lauantaina 17.12.2011

Kakkonen on ollut perinteisesti laadukas, kodikas ja lämminhenkinen koko perheen kanava, jossa jokaiselle on ollut jotain. Ohjelmakattaus on ollut monipuolinen ja kiitettävän monikielinen. Riitta Pihlajamäki kumppaneineen (mikäli heitä on) näyttää haluavan pistää tuhannen päreiksi koko kanavan sielun. Ja hyvää muka on tekemässä. En usko vähäisessäkään määrin, että kielteisellä kritiikillä on minkäänlaista vaikutusta Kakkosen nykysuunnitelmiin. Te teette mitä tahdotte, tahtoipa yleisö mitä tahansa.

On täyttä roskaa sanoa, että julkinen palvelu, joka ei tavoita nuorempia yleisöjä, ei ole täyttä julkista palvelua. Täyttä julkista palvelua ei ole se, jossa ei ole kaikille jotain. Pelkkä nuoriin keskittyminen ajaa keski-ikäiset ja vanhemmat pois, eli ajaudutaan ojasta allikkoon. Miksi sellainen yksipuolisuus ei haittaa Pihlajamäkeä tippaakaan? Yksikään YLE:n kanava ei tosiasiassa voi ryhtyä keskittymään pelkästään johonkin tiettyyn ikäryhmään saati sukupuoleen. On hyvin neuroottista kuvitella, että sama kanava ei voi tarjota ohjelmaa kaikille lapsista eläkeläisiin ilman vakavia kielteisiä seurauksia. Tarkka kohdennus kuuluu yksinomaan maksukanaville.

En myöskään ymmärrä, miksi sympaattiset ja varsin tutuiksi käyneet mukavat kuuluttajat poistetaan ja heidän tilalleen otetaan pelkkä ääni. Mikä ihmeen vika näkyvässä kuuluttajassa on? Jos väkeä on välttämättä pantava pois, ei suinkaan aloiteta kanavan yleisilmeen kannalta keskeisimmistä ihmisistä, jotka ovat jo melkein käsitteitä. Jotta hölmöläisten homma olisi täydellistä, vanhojen kuuluttajien erottamisen jälkeen ääniksi pestataan tietenkin joitakuita upouusia ihmisiä, kuten aikanaan MTV 3:lla. Irene Usvasalo lähti ja Minna Kuukka tuli. Loogisinta olisi, ettei kuuluttajien poistamisen jälkeen kanavalla kuultaisi enää lainkaan ihmisääntä. Se vasta olisi kehitystä!

On todella surullista, että YLE:n palvelukseen on päässyt tällaisia Pihlajamäen kaltaisia hymyileviä myyräntyön tekijöitä. Paikkasi on ehdottomasti jollain muulla televisiokanavalla. Kakkosen työntekijänä et tajua hiventäkään Kakkosen omimmasta hengestä. Vai onko peräti niin, ettet edes ole Kakkosen työntekijä, satut vain päättämään kanavan asioista!

Voisiko joku Kakkosen työntekijä kertoa, kuinka monen ihmisen vallassa on päättää tämänsuuntaisista isoista linjauksista? Mikä on tarkka numeerinen suhde Kakkosen työntekijöiden lukumäärän ja Kakkosen linjasta ja ilmeestä päättävien ihmisten lukumäärän välillä?

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä