syyskuu
MA TI KE TO PE LA SU
365 6 7 8 9 10 11
3712 13 14 15 16 17 18
3819 20 21 22 23 24 25
3926 27 28 29 30 1 2
403 4 5 6 7 8 9

14.9.2011

Ohjelmatiedot
Aika Ohjelma
.


YLE Kuvapalvelu

Ohjelmakortti

TV1 » Sarjat ja elokuvat » Uusi Kino

 

UUSI KINO

Uusi Kino TV1:n sunnuntain myöhäisillassa


Ohjelmaehdotukset

Mikäli sinulla on valmis ohjelma, jota haluaisit ehdottaa Uuteen Kinoon, lähetä ohjelma mieluiten vhs-kasetilla tai dvd:llä. Ohjelman lisäksi laita mukaan lyhyt selostus ohjelman sisällöstä ja yhteystietosi.

(Ohjelmaehdotuksia ei oteta vastaan sähköpostitse.)

Lähetä paketti osoitteella:

Yhteistuotannot
PL 96
00024 Yleisradio


Palautteet: uusikino@yle.fi


Uusi Kino on yhdistelmä kotimaisia ja ulkomaisia elokuvauutuuksia kestosta ja genrestä riippumatta. Pääsääntöisesti per ilta esitetään kaksi elokuvaa.

Uusi tarkoittaa mitä tahansa: uusi ohjaaja, uusi näkökulma, uusi tekniikka, uusi aihe jne. Uudessa Kinossa esitetään kaikkia elokuvamuotoja: animaatiota, kokeellista, lyhyitä ja pitkiä dokumenttielokuvia, fiktiivisiä tv-elokuvia ja pitkiä elokuvia.

Ohjelmisto muodostuu ensisijaisesti kotimaisista yhteistuotannoista ja sitä täydennetään kotimaisilla ja ulkomaisilla ostoilla. Pääsääntönä on, että valmistumisvuosi ei saa olla kolmea vuotta vanhempi.

............................................................................................

Joulukuu

Elokuvafestivaalien yleisösuosikki ”Heavy Metal” saa televisioensiesityksensä 16.12. Zaida Bergrothin lyhytelokuva on nuoren pojan kasvutarina, joka viehättää ja naurattaa. Hevi saa kyytiä 80-luvun Sysmässä. Olen myös tehnyt nk. tuottajan valinnan; 23.12. näytetään kolme ehdotonta lyhytelokuvasuosikkiani. Nauttikaa ja hyvää joulua toivottaen

Sari Volanen
Uuden Kinon tuottaja

09.12.

Lumikki
Leena Jääskeläisen animaatioelokuva on tulkinta Grimmin veljesten tunnetusta sadusta. Keskeisessä osassa on Lumikin äitisuhde. Tekniikkana on käytetty Super 8 –filmille kuvattua piksillaatiota. Näyttelijät: Laura Palosaari, Dolde Tolpo, Mikko Söderlund. Tuotanto Osuuskunta Animaatiokopla yhteistyössä YLE Yhteistuotannot

Painajaiset

Jan Forsströmin lyhytelokuva on kertomus naisesta, joka yhden yön aikana näkee toistuvia painajaisia. Vähitellen painajaiset paljastuvat surutyöksi eroon päättyneestä suhteesta. Elokuva kertoo unien voimasta, siitä miten alitajunta tekee työtä puolestamme. Painajaiset ovat myös neljän opiskelijan lopputyö: käsikirjoittaja-ohjaaja Jan Forströmin, tuottaja Sanna Kultasen, leikkaaja Helena Östin ja äänisuunnittelija Mikko Mäkelän. Näyttelijät: Heli Sirviö ja Timo Ruuskanen.
Tuotanto TaiK/ELO yhteistyössä YLE Yhteistuotannot

16.12.

Heavy Metal

Tämän vuoden Tampereen elokuvajuhlien alle 30 minuuttisen elokuvien pääpalkinnon ja yleisöpalkinnon saanut ”Heavy Metal” sijoittuu Sysmään vuonna 1989 ja sen päähenkilö on 15-vuotias Hevari, kylän ainoa pitkätukkainen poika. Hevari on tottunut olemaan kaveriporukassa ja tyttöjen silmissä pahnan pohjimmainen. Mutta kun tulee perjantai, on työväentalon diskoon pakko lähteä. Ehkä tänä iltana kaikki on toisin? Pääosissa Ilmari Saarikoski, Ville Jokinen ja Oona Linnavuori. Käsikirjoitus Jan Forström ja Zaida Bergroth. Ohjaus Zaida Bergroth.
Tuotanto Jounifilmi Oy yhteistyössä YLE Yhteistuotannot

23.12.

Ampiainen (Wasp)

Vuoden 2005 lyhytelokuvasarjan Oscar-voittaja on kertomus 23-vuotiaasta Zoësta, jonka pitäisi vielä olla villi ja vapaa, mutta neljän lapsen äitinä se ei enää ole mahdollista. Hän kohtaa vanhan heilansa ja joutuu tilanteeseen, jossa yrittää olla hehkeä sinkku ja lapsistansa huolehtiva äiti. Pääosassa Natalie Press. Ohjaus Andrea Arnold.
Tuotanto Cowboy Films Ltd, UK

Riisun äitini (Undressing my mother)

Ken Wardropin festivaaleja voittanut lyhytelokuva ohjaajan omasta äidistä ja äidin suhteesta kehoonsa. Lyhyesti elämästä. Ilosta suruun.
Tuotanto Venom Film ja IADT, Dun Laoghaire Institute of Art, Design & Technology, Irlanti

Kehityskeskustelu (Utvecklingssamtal)

Lahjakkaan ja tuotteliaan ruotsalaisen ohjaajan Jens Jonssonin (s. 1974) palkittu lyhytelokuva miehestä, joka joutuu puhumaan vaikeista asioista työntekijänsä ja sairaalassa olevan tyttärensä kanssa. Pääosassa Sten Ljunggren. Lyhytelokuva voitti Tampereen elokuvajuhlien Grand Prix palkinnon 2004.
Tuotanto Memfis Filmproduktion Ab, Ruotsi

30.12.

Sarja hienoja lyhytelokuvia Taideteollisen korkeakoulun/Elokuvataiteen ja lavastustaiteen osastolta:

 Eilisen eväät

Elli Rintalan dokumenttielokuva kaupunkilaisesta elämänmuodosta yhden helsinkiläisen sisäpihan ja sen asukkaiden kautta.

Pakeneva maa

Jaakko Ruuskan lyhytelokuvassa kuljetaan jälkiteollisesta kaupunkiympäristöstä kohti luontoa. Se on kertomus nykyihmisen suhteesta luontoon ja maisemiin.

Galaxien Ritari

Juho Kuosmasen lyhytelokuvassa poika kyllästyy arjen todellisuuteen ja lähtee kissansa kanssa avaruuteen. Pääosissa Anton Kuosmanen ja Heikki Herva.

Metsä

Lyhytelokuva isästä ja pojasta ja sukupolvien välisestä kuilusta. Pääosassa Jorma Tommila ja Veikko Mylly. Käsikirjoitus Jenny Dahlman.
Ohjaus Teppo Airaksinen

Pako

Mazdak Nassirin lyhytelokuva kahdesta lapsesta, joiden elämä on kovaa mutta unelmat pehmeitä.

Laura

Liinu Grönlundin dokumentti äidin tunteista lapsen menetyksen jälkeen. Elokuvassa vanhat kaitafilmit ja valokuvat käyvät vuoropuhelua nykyhetken kanssa.