torstaina 29.03.2012

Oho mikä tilitys JMH..

En ole täysin samaa mieltä mutta esitit kyllä varsin hyviäkin pointteja. (vähän agressiivisesti mutta kumminkin)

Joulua ja muita vuodenvaihdoksia olisi piristävää nähdä, darra jaksoja ei saisi tulla enempää, olisi kiva nähdä Pöystin kainalossa nainen joka pysyisi maisemissa edes muutaman jakson ajan, Jumalautaa voisi hiukkasen hillitä..

Mutta omasta mielestäni sarjaa ei missään olosuhteissa saa eikä voi verrata sellaiseen naurettavaan roskailmiöön kuin salkkarit. (Anteeksi vain salkkari-fanit..) Aten käsikirjoitukset ovat paljon mielenkiintoisempia ja oivaltavampia kuin tuossa ylijatkuneessa saippuasarjamme. Atella on upeasti sana hallussa, ja hänellä on muutenkin hyvin erikoinen kirjoitustyyli ja taito rakennella hauskoja kielikuvia. Eikä omasta mielestäni sarja ole huonontunut vaan päinvastoin. Huumori on paikoitellen hienovaraisempaa ja silti nauran kippurassa. Tarinoissa on nykyisin enemmän nokkelia oivalluksia maailmanmenosta, samaistuttavia ja ajankohtaisia aiheita, nerokasta yhteiskuntakritiikkiä ja lisäksi hahmoista on tullut vieläkin sympaattisempia. Ensimmäiset kauden olivat toki hirmu hauskoja mutta en voisi kuvitellakkaan että juonirakenteet olisivat nykyisin yhtä sekopäisiä. En myöskään innostuisi siitä jos hahmot olisivat nykyisissä jaksoissa samanlaisia vitsinlaukojia jotka vain tulevat paikalle milloin mistäkin kertomaan hauskat vitsinsä ja poistumaan. Hahmot olisivat nyt näin monen kauden jälkeen aika tyhjän oloisia jos heitä ei olisi koulittu niin kuin uusimmissa jaksoissa. Heissä on nyt enemmän syvyyttä ja he tuntuvat jotenkin inhimillisemmiltä. Heidän persoonansa tuntuvat oikeasti ihastuttavilta ja olen alkanut kiinnostumaan siitä mitä heidän elmässään tapahtuu, mikä on aika kova saavutus piirrossarjalta. On myös mukavaa kun heidän menneisyydestään on saatu jo nyt niin paljon irti. J

Uudet jaksot ovat muutenkin olleet tosi viihdyttäviä. Jaksoissa on enemmän kerroksia kuin sipulissa ja viittauksia vanhoihin jaksoihin on vain hauska bongailla. Ja ihmettelen aina kun joku sanoo että sarja kierrättää pelkästään vanhoja ideoita…Tällä kaudellahan on ollut uskomattoman legendaarisia ideoita. Ikimuistoisempia ovat olleet Inceptionia ja muita unentasoilla leikitteleviä leffoja mukaileva Non, je ne regrette rien, kaikkille mafialeffoille naureskeleva Routalemmen potkut, iljettävyyden ja huutonaurun rajamailla kuljeksiva Schaibaajat ja näin viimeisimpänä surullisenkaunis Irtiotto. Animaatiokin on näin suomalaisesta näkökulmasta taidokkaampaa, ja musiikillisesti vaihtelevampaa.

Ja mitä hahmoihin muuten tulee niin saavat mielestäni pysyä juuri sellaisina kuin ovat. Tietenkin haluan että heistä paljastuu vielä yllättäviäkin piirteitä ja ominaisuuksia mutta perusideat näissä hahmoissa pitää säilyä. Höppänä Rauno on aivan ihana ja Pöystin nyt kuuluu olla sellainen badass koska sellaisia he ovat ja sellaisina he ovat juuri niin valloittavia. Ja herranjestas eihän tutista nyt voi luopua! Koko sarja kulminoituu siihen! Olen miettinyt pääni puhki sen merkitystä, mitä se kertoo Pöystistä, koko pasilan universumista..mutta hienoa onkin se etten voi millään tietää. Se on koko sarjan paras läppä. Jostain syystä päähenkilö on saanut tutin imeskeltäväkseen, ja sen merkitystä saamme ikuisesti spekuloida. Ja minun puolestani sarja saa vielä jatkua ja pitkään jos taso säilyy samanlaisena.

Olen myös puhunut koska halusin tuoda esille täysin vastakkaisen mielipiteen.
En kiusatakseni vaan nettikeskustelumaailman houkuttelemana.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä