keskiviikkona 15.02.2012

Ohjelman pariskunta sanoi yhteisymmärryksessä kuin hirveää olis jos oma lapsi oliso homo. Minun lapseni on lesbo. Tietenkään sen asian toteaminen ei ollut mukava juttu mutta ei missään tapuksessa mikään hirveä asia. Tosin minunkin asenteita vähän ravisteltiin. Asiaan sopeutui melko pian. En myöskään tunne tällähetkellä syyllisyyttä mistään . Päivastoin olen ylpeä parkymppisestä tyttärestäni , joka kaikinpuolin fiksu ja hyvä ihminen. Ainut mikä minua surettaa, huolettaa ja välillä syvästi loukkaakin on se lesboja ja homoa syrjitään. Toisaalta tyttäreni tuntuu olevat sinut asian kanssa, hänellä on vahva itsetunto ja vähät välitää ilkeistä ja suvaitsemattomista kommenteista.

. Oma avioliittoni on ollut pitkä ja onnellien .Toivoisin tyttärelleni myös samaa eli onnellista elämän kestävää parisuhdetta. Meillä on myös poika joka asuu yhdessä avovaimonsa kanssa.Molemmat lapseni ovat erittäin tärkeitä ja läheisiä meille . Asuvat samalla paikkakunnalla ja paljon tavataan heidän kanssaan. Tuntuu elämä olisi aika tyhjää jos ei olisi lapsia. Saman onneen on mielestäni oikeutettu myös tyttäreni.

Parikunta mainitsi myös adoptiosta kuinka se on jotenkin pelottavaa. Siinä ei ole mitään pelottavaa. Lesbo ja homoparit voivat olla erinomaisia, keskivertoja tai sitten huonoja vanhempia ihan siinä missä heterotkin. Käytän kyllä mieluusti tässä yhteydessä sanontaa "Homous ei ole tarttuvaa" etenkin kun puhutaan homoseksuaalien adoptooikeudesta. Sehan se suurin pelko ja luulo monilla tuntuu olevan.

En ole uskovainen ja siksikin minun on vaikea ymmärtää noita raamatun tulkintoja.. Ne ovat kirjoitettu kauan sitten ihmisten toimesta joilla ei voi olla sitä tietoa mikä nykytieteellä on. Uskallampa väittää että Kiihkeimmät raamatutestit vaikuttavat jotenkin psykoottisessa tilassa kirjoitetuilta.

Suomen lain mukaan homoseksuaalinen suhde ei ole onneksi enää rikos. Tautiluokituksestakin se on poistettu jo kolmekymmentä vuotta sitten. Sekin tarkoittaa että tarkoittaa asiaa tutkittu laajalti ja siihen on perusteet. Homoseksuaalisen ihmisen ei tarvitse mennä lääkäriin.

Ymmärrän toisaalta ihmiset asenteita..vielä 60-luvulla homoseksuaalisuus oli tabu ja suhde samaan sukupuoleen rikollista. Onneksi nykyisn on asiasta on paljon tietoa ja myös ymmärrys lisääntyy ja sen myötä homoseksuaalit voivat elää aina vain avoimemmin parisuhteessa ja jopa hankkia lapsiakin.:)

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä