakkain, entä turhin tavarasi? Ohjelmassa tehdään löytöjä, risainataan vanhasta uutta ja tavataan myös intohimoisia keräilijöitä. Tuotanto: Mari Kiukas, YLE Asiaohjelmat.
Katso ohjelma YLE Areenassa!
yle.fi/kirppis

Ilona Rauhala

tiistaisin klo 18.30
Ilona Rauhala on 35-vuotias psykologi ja henkilökohtainen valmentaja, joka ohjelmassaan löytää vastaukset arkielämästä tuttuihin ongelmiin. Syksyn 2007 aiheita ovat mm. parisuhteeseen ja vanhemmuuteen liittyvät kysymykset. Ilona auttaa konkreettisesti ihmisiä, joilla on tällä hetkellä akuutti ongelma tai kysymys, johon he hakevat vastausta. Kunkin jakson vierasta ohjataan löytämään ongelmansa ydin, tarttumaan siihen ja löytämään ratkaisut. Ilona Rauhalan ammattitaito ja elämäniloinen asenne luovat oivan pohjan avata lukkiutuneita tunteita ja luutuneita käsityksiä. Tuotanto: Jenni Säntti, Filmiteollisuus ja Juho-Pekka Rantala, YLE Asiaohjelmat.

Basaari ja Mundo

keskiviikkoisin alkaen 5.9. klo 18.30
uusinta lauantaisin klo 12.30

Paraatipaikalle siirtyvä Basaari raportoi henkilökuvien kautta monenkirjavasta Suomesta. Syksy aloitetaan Rainer Frimanin seurassa, jouluna tutustutaan Mustaan Saaraan, Euroopan romanien pyhimykseen. Väliin mahtuu monenlaisia tarinoita – tavataan mongolialainen teurastaja, perheväkivallasta toipuva afrikkalaisnainen ja tyttö, jolla on kolme erimaalaista mummoa, pelataan katukorista ja pohditaan improvisaation sääntöjä taiteilijan näkökulmasta. Oman tyylinsä luonut Mundo jatkaa Basaarissa tutulla paikallaan ja tarjoaa pureskeltavaksi oivaltavia lyhytdokumentteja. Tuotanto: YLE Asiaohjelmat.
yle.fi/basaari
yle.fi/mundo

Prisma Studio

keskiviikkoisin klo 19.00 TV1
Lähde Prisma Studion mukana matkalle solusta supernovaan, esihistoriasta tulevaisuuteen. Prisma Studio esittelee tutkijat ja keksijät, tiedemaailman huiput ja arkisten asioiden tieteelliset taustat. Miten uusimmat keksinnöt syntyvät? Prisma Studion mukana pääset sinne, missä tiedettä tehdään - maastoretkille, laboratorioon ja tutkijankammioihin. Tuotanto: Maarit Puttonen, YLE.
www.yle.fi/teema/tiede/prisma_studio

Priima

torstaisin klo 18.30
Priimaa sen olla pitää! Puhuttelevaa asiaa aikuisille, kun elämässä on uusi vaihe. 50-vuotisjuhlat takana, lapset maailmalla, asuntolainat maksettu – onko nyt enemmän aikaa omalle elämälle ja omille unelmille? Priima tuo elämänilon ja elämänkokemuksen kursailematta esiin ja samalla innostaa katsojia toteuttamaan unelmiaan. Idearikas makasiinilähetys tarjoaa myös mielenkiintoisia henkilökuvia, virikkeellisiä faktapaketteja ja ajatuksia kehon ja mielen huoltamiseen. Ja toki mukana on ihmissuhteiden laaja kirjo. Priiman kotistudiota emännöi radiosta tuttu Tarja Närhi ja isännöi markkinointialan konkari Jari Kostamo. Tuotanto: Juho-Pekka Rantala, YLE Asiaohjelmat.
yle.fi/priima

Kuningaskuluttaja

torstaisin klo 19.15
uusinnat ma klo 16.30 ja pe klo 10.30
Leipä ei homehdu ja känny oikuttelee! Entä mistä töpselistä tulee vihreää sähköä? Kuluttajan ahdistusta helpottaa journalistinen lifestyle-ohjelma, Kuningaskuluttaja! Ohjelmaa juontaa Noora Vanhanen. Tuotanto: Mari Kiukas, YLE Asiaohjelmat.
Katso ohjelma YLE Areenassa!
yle.fi/kuningaskuluttaja

Antiikkia, antiikkia

lauantaisin klo 18.15
Antiikkia, antiikkia -sarjan uusintoja Wenzelin ja Roosan seurassa. Mukana mm. Lontoon Portobello sekä Pariisin ja Amsterdaminkirpputorit. Tuotanto: Tarinatalo Oy.

