keskiviikkona 15.02.2012

maanantaina 13.02.2012
"Kun yhdestä pahasta pääsee, niin toiseen kompastuu. Tämänkertainen satuhääparistkunta on päässyt huumeista ja viinasta, mutta kompastunut helluntailaisuuteen. Miksi heillä ei ole kirkkohäitä? Helluntailaiset eivät kuulu kirkkoon, koska heidän aikuiskasteensa ja muut tiukat uskon opit eroavat huomattavasti luterilaisuudesta.

Helluntailaisuus on sitä, että siellä seurakunnassa et pysty pullikoimaan, vaan seurakunnan vanhimmat määrittävät paikkasi ja siinä pysyt kuolemaasi asti. Kerran helluntailainen, aina helluntailainen. Helluntailaisuuus on yksi kovimpia uskonlahkoja, mitä maailmasta löytyy. Hymyilevien kasvojen takana on hirmuinen määrä hätää ja kärsimystä, ja perheväkivalta kukoistaa."

Tässä kommentissa on aika monta asiavirhettä. Ensinnäkin - osa helluntailaisista kuuluu myös kirkkoon. He ovat sellaisia, jotka eivät ole eronneet ev.lut. kirkosta, kun ovat liittyneet helluntaiseurakuntaan. Helluntaisrk:ssa ei ole mitään estettä sille, etteikö voisi samaan aikaan kuulua molempiin. Toiseksi - myös helluntailaiset voivat ihan hyvin viettää kirkkohäitä! Ja aika moni on viettänytkin. Vanha lukioaikainen helluntailainen ystäväni piti isot kirkkohäät Helsingin tuomiokirkossa. Ja sitten vielä - helluntaiseurakunnassa vanhimmat eivät päätä mitään asioita seurakuntalaisten elämässä. Itse kuulun helluntaiseurakuntaan, mutta en ole käynyt siellä kertaakaan yli vuoteen - eikä kukaan seurakunnan johdosta ole kysellyt perääni. Pidän yhteyttä joihinkin ystäviini ja sukulaisiini, jotka kuuluvat samaan seurakuntaan, mutta muuten olen ns. tauolla seurakuntaelämästä. Kaipaan sinne joskus, mutta koen silti, että tauko tekee välillä ihan hyvää. Helluntailaisuus ei siis ole mikään "kova uskonlahko", niin kuin kirjoittaja väittää! Helluntaiseurakuntaan on kaikilla vapaa pääsy - niin sisään kuin uloskin! Vapaa kulku koskee niin seurakunnan jäseniä kuin satunnaisia vierailijoita.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä