syyskuu
MA TI KE TO PE LA SU
365 6 7 8 9 10 11
3712 13 14 15 16 17 18
3819 20 21 22 23 24 25
3926 27 28 29 30 1 2
403 4 5 6 7 8 9

13.9.2011

Ohjelmatiedot
Aika Ohjelma


YLE Kuvapalvelu

TV1 SYKSY 2007 ULKOMAINEN DRAAMA

TV1 » TV1 syksy 2007 ulkomainen draama

 

Ulkomainen draama

Kansainvälinen kotikatsomo

tiistaisin klo 21.00
Ulkomaista draamaa parhaimmillaan.
Tulevat ohjelmat »

Aamusarja
maanantaista perjantaihin klo 9.15

Elämää Ballykissangelissa
(Ballykissangel)
3.9.–23.10.
Idyllisen kaunis irlantilaispikkukaupunki saa äimistelemistä, kun sinne rantautuu uusi asukki. Uusi pappi, isä Peter Clifford, herättää hilpeyttä leppoisissa asukkaissa ja saa tottua jatkuvaan leikinlaskuun, sillä seurakunnan koiranleuat eivät malta tukkia suitaan. Kovin palavalla tunteella Isä Peterin touhuihin suhtautuu myös viehättävä baarinpitäjä, mutta hiljalleen negatiivinen ensikohtaaminen muuttuu ystävyydeksi, ja olisi siinä aineksia suurempiinkin tunteisiin. Ja sen tietää kohta jokainen kaupunkilainen - siitä pitävät hyvää tarkoittavat kielikellot huolen.
Pääosissa: Stephen Tompkinson, Dervla Kirwan, Tony Doyle. Ohjaus: Richard Standeven, Paul Harrison. Käsikirjoitus: Kieran Prendiville, John Forte. Tuotanto: BBC; Northern Ireland.

Kyläsairaala
(The Royal)
22.11.–26.12.
St Aidan’s Royal Free Hospital Elsinbyn merenrantakaupungissa kutsuu jälleen joukkoonsa. Nämä uusintajaksot ovat sarjan kolmannelta ja neljänneltä tuotantokaudelta. Sarja on Sydämen asialla -sarjan luojan Nicholas Rhean kynästä, ja sen tunnelma on vähintään yhtä leppeä ja humaani, aitoa 60-luvun svengiä unohtamatta. Arkinen aherrus pitää tohtorit ja hoitajat jatkuvassa liikkeessä, ja välillä joudutaan miettimään kimurantteja sairaskertomuksia. Lämpimillä ihmissuhteilla on tärkeä merkitys Kyläsairaalan väelle, ja varsinkin tohtoreiden Weatherill ja Ormerod suhde rullaa kuin vuoristoradassa.
Pääosissa: Wendy Craig, Robert Daws, Amy Robbins. Uusinta. Tuotanto: Granada, Iso-Britannia.

Naapureita ja ystäviä
(Born and Bred)
alkaen 28.12.
1950-luvun Britanniaan, Lancashireen Ormstonin pikkukylään sijoittuva draamasarja kertoo lääkäriaseman arjesta ja sen lääkäreistä jo toisessa polvessa. Nuori Tom on hakenut oppinsa kaupungista ja on modernin edistyksen kannalla, siksi hän joutuukin usein törmäyskurssille isänsä Arthur Gilderin kanssa. Kylänväkeä tarvitaan usein puskuriksi kahden jääräpäisen miehen välille. Potilasrintamalla on vilkasta, ja kylässä kohdataan myös traagisia käänteitä. Draamasarja on esitetty aiemmin FST5:llä.
Pääosissa: Michael French, James Bolam, Jenna Russell. Tuotanto: BBC, Iso-Britannia.

Iltapäiväsarja
maanantaista perjantaihin klo 14.30
viikon jaksojen uusinnat lauantaisin klo 15–16 ja sunnuntaisin klo 14.30–16

Tohtorit
(Doctors)
3.9.–
Arki-iltapäivien uusi sarjatuttavuus pyörii hektisen Mill Health Centre –terveysaseman liepeillä, jossa täpötäysien odotustilojen tunteet välillä kuohahtavat. Kovasta kiireestä ja kireästä ilmapiiristä selvitään hurtilla huumorilla ja ronskilla asenteella, ja sitä tällä porukalla tuntuu piisaavan. Sarjan sydämenä, roolinimeltään Brendan ’Mac’ McGuire, ahkeroi leppoisa Christopher Timothy. Kaikenkarvaisten ystävien eläinlääkärinä tutuksi tullut kasvo on vaihtanut kumiterät sisäkenkiin, mutta edelleen kotikäynneillä voi olla vastassa vaikka mitä! Rankat vuodet ovat jättäneet häneen jälkensä, mutta sitä pontevammin hän osaakin neuvoa potilaitaan, miten pitää elää, jos elämästä mielii selvitä hengissä.
Pääosissa: Christopher Timothy, Ariyon Bakare, Corrinne Wicks. Tuotanto: BBC, Birmingham.

Iltapäiväsarja
maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin klo 15.05

Diagnoosi: murha
(Diagnosis Murder)
3.9.–21.12.
Leppoisa mutta veitsenterävä tohtori Mark Sloan onnistuu lääkärin leipätyönsä lisäksi ratkomaan taitavasti moninaisia murha-arvoituksia. Niitä hänen tielleen siunautuu: rakastettava tohtori tuntuu suorastaan imuroivan pintaan rikollisia juttuja niin työssä kuin vapaa-aikanaankin. Kepeän komediallisen rikossarjan kausien 1-3 uusintakierros jatkuu Ykkösen iltapäivissä kolmesti viikossa syksylläkin. R: Dick Van Dyke. Tuotanto: Viacom, USA.

Iltapäiväsarja
tiistaisin ja torstaisin klo 15.05

Murhasta tuli totta
(Murder, She Wrote)
4.9.– 6.12.
Päältä pehmeä, sisältä piinkova ja terävä mutta aina lempeän tähtisilmäinen murhien kruunaamaton kuningatar Jessica Beatrice Fletcher vaanii rakkaiden rikollistensa jokaista askelta koko kesän ajan kahdesti viikossa. Kevään ja kesän aikana nähtävät jaksot ovat uusintoja vuoden takaa. Tätä mysteerisarjojen klassikkoa on tuotettu vuosina 1984-1998, ja se pohjautuu Donald Bainin kirjasarjaan. Pääosassa: Angela Lansbury. Tuotanto: Universal. USA.

Iltapäiväsarja
maanantaista perjantaihin klo 17.08
uusinta maanantaista perjantaihin klo 11.05

Sydämen asialla
(Heartbeat)
alkaen 3.9.
Syyskuussa toteutuu lukuisten katsojien toive, kun rakastettu brittisarja Sydämen asialla pyörähtää uusintakierrokselle aivan ensimmäisestä jaksosta asti. Sarjaa esitetään viidesti viikossa arkipäivisin. Poliisikonstaapeli Nick Rowan jättää taakseen sumuisen Lontoon ja muuttaa vaimonsa kotiseudulle Yorkshiren idyllisiin maisemiin. Alkuluimistelun jälkeen kylän väki ottaa uudet asukkaat osaksi joukkoaan ja rauhanomainen rinnakkaiselo voi alkaa. Sydämen hyvyys ja leppoisa henki ovat Aidensfi eldissa aistittavissa, ja sydämet sykkivät ihanan 1960-luvun musiikin tahtiin. Tuotanto: Granada, Iso-Britannia.

Clarence Streetin lääkäriasema

(The Clinic)
Torstaisin klo 22.40
Uusi sarja alkaen 25.10.
Lääkäriasema Dublinin paremmalla puolella ottaa nyt vastaan Suomessakin. Lääkäriaviopari Cathy ja Ed Costello pyörittävät vastaanottoa, joka hoitaa potilaita laidasta laitaan: ketään ei käännytetä ovelta. Palvelujaan tarjoavat myös homeopaatti, fysioterapeutti ja plastiikkakirurgi, joten klinikalla saa kuntoon niin ruumiinsa, sielunsa kuin väsähtäneen ulkonäkönsäkin. Rutiineissa mukana häärivät myös vastaanottoapulaiset sekä kirjanpitäjä, jolla on silmää mieskauneudelle. Irlantilaissarja on purrut sekä katsojiin että kriitikoihin ja saanut lukuisia palkintoja.
Pääosissa: David Wilmot, Aisling O’Sullivan, Geraldine Plunkett, Dominic Mafham. Käsikirjoitus: Shonda Rhimes. Tuotanto: Parallel Film Productuins / RTÉ, Irlanti.

Waterloo Roadin koulu

(Waterloo Road)
Perjantaisin klo 18.55

alkaen 7.9.
Valta Waterloo Roadin koulussa vaihtuu, kun rehtori saa hermoromahduksen ja tehtävään määrätään vastentahtoinen Jack Rimmer. Koulutyö on tervanjuontia niin oppilaista kuin opettajistakin, ja ilmapiiri on lähempänä hiekkalaatikolla nahistelevia mukuloita kuin oppimiselle suotuisaa ympäristöä. Mikä neuvoksi? Apulaisrehtoriksi palkataan idealistinen eliittikoulun kasvatti Andrew Treneman, joka usko kovaan kuriin on horjumaton. Kuinka käy Waterloo Roadin koulussa?
Pääosissa: Jason Merrels, Jamie Glover, Angela Griffin. Käsikirjoitus: Maureen Chadwick, Ann McManus. Tuotanto BBC / Shed Production, Iso-Britannia.

Perjantaisin klo 23.30

Midsomerin murhat
(Midsomer Murders)
6.7.–12.10. perjantaisin klo 23.30
Ylikomisario Tom Barnaby jatkaa tutkimuksiaan Midsomerin maalauksellisissa maisemissa seitsemännen kauden uusintajaksoissa, joita riittää lokakuulle asti. Idyllinen englantilainen maalaisrauha rikkoutuu kerran toisensa perään, ja Barnabya kaivataan apuun. Midsomerin murhat on yksi Englannin suosituimpia poliisisarjoja ja ylikomisario Barnaby on hurmannut katsojia jo yli 200 maassa.
Pääosissa: John Nettles, John Hopkins, Jane Wymark. Tuotanto: Bentley Production, Iso-Britannia.

Hiljainen todistaja
(Silent Witness)
12.10.–4.1. perjantaisin klo 23.30
Irlantilaissyntyinen Sam Ryan on arvostettu kuolinsyyntutkija-oikeuslääkäri, jolle edesmenneiden potilaidensa ihmisarvoinen kohtelu on hyvin tärkeää. Hän panostaa tapauksiinsa usein enemmän kuin häneltä odotetaan, joten poliisi kokee välillä Samin astuvan heidän tontilleen. Samilla on läheiset suhteet perheeseensä, jolle leskeksi jäänyt nainen omistaa lähes kaiken vapaa-aikansa. Uusinta.
Pääosissa: Amanda Burton, William Armstrong, John McGlynn. Tuotanto: BBC, Iso-Britannia.

Holby Cityn sairaala

(Holby City)
Lauantaisin klo 16.00

8.9.–22.12.
Kesäuusintojen jälkeen Holby Cityn sairaalan uudet jaksot palaavat tutulle ohjelmapaikalleen, kun seitsemäs tuotantokausi alkaa. Kiireisen Holby Cityn sairaalan väki jaksaa aina vain puurtaa ja välittää potilaistaan, vaikka on jatkuvasti äärimmäisen paineen alla. Onneksi henkilökunnalla riittää myös ilon hetkiä vastapainoksi arjen raatamiselle. Hyvin käsikirjoitetut potilaskertomukset ja ajoittain sairaalan henkilögalleriaa täydentävät uudet hoitoalan ammattilaiset tuovat sarjaan lisää vipinää.
Tuotanto: BBC, Iso-Britannia.


Lauantaisin klo 19.30

Yorkshiren etsivät
(Dalziel & Pascoe)
1.9.–20.10. lauantaisin klo 19.30
Yorkshiren kumpuilevissa maisemissa kuohuu jälleen, kun yrmyn vanhan äijän mantteliaan ylpeästi kantava Andy Dalziel ja paljon pehmeämpi Peter Pascoe selvittelevät rikosjuttujaan. Tällä yhdeksännellä kaudella niin perin erilaisten miesten yhteistyön arvo ja etenkin heidän keskinäiset suhteensa punnitaan tarkkaan, sillä Pascoe joutuu autokolarin seurauksena kriittiseen tilaan ja Dalziel osoittautuu yllättävän herkäksi ja välittäväksi ihmiseksi.
Pääosissa: Warren Clarke ja Colin Buchanan. Tuotanto: BBC, Iso-Britannia.

Monk
(Monk)
lauantaisin 27.10–22.12. klo 19.30
Adrian Monk, tuo neuroosien kahlitsema nero, porhaltaa taas: nyt sukelletaan neljänteen tuotantokauteen. Syksyn mittaan yliherkän ja epätasapainoisen miehen rikostutkinnallisia neronleimauksia edesauttavat - tietämättään tosin – eräs taapero, jonka myötä Monkista sukeutuu hetkeksi kelpo isähahmo, sekä ketaransa oikaissut kyyhkynen. Sujahtaapa Monk sukkelasti myös valkoiseen partaan ja punaiseen pömppövatsakostyymiin saadakseen selville, kuka yritti myrkyttää korkea-arvoisen poliisikomentajan. Komediallisen rikossarjan pääosaa esittävä Tony Shalhoub on palkittu roolisuorituksestaan sekä Golden Globe että Emmy-palkinnoilla. Tuotanto: NBC Universal, Iso-Britannia.

Lauantaisin klo 22.00

Sisarrakkautta
(The Chase)
15.9.-3.11. lauantaisin klo 22.00
Yorkshireläisen eläinlääkäriaseman, Chasen, omistaja ilmoittaa hääjuhlassaan jäävänsä eläkkeelle ja jättävänsä hoitohommat perinnöksi tyttärilleen. Toinen tyttäristä, Anna, on viimeisillään raskaana ja toinen, Sarah, täytyy repiä paikalle Lontoosta. Eläinlääkäriasemalla on potilaita jonoksi asti, mutta henkilökunta keskittyy epäolennaiseen ja varsinkin varustelutasossa on parantamisen varaa. Sarahin ja Annan ahkeroidessa karvaisten potilaiden hyväksi heitä ympäröivät ihmiset osoittautuvat usein raadollisiksi, eikä uudella anopillakaan ole puhtaita jauhoja pussissa.
Pääosissa: Nicola Stephenson, Gaynor Faye, Keith Barron. Käsikirjoitus: Kay Mellor. Ohjaus: Jamie Payne, Jennifer Perrott, Juliet May, Sue Tully. Tuotanto: BBC/Rollem Production.

Medea
(Medea)
10.11.–15.12. lauantaisin klo 22.00
Itseoppineen ohjaajan Theo van Goghin viimeiseksi jäänyt tv-sarja sijoittaa antiikin tragedian tähän päivään. Nuori kaunis Medea kohtaa menestyvän kiinteistövälittäjän, ja rakastunut nainen heittäytyy täysillä mukaan miehen maailmaan. Medea on sokea ja kuuro läheistensä varoituksille, joiden mukaan miehen liiketoimintaan kätkeytyisi jotain hämärää. Jasonin tie politiikan eliittiin aukeaa hämmästyttävän helposti, mutta mitä matkan päässä odottaa?
Pääosissa: Katja Schuurman, Thijs Römer, Tara Elders. Käsikirjoitus: Theodor Holman, Gijs van de Westelaken. Ohjaus: Theo van Gogh. Tuotanto: Column Productions, Alankomaat.

Katu
(The Street)
alkaen 22.12. lauantaisin klo 22.00
Yksi ainoa hetki voi muuttaa ihmisen koko elämän. Samalla kadulla asuminen yhdistää ihmisiä, mutta se voi myös erottaa heidät toisistaan iäksi. Palkitun Jimmy McGovernin luoman kadun ihmiset elävät, rakastavat, pettävät ja vihaavat raivokkaasti, mutta myös välittävät toisistaan ja siitä, mihin maailma on menossa. Yksi katu ja sen ihmiset voisivat edustaa koko ihmiskuntaa.
Pääosissa: Jane Horrocks, Jim Broadbent, Timothy Spall. Käsikirjoitus: Jimmy McGovern. Ohjaus: David Blair, Terry McDononugh. Tuotanto: BBC/Granada.

Lauantaisin klo 23.30

Komisario Blake (K15)
(The Commander)
1.9.–29.9. lauantaisin klo 23.30
Nainen suurkaupungin murharyhmän johdossa on harvinaisuus, ja työ on täynnä haasteita, mutta Clare Blake auraa päättäväisesti tiensä läpi vaikeuksien. Siksi Lontoon Metropolitanin raudanluja poliisikomentaja Blake onnistuu tahtomattaan hankkimaan vihamiehiä niin poliisipiirissä kuin kansalaisissakin. Nyt esitetään uusintana tarinat Kuin rakkikoira ja Mustaa valoa. Poliisikomentajana loistaa Amanda Burton. Tuotanto: Lynda la Plante Productions, Iso-Britannia.

Nuori Andersen
(Young Andersen)
6.10. klo 23.30
Nuori Hans Christian Andersen oli köyhä kuin kirkonrotta, mutta häntä ajoi palava halu tehdä elämällään jotakin suurta. Rautaisen kurin kahlitsemassa maaseutukoulussa rehtori Meisling pilkkasi avoimesti nuoren Andersenin mielikuvitusmaailmaa. Julmat sanat eivät nuorukaista musertaneet, ja selvittyään kovasta elämänkoulusta Andersen oli löytänyt oman äänensä, kurjien ja köyhien puolesta puhuvan äänen.
Draama palkittiin Emmylla vuonna 2005. Pääosissa: Simon Dahl Thaulow, Henning Jensen. Ohjaus: Rumle Hammerich. Käsikirjoitus: Rumle Hammerich ja Ulf Stark. Tuotanto: Nordisk Film Institut, DR, Danish Filminstitut.

Valhe (K15)
(L’adversaire)
13.10. klo 23.30
Arvostettu YK:n tutkijalääkäri ja tunnollinen perheenisä surmaa raa’asti vaimonsa, lapsensa ja vanhempansa yrittäen lopuksi itsemurhaa. Murhatutkimukset paljastavat, että mies on elänyt valheessa lähes koko elämänsä. Pienestä valheesta alkanut hyöky vie miehen mennessään, ja kun totuus vuosia myöhemmin on vaarassa paljastua, mies yrittää välttää häpeää viimeiseen asti.
Pääosissa: Daniel Auteuil, Géraldine Pailhas, Fracois Cluzet. Käsikirjoitus: Emmanuel Carreren tosipohjaisen romaanin pohjalta Jacques Feschi, Nicole Garcia, Frédéric Bélier-Garcia. Tuotanto: Les Films Alain Sarde, France 3 Cinéma, Pauline's Angel, Vega Films, Vertigo Films, Ranska 2002.

Magdalena-sisaret (K15)
(The Magdalene Sisters)
20.10. klo 23.30
Irlannin lähihistoriaan liittyy synkeä tahra. Jäykän katolisessa maassa tavalliset nuoret naiset saivat hyvin helposti huonon naisen leiman. Naiset eristettiin luostariin, jonka pesulassa he joutuivat puurtamaan, samalla kun heitä ojennettiin raskaalla kädellä. Palkittu draama on kolmen onnettoman naisen tarina, jotka joutuivat ikeen alle ilman järjellistä syytä.
Ohjaus ja käsikirjoitus: Peter Mullan. Pääosissa: Geraldine McEwan, Annie Marie Duff, Nora-Jane Noone. Tuotanto: Film Council, Iso-Britannia/Irlanti, 2002.

Omagh – rauhan arvet
(Omagh)
3.11. klo 23.30
Elokuussa 1998 Pohjois-Irlannissa rakennettiin rauhaa. Samaan aikaan Omaghissa räjähti pommi surmaten 31 ihmistä. Surevat omaiset tuskastuivat hallitusten hitauteen ja haluttomuuteen löytää syylliset, ja vetivät epäillyt, Todellisen IRAn miehet, itse siviilioikeuteen. Draama kertoo koskettavasti kansanliikkeen vuosien mittaisesta taistelusta.
Ohjaus: Peter Travis. Käsikirjoitus: Paul Greengrass, Guy Hibbert. Pääosissa: Gerard McSorley, Michèle Forbes, Brenda Fricker. Tuotanto: Hell's Kitchen / Tiger Aspect, Iso-Britannia.

Margaret – kuningattaren sisar
(The Queen’s Sister)
10.11. klo 23.30
Nuori Margaret oli Britannian kuningashuoneen ensimmäinen julkkisprinsessa, jolle hovin protokolla oli kahle, jonka alle hän ei taipunut. Onnettoman rakkaussuhteen vuoksi hän sai kevytkenkäisen huikentelijan maineen. Draama keskittyy niihin vuosiin, kun kansa käänsi selkänsä Margaretille ja hän vetäytyi julkisuudesta.
Käsikirjoitus: Craig Warner. Ohjaus: Simon Cellan-Jones. Pääosissa: Lucy Cohu, Toby Stephenson, David Threlfall. Tuotanto: Channel Four International / Company Pictures / A Touchpaper Film, Iso-Britannia.

Toinen nuoruus
(When I’m 64)
17.11. klo 23.30
Elämäkö ohi eläkeiässä? Eläköitynyt opettaja ja kaikkeen leipääntynyt taksikuski tutustuvat sattumalta. Miehet alkavat yksissä tuumin kelata elämäänsä ja tajuavat, että leijonan osa on jäänyt kokematta. Nyt on viimeinen tilaisuus repäistä ja ottaa vahinko takaisin, ja niinpä uudet ystävykset Jim ja Ray sukeltavat siekailematta ja pää edellä elämän tyrskyihin.
Käsikirjoitus: Tony Grounds. Pääosissa: Alun Armstrong, Paul Freeman, Tamsin Outhwaite. Tuotanto: BBC, Iso-Britannia.

Hallituksen mies
(Government Inspector)
1.12. klo 23.30
Entinen Britannian puolustusministeriön asiantuntija ja Irakin asetarkastaja David Kelly teki itsemurhan kotinsa lähimetsässä heinäkuussa 2003. Hänen epäiltiin muunnelleen Irakin asetarkastuksen tuloksia maansa hallituksen käskystä. Skandaali ravisteli sekä hallitusta että BBC:tä, mutta Kellyn perheelle se oli peruuttamaton inhimillinen tragedia. Kuka lopulta kantoi vastuun Kellyn kuolemasta?
Käsikirjoitus: Peter Kosminsky. Pääosassa: Mark Rylance. Tuotanto: Mentorn/Chanel4, Iso-Britannia ja Arte, Ranska.

Murhan jäljet
(Waking the Dead)
alkaen 8.12. lauantaisin klo 23.30
Sarjan toisen ja kolmannen kauden uusien jaksojen päättyessä joulukuussa setti lähtee uusintakierrokselle lauantain myöhäisillassa. Sarjan luoja on Barbara Machin (Coronation Street).
Käsikirjoitus: Tony McHale, Stephen Davis, Ed Whitmore, John Milne. Pääosassa: Trevor Eve. Tuotanto: BBC, Iso-Britannia.

Gilmoren tytöt

(Gilmore Girls)
Sunnuntaisin klo 17.10

30.9.–23.12.
Gilmoren tyttöjen hartaasti odotettu seitsemäs kausi käynnistyy jälleen syksyllä. Kesätauolta palattaessa Lorelai konkreettisesti herää miettimään, onko tullut tehneeksi elämänsä töppäyksen, vai onko vihdoin aika ottaa uusi kurssi elämälle ja katsoa, mitä hän siltä oikein haluaa. Rory suree kultansa katoamista maan ääriin, ja nähtäväksi jää, kestääkö etäsuhde - jotkuthan siinä kuitenkin onnistuvat. Muutenkin Rory alkaa olla valmistumisvaiheessa ja edessä on pian suuria kysymyksiä. Edessä on koko tulevaisuus!
Pääosissa: Lauren Graham, Alexis Bledel. Tuotanto: Warner Bros., Yhdysvallat.


Neiti Marple

(Miss Marple)
16.12.–6.1.
Sunnnuntaisin klo 18.50
Neiti Marplen pitkien elokuvien sarjasta nähtiin kesällä 2007 uusintana ensimmäiset neljä elokuvaa, ja vuoden 2007 lopussa näemme loput neljä.

Sunnuntaisin klo 22.00

Murhan jäljet
(Waking the Dead)
26.8.–9.12.
Murha ei vanhene koskaan, vaikka jäljet ovat jo kylmenneet. Brittiläinen poliisin erikoisryhmä avaa uudestaan ratkaisemattomia tapauksia vuosien, jopa vuosikymmenien takaa. Uusi teknologia on mullistanut rikostutkinnan, ja sen avulla on mahdollista tutkia tapauksia tavalla, josta ennen ei osattu edes haaveilla. Nyt nähdään 15 uutta jaksoa toiselta ja kolmannelta tuotantokaudelta.
Pääosassa: Trevor Eve. Tuotanto: BBC, Iso-Britannia.

Fitz ratkaisee
(Cracker)
16.12.-6.1.
Ronskia elämää viettävästä huonotapaisesta, pelihimoisesta ja ylipainoisesta Eddie ’Fitz’ Fitzgeraldista ei tule ensimmäisenä mieleen lahjakas kriminaalipsykologi. Sellainen hän kuitenkin on. Perheasiansa solmuun saattanut mies paneutuu lähes pakonomaisella innolla väkivaltarikosjuttuihin ja onnistuu murtamaan rikollisen vastarinnan silloinkin, kun poliisilta loppuvat keinot. Draamasarja on saanut useita palkintoja ja on yksi toivotuimpia sarjatuttavuuksia myös Suomessa. Sarja alkaa uusinnoilla, mutta niiden jatkoksi on luvassa yksi tuore Fitz-tarina.
Pääosissa: Robbie Coltrane, Geraldine Sommerville, Christopher Eccleston. Käsikirjoitus: Jimmy McGovern. Ohjaus: Michael Winterbottom,
Andy Wilson, Simon Cellan-Jones. Tuotanto: Granada / ITV, Iso-Britannia.