Aamusydämellä

sunnuntaisin klo 9.05
Aamusydämellä on sunnuntaiaamujen intiimi kohtauspaikka. Keskusteluohjelmassa tutustutaan kahteen ihmiseen, joita yhdistää yhteinen kokemus, asia tai suhde. He voivat olla ystäviä, sisaruksia, työtovereita, pareja tai ihmisiä, joita yhdistää samankaltainen kohtalo. Millaisia tarinoita syntyy kahden ihmisen suhteiden iloista ja suruista, onnesta ja pettymyksistä, saavutuksista ja menetyksistä? Ohjelmaa juontavat syksyllä 2007 vuorotellen Hilla Blomberg ja uutena kasvona Kimmo Saares. Tuotanto: Juho-Pekka Rantala, YLE Asiaohjelmat.
yle.fi/aamusydamella

Lääketiede

Raskaaksi 60-vuotiaana
16.9. klo 12.30
Nyt voimme pysäyttää biologisen kellon ja käynnistää sen taas, kun aika on sopiva! Nykynainen on törmäyskurssilla biologisen kellonsa kanssa: monet yrittävät saada ensimmäisen lapsensa aivan liian vanhoina, ja usein silloin on jo myöhäistä. Mutta tiede voi saada aikaiseksi pieniä ihmeitä. Jäädyttämällä munasolut nainen voi valita, koska haluaa tulla raskaaksi. Vaihdevuodet on peruttu! Tuotanto: Tanskan televisio (DR).

Rokotus syöpää vastaan
23.9. klo 12.30
Joka vuosi Tanskassa kuolee 200 naista kohdunkaulansyöpään, mutta nykyään nuoret tytöt voidaan rokottaa tautia vastaan. Uusimman teknologia avulla yritetään myös parantaa pitkälle kehittyneitä syöpäsairauksia kuten melanoomaa, rintasyöpää ja munuaissyöpää. Tuotanto: Tanskan televisio (DR).

Räätälöityjä lääkkeitä
30.9. klo 12.30
Yliannostukset, virhediagnoosit ja sivuoireet ovat historiaa, kun tulevaisuuden lääkkeillä voidaan vaikuttaa suoraan perintötekijöihimme. Sairauksien DNA-tutkimusten avulla voidaantulevaisuudessa poistaa sairaudet. Tuotanto: Tanskan televisio (DR).

Ylen avoin yliopisto: Islam Euroopassa

sunnuntaisin alkaen 7.10. klo 12.30
uusinta maanantaina 22.30

Islam Euroopassa -sarja tutustuttaa muslimien juhlaan ja arkeen yhdeksässä eri maassa. Kuinka nykymuslimi sovittaa yhteen uskon ja eurooppalaisen elämäntavan? Onko muslimien ja muun väestön vastakkainasettelussa kyse enemmän kulttuurien kuin uskontojen eroista? Suomesta kertovassa avausjaksossa haastatellaan menestyneitä suomalaisia muslimeita, Batulo Essayek Mohammed ja Atik Ismailia. Kuinka suuri rooli islamilla on kasvatuksessa?
yle.fi/ylenavoin

Ylen avoin yliopisto: Suomalainen nimistö

sunnuntaisin alkaen 9.12. klo 12.30
Uusinta maanantaisin klo 22.30

Risupäästä Rissaseen, Hiidenkivestä Pyhäjärveen. Suomalaisten paikkojen ja sukujen nimet ovat käytännön välineitä että identiteetin lähteitä. Sirkku Vepsäläisen toimittamassa sarjassa pohditaan, mitä paikannimet kertovat maamme historiasta, ja miksi juuri Virtanen on Suomen yleisin sukunimi. Tuotanto: Hyppe Salmi, YLE.
yle.fi/ylenavoin

Tutkimusmatkailijat

sunnuntaisin n. klo 19.15
uusinnat maanantaisin klo 10.30 ja tiistaisin klo 16
Tutkimusmatkailijat vie meidät suomalaisten tutkijoiden jalanjäljille eri puolille maailmaa. Pehr Kalm lienee ollut 1700-luvun tunnetuin suomalainen, jonka kuvaukset Pohjois-Amerikasta on klassikko. Edward Westermarckista tuli kuuluisa sosiologi Marokossa tekemiensä tutkimusten vuoksi. Gunnar Landtmanin valokuvat papualaisista ovat sen ajan helmiä, samoin kuin palestiinalaista kylää tutkineen Hilma Granqvistin otokset ja muistiinpanot. Kielinero G.J. Ramstedt teki kuuluisat seitsemän retkeään itään päätyen suurlähettilääksi Japaniin. Uusintoja ja uusia jaksoja. Tuotanto: Coolvision Oy, YLE-tuottaja Armi Kyynäräinen.

Sukupuu

sunnuntaisin alkaen 18.11. klo 19.15
Paluu juurille on kiinnostavaa – vaikka vieraankin suvun oksia pitkin. Sukupuussa päästään Suomen ja maailman tärkeimpiin tapahtumiin yhden yksilön ja hänen sukunsa henkilöiden ja tarinoiden kautta. Yhtä sukua on tutkittu 1500-luvulle, toisen suvun juuria päästään nippa nappa 1800-luvun alkuun. Kiinnostavia kohtaloita löytyy kaikista suvuista. Oppaana Sari Kaasinen. Tuotanto: Susamuru Oy.
yle.fi/sukupuu

Muistikuvaputki

sunnuntaisin alkaen 11.11. klo 21.15
Vuonna 1957 televisiovastaanottimen omistajilla oli jo paljon nähtävää Suomessa! Koelähetykset muuttuivat säännöllisiksi, kun Suomen Televisio aloitti toimintansa 1.1.1958. Muistikuvaputki kunnioittaa kotimaisten tv-ohjelmien 50-vuotista historiaa kertomalla, mitä katsojien mieleen on parhaiten jäänyt. Virallisen historiikin sijasta luvassa on häpeämätöntä nostalgiaa, lapsuuden pelkoja, outoja tunnustuksia, naurua ja hurmiota - ja estotonta kanavapujottelua!
Unohtumattomimpia tv-muistojaan kertoo 155 katsojaa ympäri Suomea. Matkaoppaana toimii rouva Ruutu, joka liikkuu ruudussa kuin kotonaan. Muistikuvaputkessa oman osansa saavat huumori, lastenohjelmat, visailut, puheohjelmat ja tv-draama. Sarjan aluksi muistellaan kaikkein katsotuimpia tv-ohjelmia ensimmäisestä kuukävelystä Lauantaitansseihin ja kuninkaallisista häistä missikisoihin. Toimittajat, käsikirjoittajat ja ohjaajat: Kati Sinisalo ja Harto Hänninen. Tuotanto: Helena Kokko, YLE Kulttuuri.

Kansallistietäjä

6.12. klo 17.10
Kansallistietäjä on tietokilpailu, jossa etsitään itsenäisen kansakuntamme arjen parhaiten tuntevaa suomalaista. Matkalla kansallistietäjäksi -esittelyjakso esitetään itsenäisyyspäivänä, ja silloin tutustutaan kilpailuun, sen aiheisiin ja rakenteeseen sekä ennen kaikkea kilpailun 16 fi nalistiin, joiden matka alkoi Radio Suomessa järjestetystä esikarsinnasta viime kesänä. Ketkä ovat nämä tietäjät, mistä he tulevat ja mikä heitä inspiroi? Ohjelman juontaa ja koko tietokilpailusarjaa isännöi Lasse Lehtinen. Kansallistietäjä-tietokilpailu vuoden 2008 alusta alkaen.Tuotanto: Nordisk Film. YLE-tuottaja Mari Kiukas.